×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,914,421
Активни 1,296
Страници 73,115
За един ден 1,302,066

Прокуратурата се хвали с 12 години затвор за откраднато гориво за 1,5 млн.лв

От осъдения били конфискувани и 6 имота, 2 автомобила и 100 дяла от търговско дружество
По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд постанови наказание 12 години „лишаване от свобода“ и конфискация на 6 недвижими имота и 2 броя автомобили спрямо длъжностно лице от фирма за петролни продукти, съобщиха от прокуратурата.

Ето какво пише още в прокурорското съобщение:
"В.Б. е предаден на съд за това, че в качеството си на длъжностно лице –„ръководител транспорт“ в частно търговско дружество, в периода от 21.01.2013г. - 02.07.2013г. в гр.София, при условията на продължавано престъпление с 42 (четиридесет и две) деяния, е присвоил чужди вещи – горива, на обща стойност 1 558 669,85 лв., поверени му да ги пази и управлява, като присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. За улесняването му е извършено и друго престъпление- по чл.311, ал.1 от НК – в качеството си на длъжностно лице е съставял официални документи, в които е удостоверявал неверни обстоятелства с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства – престъпление по чл. 203, ал.2, вр. ал. 1, във вр.чл.202, ал.1, т.1, вр.чл.311, ал.1, вр.чл.201, ал.1 във вр.чл.26, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

Престъпното поведение на В.Б. се изразявало в това, че през посочения период системно е отклонявал гориво, постъпващо в дружеството, за което работел, и го насочвал за разтоварване извън търговската база за получаването му. Вместо да запази интересите на работодателя си, В.Б. насочвал горивото към бази на други фирми и им го продавал, като получените средства присвоявал.

За да улесни тази си дейност, В.Б. съставил множество официални документи, в които отразил невярното обстоятелство, че описаното в товарителниците гориво е реално получено в търговска база на представляваното от него дружество. След това употребявал тези документи, като доказателство за настъпването на тези обстоятелства пред счетоводния отдел на дружеството, с цел да бъдат използвани документите като доказателство за тези обстоятелства.

След проведено съкратено съдебно следствие, на В.Б. е наложено наказание 12 години „лишаване от свобода“ 3 години забрана за заемане на длъжност, свързана със съхранението на горива.

С присъдата е постановена и конфискация на 6 (шест) броя недвижими имоти на осъденото лице, 2 броя автомобили и 100 равни дяла от капитала на търговско дружество. По отношение на конфискуваното имущество, в хода на разследването са били наложени надлежни обезпечения- възбрана и запор".
3
1076
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Март 2018 13:49
След това употребявал тези документи, като доказателство за настъпването на тези обстоятелства пред счетоводния отдел на дружеството, с цел да бъдат използвани документите като доказателство за тези обстоятелства.

Цвъцко да не е започнал работа в прокуратурата?
13 Март 2018 14:57
В.Б.
???Тоя требе да е много секретен.
13 Март 2018 16:18
Тоя требе да е много секретен.
Докато има такива секретни, България ще боксува яко в блатото. Има и нещо друго, на какво основание частни собственици и концесионисти на територия от България са секретни и ги крият от простолюдието? Не е ли съмнително, не е ли противодемократично? Положението предполагам ще се оправи когато на всеки частен обект или обект на концесия надлежно с табели биде описан на кого е притежание, иначе си е диктатура от най извратен вариант.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД