:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Комисарят похвали охраната на границата с Турция
Той все още не е открит, издирването му продължава
Обвинението твърди, че тя изготвяла документи и в ареста
Инцидентът е станал на входа на София. 12 са ранени, двама от тях са с по-тежки наранявания
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,671,018
Активни 1,512
Страници 96,973
За един ден 1,302,066

Пропастта между най-богатите и най-бедните у нас се увеличава

18% от младежите до 24 г. нито учат, нито работят. Само 29% от българите могат да използват компютър
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години, повишаването на заетостта и доходите и спада на безработицата до предкризисни нива. Най-богатите 20% от населението получават средно 8 пъти повече от най-бедните 20%. Данните са на Евростат към края на 2016 г. Само година преди това разликата в доходите им е била 7 пъти, а през 2012 г. - 6 пъти.

Неравенството в доходите е само един от социалните показатели, по които България е в "критично положение", става ясно от последния доклад на Брюксел в рамките на т.нар. Европейски семестър, който следи представянето на икономическите и фискалните политики на страните членки. От тази година обаче Еврокомисията се фокусира върху социалните политики и социалните права на гражданите, които в много държави изостават на фона на възстановяването на европейските икономики след кризата. За целта ЕК вече ще следи 12 показателя, свързани с равните възможности и достъп до пазара на труда, условията на труд и социалното подпомагане и т.н.

България получава оценка "критична ситуация" за половината от тези показатели, а за други три е необходимо да сме "под наблюдение". Това изправя страната ни пред нова опасност да попадне в най-рисковата група на страните с прекомерни макроикономически дисбаланси, от която успяхме да излезем едва през тази година.

Освен неравенството на доходите най-тежко е положението с високия дял от населението, което живее в риск от бедност и социално изключване. През 2012 г. 49% от българите са били в такава опасност. През 2014 г. делът им пада до 40%, но оттогава положението не се е подобрило. Като критична е определена и ситуацията с високия процент младежи на възраст от 15 до 24 г., които нито учат, нито работят - към края на 2016 г. те са 18% от населението.

България получава най-ниската оценка и за ефекта на социалните помощи върху намаляването на бедността, както и за незавидното ниво на дигитални умения - само 29% от българите на възраст между 16 и 74 г. могат да работят с компютър.

С 13.8% рано напускащи училище деца и младежи страната ни попада в по-леката категория - "под наблюдение". Тревожното обаче е, че този процент се влошава - преди 6 години делът на рано напускащите училище е бил 12.5%. Въпреки предприетите през последните години мерки за ограничаване на отпадането от училище те все още не са показали ефективност, отбелязва Еврокомисията. Припомня се, че у нас бе въведена задължителната предучилищна подготовка, екипи от специалисти на местно ниво бяха ангажирани да откриват и подпомагат отпадналите ученици, за да ги върнат обратно в училище, беше организирано и допълнително обучение по български език за ромите и др.

Според ЕК под наблюдение трябва да са също така грижите за децата под 3-годишна възраст, както и заетостта, въпреки че тя расте непрекъснато през последните години и вече надхвърля 70%.

Единственият показател, по който България е над средното за ЕС ниво, е равнопоставеността в заетостта на мъжете и жените. Преди дни обаче по повод Деня на жената 8 март бяха оповестени данни, които показват, че по отношение на заплащането има сериозно неравенство между половете - за един и същ тип работа жените в България получават около 30% по-малко от мъжете.

България се изправя пред сериозни предизвикателства и по отношение на част от индикаторите за защита на социалните права, се посочва в последния доклад на Брюксел. Ромите и децата от бедни семейства са със затруднен достъп до качествени образователни и здравни услуги. Разходите за социално подпомагане са доста под средното ниво за ЕС и това допринася за високото ниво на бедност в страната.

56
6104
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
11 Март 2018 19:20
Вярват ли си на глупостите, които пишат? Дори да приемем, че работещите бедни с 510 лева заплата са най.бедни, то излиза, че най.богати са тези с 4 000 лева, ами това е смешно и невярно, и заблуждаващо, и подвеждащо и пълен шит.
11 Март 2018 20:27
После идва някой си Спартак, Ивайло, Робеспиер или Ленин и изколва богатите . Пресата гръмва: колко са зли, това е чуконищно! Минава време, всичко се позабравя и историята се повтаря. Битият- бит, закланият - заклан.
Така че яж, преяждай и плюскай и се осирай, но препочетай Историята.
11 Март 2018 20:30
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години


И какъв е изводът? Аман от констатации.
11 Март 2018 20:40
Както каза Дол, за това, което Бойко е направил, бсп могат само да Му завиждат.
Същий Меркел на Балканите.
11 Март 2018 20:42
Най богатите 20% получавали осем пъти повече ! Нещо не е наред с главата който го твърди това.Щото най богатите...нищо не получават.Те си го вземат.Малка разлика но съществена.
11 Март 2018 21:54
само 29% от българите на възраст между 16 и 74 г. могат да работят с компютър

Това просто няма как да е вярно. Дори да изключим, че нямам нито един познат, който да не може да работи на компютър, поне на елементерно ниво, то тези данни силно противоречат на други за достъп на над 60 % от домакинствата до интернет.

Относно социалната диференциация, то сравняването на "горните 20%" с когото и да е, е вече некоректно, тъй като поляризацията в България е такава, че имаме едни 30% мизерстващи и гладуващи, едни 30% мизерстващи и недояждащи, едни 30% бедни но нахранени, едни 8 % нормално живеещи, едни 1,9% надмогнали си над ежедневието и едни 0,1% прибиращи 80% от всички доходи в България.
11 Март 2018 22:47
18% младежи нито работят нито учат,а 29% от българите не могат да боравят с компютър. Това просто не е вярно. Неработещите младежи са много повече,а неможещите да работят с компютър са много по-малко. Първите не работят от мързел,мама и тате ги хранят,а лично аз не познавам българи които не могат да работят с компютър. А интернета в България е най-бързият - това защо не се съобщава...?
11 Март 2018 22:50
. Като критична е определена и ситуацията с високия процент младежи на възраст от 15 до 24 г., които нито учат, нито работят - към края на 2016 г. те са 18% от населението.

Като има кой да ги храни.
11 Март 2018 23:15
Neopol
11 Мар 2018 21:54


А колко гладуващи познаваш? Аз - толкова, колкото и компютърно неграмотни. Има един, бензинджия, жена му е безработна, и двамата са над 100 кила, би трябвало да са от тях, тия дни се мъчихме 4 човека да избутаме една кола от пряспа, не можахме, в един момент бях останал аз и шофьорът, когато се появи той и с него двамата свършихме работата. Ако мине в групата на недояждащите, сигурно ще почне да изправя обърнати тирове, а колите ще ги вдига на рамо и ще ги изнася от преспите. Та се замислих, може затова да има толкова гладни, щото сме яка нация.
11 Март 2018 23:56
А колко гладуващи познаваш?

Ами доста. Почти всички пенсионери гладуват, щото сметките им за отопление и светло са по-голями от пенсиите им. И дори не смятам лекарствата им. Същото и за тези работещи на заплати под 1000 лв., защото като им извадиш транспорта за ходене до работа и допълнителното ядене поради изразходваната енергия, им става по-изгодно да не работят.
12 Март 2018 02:58
В нашето село почти 10% вече могат да работят с компютър, но пък имаме оптичен интернет.
12 Март 2018 05:27
сериозно неравенство между половете - за един и същ тип работа жените в България получават около 30% по-малко от мъжете

Това винаги ми е било интересно. Дайте да видим заплатата на една жена счетоводител и един мъж счетоводител, които са започнали работа в една и съща фирма, по едно и също време и имат горе-долу еднакъв трудов стаж, и да разберем дали мъжът взима с 30% повече. Същото е и за учителите, джурналистите, шафиори и ватмани... Работил съм известно време в един рудник и ми правеше впечатление, че жените там взимаха същите пари, само че за значително по-лека работа от мъжете. За кои професии се правят изводите за тези 30%?
ПП В момента работя в изцяло мъжки колектив и общинско предприятие. Разликата между най-ниската и най-високата заплата за еднакъв труд е доста повече от 30%, но в определянето на възнаграждението влизат и такива неща като прослужено време, стаж по специалността, образование и др.под. Ако една жена започне работа тук, то със сигурност ще взима не 30, ами 40% по-малко от най-добре заплатения служител. Но ще получава същото възнаграждение, което би взел мъж, започнал работа при същите условия.
12 Март 2018 06:16
Има такива, които имат милиони, а има други, които не получават нищо, защото са безработни или копат градинки към общините. Само в държавната администрация разликите в доходите са колосални! Ха да видим колко взема премиера и един социален работник? Ами шефът на БНБ??? Депутат член на комисия?! И тук не говорим за големите бизнесмени, които гледат зърно, които строят пътищата. За тях МРЗ е по-малко от джобните им за ден. Даже и миските разни харчат за поддръжка 8 пъти МРЗ на месец
12 Март 2018 06:39
Само констатации и то от външни институции за което не можем да се сърдим за някои разминавания в цифрите. По-важното е, че няма никаква мисъл и за най-малка промяна на установеното положение.
12 Март 2018 07:08
Нали протестирахме против уравниловката на социализма? Нали искахме възможности за забогатяване? Вече имаме милионери и мултимилионери. Трябва да го отчетем като развитие!
12 Март 2018 07:59
18% от младежите до 24 г. нито учат, нито работят

Евроиндийците..
12 Март 2018 08:28
Почти всички пенсионери гладуват

Защото мятат торби с хилядарки през терасите.
12 Март 2018 09:01
Авторката не е чувала за "Коефициента на Джини"?
Имаме си вече и милиардер...
12 Март 2018 09:24
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години, повишаването на заетостта и доходите и спада на безработицата до предкризисни нива.

Ето пример за три манипулативни неистини събрани в едно, при това първото изречение!
Разбирам че бодряшкият тон е задължителен, за да не се накърни вярата ни в светлото евроатлантическо бъдеще, но на фона на тези блестящи успехи да кажеш малко по долу че близо 20% от младежите нито учат нито работят, а около 50% за застрашени от бедност и социално изключване - това си звучи като голямо разминаване с изречените хвалебствия...
За богатите и бедните няма какво да го коментираме - тенденцията е ясна, какво ще се случи също...
12 Март 2018 09:45
Увеличаването на пропастта е заложена в данъчната система и в европейските помощи.

Данъчната система е така направена, че облага доходите, а не богатството. Така, бедните не могат да настигнат богатите колкото и да работят, щото трябва да плащат по-големи данъци. А богатите.. техните доходи остават скрити и не се облагат, освен, че минават през фирми.. и се водят даже инвестиции. Даже и ДДС не плащат богатите.

А пък европейските помощи.. пак отиват в богатите. Нищо не достига до работещите.
12 Март 2018 09:58
Нали протестирахме против уравниловката на социализма? Нали искахме възможности за забогатяване? Вече имаме милионери и мултимилионери. Трябва да го отчетем като развитие!
Отчитаме го, но отчитаме също и това, че голяма част от законно придобитото богатство в България се дължи на специални отношения с държавата. По същество - комунистическа работа, и нея точно не я харесваме. Но останалото е ОК. Да, да си беден е гадно, защото нещата, които можеш да правиш по своя воля са много малко и непрекъснато има нещо, което те изпреварва и трябва да догонваш. Бил съм беден. Никога не съм бил богат, но допускам, че от едно място нататък точно тази част не е много по-различна от това да си беден - непрекъснато правиш това, което трябва, а не това, което искаш - имаш империя, която трябва да пазиш, щото ако не я пазиш, се сгромолясва, повличайки те. Обаче по средата между тези две положения, където сме 80-те процента, човек има оперативен простор, и макар ресурсите да са ограничени, може да ги насочва където иска, без някой да може да го спре. В личен план, капитализмът е голяма работа.
12 Март 2018 10:13
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години, повишаването на заетостта и доходите и спада на безработицата до предкризисни нива.

Горното трябва да се отчете като шанс за най-бедните да си намерят работа и да започнат да получават по-високи доходи.
Постоянни оплаквания "Няма работа, няма работа", а работодателите не могат да намерят работници.
Няма работа за който не иска да работи или е неграмотен без никаква квалификация.
12 Март 2018 10:58
A за здравеопазването: всички които искат качествено здравеопазване в България, плащат за него, щото касата маса неща не покрива, даже и да си с редовни вноски. Бедните на какво отгоре трябва да получават същото без изобщо да плащат?
12 Март 2018 11:22
Постоянни оплаквания "Няма работа, няма работа", а работодателите не могат да намерят работници.

ми те хората искат и пари да получават на тая работа, нещастниците мързеливи
12 Март 2018 12:54
Neopol11 Март 2018 21:54
само 29% от българите на възраст между 16 и 74 г. могат да работят с компютър

Това просто няма как да е вярно. Дори да изключим, че нямам нито един познат, който да не може да работи на компютър, поне на елементерно ниво, то тези данни силно противоречат на други за достъп на над 60 % от домакинствата до интернет.


Със сигурност изключваме това, че нямаш нито един познат, който не може да работи на компютър. Това просто нищо не значи - баба ми пък, освен мен, не познава нито един човек, който да работи на компютър.

Относно 60-те % от домакинствата с достъп до интернет - това пак нищо не значи. Първо, защото в немалко домакинства има такива, които могат, но и такива, които не могат да работят на компютър. Второ, ровенето в интернет, броим ли го за умения за работа с компютър? Сигурно си има определение за "работа с компютър" и предполагам, освен познаването на Интернет, включва базови познания по това да знаеш как работи Уиндоус, базови умения с програми за изчисляване и редактиране на текст (Ексел и Word), евентуално някой друг специфичен софтуер и т.н. Така погледнато 29% ми изглежда като доста реалистичен процент.

12 Март 2018 13:34
Сигурно си има определение за "работа с компютър"

не предполагай, ами го намери и постни, нали си от можещите, помогни с действия на неможещите, а не пустослови в предположения
12 Март 2018 14:17
не предполагай, ами го намери и постни, нали си от можещите, помогни с действия на неможещите, а не пустослови в предположения


И какво точно искаш да кажеш с това титанично мнение? Повече или по-малко от 29% са? Аз споделям мнение в отговор на колегата по-горе, който казва, че 29% му се струва малко. На мен ми изглежда горе-долу реалистичен този процент - обясних защо (на базата на предположения). Не мога да го докажа без да намеря подробната методология на проучването, затова може и да греша. Ако имаш данни в подкрепа на едното или другото мнение, можеш да го споделиш. Можеш и да продължиш да се заяждаш безпричинно, разбира се.
12 Март 2018 14:21
Сигурно си има определение за "работа с компютър" и предполагам, освен познаването на Интернет, включва базови познания по това да знаеш как работи Уиндоус, базови умения с програми за изчисляване и редактиране на текст (Ексел и Word), евентуално някой друг специфичен софтуер и т.н.

Дай това определение, умко, дето сигурно си го има.
После ще беседваме за 29%.
12 Март 2018 14:30
Дай това определение, умко, дето сигурно си го има.
После ще беседваме за 29%.


Сама не можеш ли да си го намериш? Защо да ти го търся аз, още повече след като изрично казвам, че мнението ми е базирано на предположение и може да греша? Няма време да ровя, за да съм сигурен на 100% и съответно поемам риска да не съм прав. Кое не ти е ясно? Ти нормален разговор май не можеш да водиш?
12 Март 2018 15:04
Сама не можеш ли да си го намериш?

ама откъде накъде да го търся аз, ти пусна мухата, че съществува, ти го намери
Иначе излиза, че си градиш пясъчни замъци, а тогава жалко за теб, щото олекваш

Няма време да ровя, за да съм сигурен на 100% и съответно поемам риска да не съм прав.

аха
а колко прав бешееее, а?
Та какво става с тезата ти за реалистичното, ако това определение си си го изсмукал от пръстите? А какво става с теб?
12 Март 2018 15:10
на 19 конгрес на китайската ком партия имаше интересен извод...колкото повече се увеличава пропаста между бедни и богати толкова повече се увеличава корупцията във ръководните органи.....една от основните задачи намаляване на дистанцията и по този критерий оценка на управлението.
12 Март 2018 15:23
Най-привлекателни като местообитание винаги са били държавите, в които средната класа има широка представителност.
За съжаление или за радост, този буфер, който доскоро правеше Европа най- предпочититаното място за пребиваване, изтънява скоростно.
12 Март 2018 15:47
аха
а колко прав бешееее, а?
Та какво става с тезата ти за реалистичното, ако това определение си си го изсмукал от пръстите? А какво става с теб?


Добре, обяснявам за четвърти път, понеже ти явно предпочиташ да се заяждаш с човека отсреща, а не да коментираш съществото на казаното от него.

Така, предполагам, че компютърната грамотност или "умението за работа с компютър", не е просто това да имаш достъп и да ползваш Интернет (в отговор на форумеца по-горе смятащ, че тези 29% противоречат на това, че 60% от домакинствата имат достъп до Интернет). Аз казвам, че само със сърфиране в интернет едва ли е достатъчно един човек да се счита за достатъчно компютърно грамотен , че да може да работи с компютър. Дотук ясно? Има ли нещо нелогично в това мое мнение? Съгласна ли си? Да, или не (моля без нападки, без забележки за пясъчни кули, олекване и разни други алабализми) ?

Иначе ето някои определения:

Computer literacy:

Level of familiarity with the basic hardware and software (and now Internet) concepts that allows one to use personal computers for data entry, word processing, spreadsheets, and electronic communications. Както бях ПРЕДПОЛОЖИЛ, неща като word processing (Word или подобни програми) и spreadsheets (Excel или подобни програми) наистина се считат минимални изисквания за компютърна грамотност.

Ето и малко по-хамалско обяснение за феновете на listicles:

https://www.techrepublic.com/blog/10-things/10-things-you-have-to-know-to-be-computer-literate/

Предполагам, опс, мръсна дума - не "предполагам", зная със сигурност, че за да се счита един човек способен да работи с компютър, то той трябва да е "компютърно грамотен". Съгласна ли си с това мое мнение? Да, или не (без нападки, без забележки за пясъчни кули, олекване и разни други алабализми) ?

В определенията за компютърна грамотност има и други неща, освен боравенето с Интернет, нали така? Така, сега това мое несъгласие с форумеца, който казва, че 29% е странно нисък процент, имайки предвид, че 60% от хората имат достъп до Интернет, обосновано ли е, или не?

По-ясен от това не мога да бъда. Отивам да работя с компютър т.е. в моя случай - ДА НЕ СЪМ непременно в интернет.

ПС: Ти май наистина имаш много свободно време, щом успяваш да се заяждаш за очевидни неща.


12 Март 2018 15:47
Ако изключим циганьорите, пенциите, инвалидите и смотльовците, българите са вече едни доста заможен народ.
12 Март 2018 15:48
Най-привлекателни като местообитание винаги са били държавите
.. в които се наливат мнооого пари по един или друг начин.
От там насетне .. пари има както за единия процент супер богати, така и за средната класа от не знам колко си процента.

Къде мислите отиват трилионите напечатани пари.

12 Март 2018 15:49
Само 29 процента могат да ползват компютър?! Стига бе, не искам дза го повярвам това
12 Март 2018 15:49
Тантуса май не е компютърно грамотен, макар че тропа и той по клавиатурата и ползва интернет. Липсват му основни умения за комуникация с кайлита. Сигур е програмистче некое
12 Март 2018 15:50
Богатите та богатите, що не си кажете направо ГЕРБ та да разберат хората.
Няма ни един беден гербер, всичките са намърдани на добри места и на хубави, разбирай големи и огромни заплати, бонуси и т.н.
Преди бяха другарите, сега са господата.
А народа не влиза въобще в сметката.
12 Март 2018 15:54
Е па ставайте и вие гербери, като смятате, че това е единствения начин да благоденствате. На нас ни е все тая кой ще държи ибрика
12 Март 2018 15:59
Ако изключим циганьорите, пенциите, инвалидите и смотльовците, българите са вече едни доста заможен народ.

същото каза и Обама (без една от категориите) в средата на управлението си..
12 Март 2018 16:12
Сигурно си има определение за "работа с компютър" и предполагам, освен познаването на Интернет, включва базови познания по това да знаеш как работи Уиндоус, базови умения с програми за изчисляване и редактиране на текст (Ексел и Word), евентуално някой друг специфичен софтуер и т.н. Така погледнато 29% ми изглежда като доста реалистичен процент.


От над 20 г. изготвям годишни справки за НСИ, които ми се изпращат в Word и Excel... Миналата година им направих забележка, че ми ги изпращат с продукт, който е твърде стар и не мога да използвам поради несъвместимостта му с Office 2010 и нагоре. Генерираха ми файловете за попълване и ми ги изпратиха, а тази година отново ми изпратиха стария продукт, та трябваше да искам отново да ми ги генерират те, вместо да търся компютър с престарял софтуер...

Предполагам, че изпращат стари версии, за да може всички и в най-отдалечените места да могат да си генерират каквото трябва, само че... става дума за научна дейност и кариерно развитие, дами и господа от НСИ, а не за справки, примерно, за млеконадоя!

Вместо да изпращат тромав престарял софтуер и файлове с десетки страници описания за него, просто да генерират тези файлове. Не е много работа, щом успяват да ми ги генерират за по-малко от минута, само с въвеждане на ЕИК на заявителя...

***

В не съвсем отдалечената ни на 100 км от София махала в Балкана компютри и телефони има, но няма интернет и дори телефонна връзка... Дори да сме грамотни, на това място няма как да се възползваме и покажем, примерно, на неграмотните ни компютърно съседи скиците на Службата по геодезия, кадастър и картография, които иначе са достъпни в интернет, а по-малко иначе - само на хартия в далечните областни и общински центрове... Да, качваме ги в София, показваме им ги офлайн на телефоните си, но не там е смисълът, струва ми се.

Нито един от операторите не предвижда покритие на тези махали... Е?
12 Март 2018 16:18
Нито един от операторите не предвижда покритие на тези махали... Е?
преди 20 години се занимавах с интернет, тогава правих безжично трасе на 35км на 2.4 гигахерца с двайсет и няколко децибелни антени. сега с петгигахерцовия обхват няма проблем да се хвърли сигнал на 40-50 км при пряка видимост, сиреч достатъчна височина на антените. няма ли местна фирма /кабеларка или местен интернет доставчик/, която да се справи?

иначе по обикновена телефонна жица 33.6kbps не би трябвало да са проблем.
12 Март 2018 17:09
Six computer-related items were used to group the respondents into levels of computer skills in 2006, 2007, 2009, 2011, 2012 and 2014: copy or move a file or folder; use copy and paste tools to duplicate or move information within a document; use basis arithmetic formula (add, substract, multiply, divide) in a spreadsheet; compress files; connect and install new devices, e.g. a printer or a modem; write a computer program using a specialised programming language. Instead of the item on having connected and installed new devices, the 2005 items included the use of a mouse to launch programs such as an Internet browser or word processor
Low level of basic computer skills: Individuals who have carried out 1 or 2 of the 6 computer-related items.
Medium level of basic computer sills: Individuals who have carried out 3 or 4 of the 6 computer-related items.
High level of basic computer skills: Individuals who have carried out 5 or 6 of the 6 computer-related items.


Многооките явно са твърде заети да мият разни части на тялото които не са много удобни за споменаване, иначе сигурно винаги са си ги знаели тези работи.
12 Март 2018 17:19
Споделям мнението, че да ползваш интернет за едните сал фейсбук и скайп е едно, да ползваш компютър е нещо съвсем друго. Може да се окаже че 29% и 60% не са чак толкова далеч от истината.
12 Март 2018 17:37
Нищо - тез 18% Строителни войски ще ги направят ценни стопански кадри!
12 Март 2018 18:16
За интернет си има отделни 6 умения
use a search engine to find information; send an e-mail with attached files; post messages to chatrooms, newsgroups or any online discussion forum; use the Internet to make telephone calls; use peer-to-peer file sharing for exchanging movies, music etc.; create a web page.

Трудно е да се повярва, че само 29% са правили поне едно от тези тайнства.
Впрочем най-популярните 10 търсения в Гугъл за 2017

1 word snack отговори
2 Григор Димитров
3 избори
4 мис България
5 VIP Brother
6 Сега и завинаги
7 ЦИК
8 iphone 8
9 почивни дни
10 твоят час


12 Март 2018 18:21
Low level of basic computer skills: Individuals who have carried out 1 or 2 of the 6 computer-related items.

и начи само 29% могат да се снимат и да си качат снимката у туит?
Или да свалят от фейса снимка на котенце и да си я сложат на стената?
12 Март 2018 18:33
Не драга, 60% го можем, 29% могат само и единствено това, останалите до 60% поназнайваме и други едни неща, някои до 5-6, някои и повече.
12 Март 2018 18:36
Отдавна не бях влизала в този клюкярник.
Все същите хора, същите заяждания...
Защо не искали да работят бедните? За трохите, които им се дават много даже работят!
Масово хората са хукнали към чужбината да търсят работа и по-нормални условия за живеене.

Защото надеждата им за приличен живот в България вече е умряла!

12 Март 2018 18:36
останалите до 60% поназнайваме и други едни неща,

Може би все пак до 20%?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД