×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,250,813
Активни 1,177
Страници 97,099
За един ден 1,302,066

СЕМ най-после забеляза, че БНТ обслужва управляващите

Въпреки дисбаланса медийните надзорници не смятат, че има нарушение на изискването за плурализъм
В предаването на БНТ "Още от деня", чийто водещ от началото на годината е Емил Кошлуков, и в сутрешния блок "Денят започва" гостуват значително по-често представители на мнозинството, отколкото на опозицията. Това се казва в доклад на администрацията към Съвета за електронни медии. Наблюдението е проведено между 15 декември и 22 февруари и в него са включени още предавания - "Панорама", "Референдум" и "Денят започва с Георги Любенов", за които не е регистриран превес на управляващи спрямо опозиция.

Наблюдението отчита, че в "Още от деня" са канени за периода 23-ма министри и депутати от ГЕРБ срещу 12 представители на опозицията. "Въпреки многообразието на теми се забелязва дисбаланс между управляващи и опозиция", пише в анализа. Като възможна причина от СЕМ посочват старта на европредседателството, когато водещите канели повече министри и евродепутати. Сериозно числено превъзходство се наблюдава и в "Денят започва" - 32 лица на ГЕРБ, от които 13 министри и трима евродепутати, срещу 17 на БСП. Отделно още 13 пъти гостували и хора от "Обединени патриоти".

Въпреки всичко докладът заключава, че БНТ не нарушава изискването на Закона за радио и телевизия "да отразява различните идеи и убеждения в обществото чрез плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално-публицистичните предавания с политическа и икономическа тематика". Експертите препоръчват членовете на съвета да "обърнат внимание" на шефа на БНТ Константин Каменаров да спазване условието във всички предавания на медията. СЕМ обаче не прие препоръката, тъй като не успя да постигна мнозинство. В заседанието участваха трима от петимата членове, като бившият депутат от БСП Иво Атанасов гласува "въздържал се". Той коментира, че наблюдението е установило нарушения на закона и че наказанието за БНТ трябва да е по-строго. Председателят София Владимирова отговори, че телевизията е основната медия, която отразява председателството, и че тя не бива да се наказва затова.

СЕМ не прие и доклада дали предаването "Денят започва с култура" спазва принципите на плурализма. Според експертите рубриката не е в нарушение. Отчетено бе, че в 43 предавания са участвали над 360 гости и че най-често са гостували кинокритиците Божидар Манов и Владимир Игнатовски, следвани от режисьора Виктор Божинов, проф. Михаил Неделчев и др. Казано бе и че в "Денят започва с култура" най-често се е говорило за кино и литература. Атанасов обаче представи свое наблюдение, според което в много разговори са участвали защитници само на една теза, част от които са били и лица на партии. Владимирова отговори, че "Денят започва с култура" е културно предаване и че спрямо него законът няма същите изисквания като към политическите блокове. В крайна сметка СЕМ прие решение да изпрати и двата доклада на БНТ.Атака

В студиото на Кошлуков лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна водещия на "Вяра и общество" Горан Благоев. "Кой е тоя Горан Благоев? Все още ли е водещ на "Вяра и общество"? Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен този човек е агент на соросоидните общества", заяви Сидеров. Поводът бе критика на Благоев за изявленията на руския патриарх Кирил при гостуването му за 3 март. За тях Сидеров коментира, че "руският патриарх може да говори както си иска" и че "той говореше верни неща".
5
1632
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
13 Март 2018 19:23
Много прав бе Волен. Горан е срам за всички българи.
13 Март 2018 22:37
Сидеров
Горанчо
14 Март 2018 08:59
Горан наистина, напомня на много българи, че трябва да се позасрамят и затова им е трън в окото.
14 Март 2018 11:21
И трите дядо попе, пардон, и трите национални телевизии са казионни и обслужват властта. През ден наблюдаваме министри на ГЕРБ или обикновени депутати на ГЕРБ да шестват по трите телевизии обилно и напоително. И кому е нужно всичко това ? Ще останете без зрители, бе ахмаци. Само с реклами не се живей.
14 Март 2018 11:26
Горан Благоев вън от БНТ......антихристи и сатанисти нямат работа там
Волен
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД