×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,251,488
Активни 1,248
Страници 97,774
За един ден 1,302,066

Бизнесът заподозря нова измама с "резервния" ток

.
Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) предупреди за задаващо се поредно голямо безобразие в българската енергетика, което ще натовари със стотици милиони левове сметките на потребителите. Става въпрос за т.нар. студен резерв - мощности, които се държат в готовност, за да може да бъдат включени незабавно в мрежата, ако възникне дефицит на ток. В отворено писмо до медиите от АОБР алармират, че се гласи удвояване на "запасите" от сегашните 500 МВт на 1000 МВт. Проблемът е, че за студения резерв се плаща, и то скъпо.

"Купувач" се явява Електроенергийният системен оператор, който е задължен по закон да поддържа определено количество ток "на склад". ЕСО плаща за готовност на електроцентралите и при нужда активира резерва. Средствата за това идват от цената за достъп до електропреносната мрежа, която се определя ежегодно от енергийния регулатор и се плаща за всеки пренесен по мрежата мегаватчас.

От АОБР са пресметнали, че удвояването на студения резерв ще струва на потребителите 200 млн. лева повече на година. Бизнесът настоява за становище от министерството и енергийния регулатор и припомня ситуацията от началото на м.г., когато заради големите студове имаше рекордно потребление на ток и ЕСО активира студения резерв. Не всички тецове, на които се плаща да поддържат ток "на склад", обаче успяха да го активират. "Наложени бяха санкции, които се оказаха непропорционално ниски спрямо причинените щети/откраднатите пари. С други думи, случилото се демонстрира неадекватност", заявиха от АОБР.
3
1493
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Март 2018 07:59
Подозирах аз, че зад пушилката покрай “цигарения милиардер“ се крие друго. Ей го едното “друго“. Колко ли още “други“ ще наизскочат?
14 Март 2018 08:51
Капитализъм, сър!
14 Март 2018 08:51
Капитализъм, сър!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД