×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Килимите били изтъркани, а декорът - съветски, оплакват се световните шампиони
Държавният ресурс за хора с увреждания не е малък, каза зам.-министърът на въпрос не й ли е неудобно за билета от 8300 лв.
Отношенията са като с руските подводници в Швеция: всички знаят, че тях ги има, но никой не ги е виждал, казва Захарова
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,376,505
Активни 1,555
Страници 89,924
За един ден 1,302,066

Началник на отдел в ДАНС е осъден за разгласяване на държавна тайна

Софийски градски съд призна за виновен Мирослав М. – началник отдел в Специализирана дирекция „Финансова сигурност“ на ДАНС, за това, че е разгласявал държавна тайна и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 5 години, съобщава прокуратурата.
Държавното обвинение съобщава още, че на 26.04.2016 г. Специализираното звено „Антикорупция“ (СЗА) при Софийска градска прокуратура е внесъл обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Мирослав М. за престъпление по чл. 357 ал.2 пр.1 вр. с ал.1 във вр. с чл. 26 НК.
Обвинението срещу Мирослав М. е за това, че в периода от 27.09.2013 г. до 01.10.2015г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление е разгласил информация от 11 класифицирани документи, представляваща държавна тайна, която му била поверена по служба, като от престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата.
Според Софийски градски съд не са налице настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата и оправда Мирослав М. по обвинението за престъпление по чл. 357 ал.2 пр.1 НК и го призна за виновен само в престъпление по чл. 357 ал. 1 във вр. с чл. 26 НК.
Прокуратурата припомня, че "разследването на СЗА е установило, че в инкриминирания период Мирослав М. е разгласил информацията в 11 /единадесет/ класифицирани документи, като предоставил копия от тях на лице, което няма разрешение за достъп до класифицирана информация и го използвал, за да си набави допълнителни парични средства".
Оправдателната част на присъдата се протестира от СГП пред Апелативен съд – София.
СГП ще настоява в протеста си пред Апелативен съд София, че от престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата, тъй като информацията, съдържаща се в документите разкрива данни за събития и действия против икономическата и финансова сигурност на държавата, разкрива оперативния интерес на службата към лицата, събраната вече информация за тях и други лица, извършили или подготвящи се да извършат престъпления, застрашаващи националната сигурност. Информацията в 11 – те документа съдържа сведения за използваните от службите за сигурност оперативни методи и средства, както и за доброволните сътрудници, подпомагащи службите, което е могло да доведе до застрашаване живота и сигурността на последните и до възпрепятстване на работата по оперативните дела.
СГП ще настоява и да се наложи по- тежко наказание, ориентирано към средния размер, което да се изтърпи ефективно, добавят от държавното обвинение..


8
2330
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
14 Март 2018 14:00
ЪЪЪ?
Някои разбра ли нещо? СЗА?
Некви копия които не довели до нищо?
Да не предстои някаква сбирка покрай европредседателството Му, та...?
14 Март 2018 14:29
Едно време така говореше Пирински, половин час реч, а накрая стоиш и гледаш в пространстово, тоя сега какво каза.
Алабализми на килограм. Каква работа вършат, не е важно.
14 Март 2018 17:20
като от престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата.


му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 5 години
Двете не се връзват.
14 Март 2018 17:36
Специализирана дирекция „Финансова сигурност“ на ДАНС,


Интересно, каква агенция имало в ДАНС.
Интересно, как нищо не успяха да свършат по отнйошение на КТБ.
Дори любимият на целият форум вестни "Капитал", не успяха да прочетат един път за 3 години.
Ако Стивън Хокинг беше жив, можеше да разкрие част от тази мистерия, ама сега вече няма никаква надежда!
14 Март 2018 18:47
....
14 Март 2018 19:08
Да ама Пирински 28 години все е депутат.Има вече професия "депутат".
14 Март 2018 20:24
Като разровичках, излезе че Мирослав М. предавал данните на служител на разузнаването (нашето бе!), ама пък на него в един момент му отнели достъпа и се стигнало до... Бахти държавата!
15 Март 2018 08:41
Айде малко свежа струйка. С привкус на достоверност --- Борисов е лежал в затвор в Чехия в зората на демокрацията ! През далечната 1990 той е търкал нара в затвора Панкрац заедно с бандити от шайката на Иво Карамански. Причина ? Кражби на коли ! След като е екстрадиран у нас случаят е покрит от Партията и управляващият тогава Андрей Луканов с прякото действие на ген.Гоцев... Петнайсетина години по-късно ,вече като секретар на МВР ББ има за първа задача ... посещение в Чехия за заличаване на документи по случката. Архивите на чешкото МВР вероятно са прочистени , но не така стои въпроса с архивите на затвора. Както и личните спомени на свидетели от онова време ... http://www.budnaera.com/201801f/180300293.html
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД