:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
1 милиард души са под заплаха от наводнения, а над 400 милиона души са в близост до опасен вулкан
Владимир Клисуров става и.д. кмет на "Младост"
20 000 лв.били прекалено голяма сума. Прокуратурата иска ареста й
"Рядко зрелище – разбойнически държавен похват“, коментира Мария Захарова
Те ще посадят дърво, използвайки пръст от двете страни.
Само така те могат да достигнат жизнените стандарти на западните си партньори, смята Матеуш Моравецки
СТАТИСТИКИ
Общо 377,915,676
Активни 1,527
Страници 68,007
За един ден 1,302,066

Хората с увреждания няма да получават пари на ръка за помощни средства

Нов регламент за плащане на помощните средства за хората с увреждания предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания, по който се отпускат медицинските изделия. Занапред на нуждаещите се от помощни средства или техния ремонт няма да се отпускат пари на ръка, а сумите ще се превеждат на търговците. "По този начин ще бъдат ограничени възможностите за неизползване на финансови средства от бюджета по предназначение", мотивират се от социалното министерство. Така ще се пресече и друга практика - да се купуват инвалидни колички, ортопедични средства и т.н. от търговци или производители, които не са в регистъра на Агенцията на социално подпомагане.

В момента хората с увреждания получават целевата помощ от дирекциите по социално подпомагане и с нея купуват съответно медицинско изделие или помощно средство. Занапред нуждаещите се ще получават изделията от търговците само срещу заповедта, че са одобрени за финансиране, а след това социалните ще превеждат парите на фирмите.

Промените предвиждат и поява на "процедура за установяване на недобросъвестност и/или неизползвани по предназначение целеви помощи". От дирекциите по социално подпомагане ще могат да правят проверки - по собствена преценка или по сигнал, и ако установят, че действително помощта не е използвана по предназначение, проверяваният ще трябва да възстанови сумата за нея в пълен размер.

ОБЛЕКЧЕНИЕ

Месечната добавка за социална интеграция и целевата помощ вече ще се отпускат по настоящ адрес, а не само по постоянен, както е в момента.2
2267
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Март 2018 21:54
Дай Боже прекръстването на инвалидите на хора с увреждания да им помогне на тях, а не на чиновниците които се чудят каква нова глупост да измислят.
Какво се променя от това че няма да има инвалиди, а хора с увреждания?
Важното е тези хора да живеят по-добре и по-удобно за тях.
10 Март 2018 08:43
Струва ми се малко обидно към хората с увреждания!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД