:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
В момента се пращали такива на вписаните на военен отчет резервисти
Македония обещава да запази мраморната плоча от храма "Рождество на Пресвета Богородица"
СТАТИСТИКИ
Общо 373,214,165
Активни 1,573
Страници 110,260
За един ден 1,302,066

Eвродепутатите настояват регионалната политика да остане приоритет на ЕС

 
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Eвропарламентът настоява регионалната политика да остане приоритет на ЕС и в новата бюджетна рамка след 2020 г. Проектите, допринасящи за икономическото и социалното сближаване между регионите в ЕС, трябва да останат приоритет за инвестиционните политики на ЕС въпреки натиска върху бюджета на ЕС. Това е позицията на евродепутатите, изразена по време на пленарната сесия в Страсбург, съобщиха от пресслужбата на ЕП.
Отрицателните последици от икономическата и финансовата криза, особено за регионите с нисък растеж, намалиха ползотворния ефект от бюджетните политики, което доведе до съкращения в публичните инвестиции, се казва в резолюция, приета с 488 гласа „за“, 90 „против“ и 114 „въздържал се“. Освен приоритетно финансиране от ЕС тези региони се нуждаят от специално обособени стратегии, за да се преодолеят различията и да се предложат динамични перспективи за населението им.
Евродепутатите призовават за подпомагане на образованието и професионалното обучение, за да се намали безработицата и да се насърчат младите хора да останат в съответните региони; за осигуряване на по-лесен достъп до кредити за предприятията; за подпомагане и подобряване на управлението на регионалните институции; и др.
„В Европа има 47 изоставащи региони, в които има висока безработица, бедност, социално изключване и ниско ниво на инвестиции. В България изоставащите региони се характеризират с нисък доход. Със своята Резолюция Европейският парламент призовава за стратегии, програми и действия, които са съобразени с различните нужди на отделните изоставащи региони. Необходимо е наред със социалните инвестиции да се осигури приоритет и на политиките за реиндустриализация, както и подходяща комбинация на субсидии и финансови инструменти, така че да се постигне нужният напредък. По такъв начин следва да се преодолява сегашната тенденция за изоставащи темпове а развитие на тези региони, която увеличава неравенствата", заяви Георги Пирински ог Групата на социалистите и демократите в ЕП.
Доклад на ЕК за конкурентоспособността в регионите с нисък растеж и ниско развитие, публикуван през април на 2017 г., поставя акцент върху 47 изоставащи региона в 8 държави членки: „региони с нисък растеж“ с брутен вътрешен продукт близък до средния за ЕС, но с ниски темпове на растеж (в Италия, Испания, Гърция и Португалия), и „региони с ниски доходи“ с нисък брутен вътрешен продукт, но с окуражителни тенденции за растеж (в България, Румъния, Унгария и Полша). Приблизително един на всеки шест граждани на ЕС живее в изоставащ регион (83 милиона жители), от които 32 милиона живеят в региони с ниски доходи и 51 милиона – в региони с нисък растеж.
2
613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Март 2018 18:22
ще настояват, я! нали требе да се крАдне все от некъде.
13 Март 2018 19:18
rover : "ще настояват, я! нали требе да се крАдне все от некъде."

Нищо не разбираш ти !
В евроколхоза има риформи , силни сигнали и ясни знаци , директиви като слънце .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД