×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,914,278
Активни 1,319
Страници 72,972
За един ден 1,302,066

ВСС не избра шеф на Софийския градски съд

 
Висшият съдебен съвет не успя да избере председател на Софийския градски съд днес, тъй като нито един от двамата кандидати не събра минимума от 8 гласа "за" в Съдийската колегия на съвета. За Евгени Георгиев гласуваха петима, за Светлин Михайлов - двама, а останалите 7 се въздържаха.

На 20 февруари изборът беше отложен, тъй като един от кандидатите - Светлин Михайлов, прати служебна бележка в съвета, че късно предишната вечер е постъпил по спешност в университетската болница "Лозенец".

Търговският съдия Светлин Михайлов се сочеше за сигурен фаворит. Той беше председател на съда до 2009 г. Тогава не успя да се пребори за втори мандат. "Следя СГС от 30 години и никога не е имало толкова скандален мандат. Първият мандат е провал за съда, вторият би бил позор за съдебната система", обяви тогавашният председател на Върховния административен съд Константин Пенчев по време на процедурата по избора. "Едва ли би имало по-неподходяща кандидатура", коментира по време на обсъжданията в колегията председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той нарече Михайлов "скандално прославил се" и допълни, че по негово време са били посети семената, пожънати по времето на Владимира Янева. "Изпълнението на политически поръчки и кражбата на фирми с помощта на съда не е започнало с "Белведере", а много преди това", допълни Панов.

Вторият претендент за поста беше Евгени Георгиев, който също е съдия от СГС. Той получи и поддкрепата на колегите си по време на общото събрание на институцията.

След провала на избора днес Висшият съдебен съвет трябва да открие нова процедура. Това означава, че още поне няколко месеца ключовият съд ще бъде без титулярен председател.
6
1128
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
13 Март 2018 14:01
"Следя СГС от 30 години и никога не е имало толкова скандален мандат. Първият мандат е провал за съда, вторият би бил позор за съдебната система", обяви тогавашният председател на Върховния административен съд Константин Пенчев...

Уви, и по-скандален мандат видяхме покрай приятелствата на беквокалите...

13 Март 2018 14:27
еми сега какво се стискат кандидатите, да поразвържат кесиите си малко повече...
13 Март 2018 15:04
На некои само кесии и кинти им дрънчат в главЪтЪ.

На кухо!
13 Март 2018 15:10
Малко трябва да им се набият каските и ще изберат бай генчо с пълно болшинство!
Такъв хубав човек, и така да постъпят с него!
13 Март 2018 15:10
...нито един от двамата кандидати не събра минимума от 7 гласа "за"...

Необходимият минимум е 8 гласа "за".
13 Март 2018 15:13
На некои само кесии и кинти им дрънчат в главЪтЪ.


що ли са присетиф за учиндолеца
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД