×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,251,474
Активни 1,234
Страници 97,760
За един ден 1,302,066

Емил Табаков открива "Мартенски музикални дни"

снимка: Софийска филхармония
Виолончелистът Робърт Коен ще се изяви под диригентската палка на Емил Табаков.
16 март,

Русе58-ото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни" със световна премиера на Симфония №9 от Емил Табаков е под диригентството на самия автор. В програмата ще прозвучи и Концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс със солисти емблематичния цигулар Минчо Минчев и един от водещите виолончелисти в света - Робърт Коен.

Два дни по-късно, на 18 март, в зала "България" софийската публика също ще има удоволствието да се наслади на тримата виртуози. Срещата на маестро Табаков и Минчо Минчев със Софийската филхармония е очаквана от меломаните близо 2 десетилетия.

След дълго прекъсване Емил Табаков застава на диригентския пулт пред Софийската филхармония за 2 концерта този сезон. Освен концертите през март на 28 юни той ще дирижира Осмата симфония на Малер. Мащабният концерт ще събере на една сцена оркестрите на Софийската филхармония и БНР, Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" и Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, Детския и Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова.

Кариерата на Емил Табаков като диригент на Русенската филхармония започва през 1976 г. Деветата му симфония, завършена през 2015 г., е трагичен разказ за съдбата на личността в днешния свят, една романтична концепция, която се възражда в съвременната музика. В симфонията се откриват силно конфликтният, застрашаващ човешкото равновесие характер на света, от една страна, и масовият стремеж към лесното забавление като някаква отчаяна реакция.

Редом с 68-годишния Минчо Минчев, чиято виртуозност със струните е известна на четири континента, ще чуем Робърт Коен, за чиято работа се пишат суперлативи като: "Лесно е да се чуе за какво е цялата шумотевица, той свири като Бог" (New York Stereo) и "Коен може да задържи публиката в дланта на ръката си" ("Гардиън"). Той прави концертния си дебют едва 12-годишен в лондонската "Роял фестивал хол" и през следващите четири десетилетия е приет за един от най-важните челисти на нашето време.

Билети за концертите се продават в мрежата на "Ивентим", "Тикетсбг" и "Ипей", както и на касата на зала "България".
888
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД