:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,128,169
Активни 1,159
Страници 120,598
За един ден 1,302,066

Наводненията “преляха” и в Югоизточна България

СНИМКА: БГНЕС
Нено Димов лично отиде да успокоява хората.
Макар медийното внимание да е насочено към Северозападна България, наводнения в последните дни поразиха и Бургаска област. Река Факийска заля землището на село Димчево и унищожи хиляди декари посеви. Ликвидирани са ечемик, пшеница и картофи. Местните хора се оплакаха, че съоръженията на "Напоителни системи" са стари и работят с малък капацитет. Проблем има и в село Дебелт, което пък пострада от пропускливите диги на река Средецка. Прелялата река увреди земеделска земя, пътища и соларен парк. Кметът на община Средец Иван Жабов заяви пред БНР, че преди 3-4 години е имало пороен дъжд, дигите се скъсали, а ремонт не бил извършен. "Оттогава не са предприети абсолютно никакви мерки от страна на държавата, макар нередностите да бяха констатирани. За дигите отговарят "Напоителни системи"", заяви той.

Районът на Бургас пострада жестоко при наводнение миналата есен, стихията взе и човешки жертви. Хора от село Ливада, което бе в епицентъра на събитията, се оплакаха, че макар общината и държавата да полагат усилия, все още предстои доста работа по превенцията. Така например още не бил прокопан канал до язовир "Мандра".Успокоение

Междувременно министърът на околната среда и водите Нено Димов посети Брегово и успокои местните хора, че питейната вода не е замърсена. В граничната западна община е обявено бедствено положение заради придошлия Тимок. Реката заля помпени съоръжения, а жителите се притесняват, че от Сърбия идва заразена с метали вода. Положението остана бедствено и в Хайредин, където също бе залята огромна площ обработваема земя.
2
1082
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Март 2018 07:00
Кметът на община Средец Иван Жабов заяви пред БНР, че преди 3-4 години е имало пороен дъжд, дигите се скъсали, а ремонт не бил извършен. "Оттогава не са предприети абсолютно никакви мерки от страна на държавата, макар нередностите да бяха констатирани.
Пустият му социализъм, да си беше ремонтирал, че и боядисал по възможност де-що е построил съоръжения, начи. Да не създава подобни трудности на сегашната ненарододемократична реСпублика.
14 Март 2018 07:02
За дигите отговарят "Напоителни системи"", заяви той.

Тва Георги Харизанов ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД