×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,846,994
Активни 576
Страници 5,688
За един ден 1,302,066

Парламентарна комисия ще проверява сделката с ЧЕЗ

Премиерът Борисов: Нека се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо
 
Народните представители решиха да се създаде Временна анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ в България. По предложение на ГЕРБ приватизацията беше допълнена към това, което ще се проверява. Предложението на БСП беше да се установяват само фактите около планираната
продажба на дружеството. По предложение на "Обединени патриоти" членовете на комисията ще бъдат 15 - по
трима от всяка парламентарна група, а не от 10, каквото беше първоначалното предложение на БСП.
Председател на ще бъде зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев - на снимката. От левица в комисията ще бъдат Крум Зарков и Таско Ерменков. От ГЕРБ членове на Комисията са Делян Добрев, Валентин Николов и Димитър Лазаров. От „Обединени патриоти“- Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов. От ДПС-Рамадан Аталай, Сергей Кичиков и Елхан Кълков. От „Воля“ в комисията ще бъдат Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов. Комисията по казуса ЧЕЗ ще работи в срок от 1 месец.
Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.
Довчера опозицията ме обвиняваше, че не ги обичам и че през годините аз съм им пречил. Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти, добави Борисов.
Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система, което им е ангажимент. Нека в
парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах е, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Оттук нататък Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия, разпореди Борисов.
Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне, заяви още Борисов.
11
1698
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
14 Март 2018 09:55
15 човека на седянка, след като е достатъчен един преводач от чешки за да се установят всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ в България.
14 Март 2018 10:01
Ако искаш нещо да заметеш под килима в НС, направи комисия
Народна мъдрост
14 Март 2018 10:19
Изгониха ЧЕЗ.. това беше първата цел, втората и по-важната е - кой ще го купи за без пари. И след това ще цоца цоца цоца... милиарди. Докато накрая не станем на дискотека. Като Булгартабак да речем..
14 Март 2018 11:44
Премиерът Борисов: Нека се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо

Нищо общо, само частно.
14 Март 2018 11:52
Подаване на оставка и отказване на оставка - ето го любимият номер на ГЕРБ. При това на всякакви нива. Всъщност ни разиграват любимия мутренски трик - тука има, тука няма, но на политическо равнище.

14 Март 2018 11:53
Гинка Върбакова: "Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ и върху самата компания."

Човекът НЯМА НИЩО ОБЩО !
А носът, растели, расте !
14 Март 2018 12:00
Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам.

Щот ако беа казАли, че ги обичаш...нъъълиии!
14 Март 2018 12:00
А ще питат ли Мамин Бузьо - КАК и ЗАЩО продаде 33% от дела на държавата и ЗА КОЛКО ?
Ами за неплатения дивидент към държавата ?
А ще питат ли ДПС за продажбата по време на тяхното управление?
А ще питат ли ......
14 Март 2018 12:03
А ще поканят ли Цацаров, да си води записки?
14 Март 2018 12:52
На днешното заседание на Кабинета да не са решили 14-ти март да бъде 1-ви април?
14 Март 2018 14:00
Forza NATO14 Март 2018 11:44
Премиерът Борисов: Нека се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо

Нищо общо, само частно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД