×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,097,844
Активни 1,730
Страници 34,201
За един ден 1,302,066

Жените отбелязаха 8 март с масови протести

Шенгюл Хаблемитоглу
Масови протести срещу дискриминацията на работното място и домашното насилие белязаха вчерашния 8 март. В Испания се състоя обща стачка на жените. В големите градове дамите стачкуваха с тенджери и тигани срещу половото неравенство и сексуалната дискриминация. Протестът доведе до проблеми в движението на влаковете. В демонстрации срещу сексуалното насилие и в защита на равните права се включиха и хиляди французойки.

Най-големите италиански профсъюзи обявиха национална стачка по повод Международния ден на жената. Стачката, която доведе до транспортен хаос, бе 24-часова и в знак на протест срещу дискриминацията и насилието над жените.

С многохилядни шествия и в Азия отбелязаха 8 март. С розови и лилави тениски дамите във Филипините настояха за равнопоставеност на половете. В Южна Корея хиляди се включиха в шествие в защита на жертвите на сексуални посегателства.

Стотици жени излязоха на демонстрации в няколко града в Турция. Те изразиха своето недоволство от неравенството между половете в страната. Общо 2337 жени са били убити в Турция през последното десетилетие, като станали жертва на своите съпрузи или роднини, съобщи турската телевизия НТВ. Убийствата са извършвани най-вече когато жените са се опитвали да се разведат или сами да вземат решения. Проф. Шенгюл Хаблемитоглу, която се занимава с проблемите на жените, каза, че по неофициални данни 4 от всеки 10 жени в Турция са обект на домашно насилие, което се равнява на 14 млн. жени.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В цяла Испания жените протестираха вчера с искания за равни права с мъжете и срещу домашното насилие.
3
2195
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
09 Март 2018 08:32
Едни празнуват и раздават цветя /в Русия/, в демократичния свят протестират за равни права. Ха-ха.
09 Март 2018 11:32
Ми истината е, че благодарение на социализма сме доста по- напред в равноправието от много други,съседни и не, страни. За домашното насилие което е в по- малки размери от комшиите- вероятно е и въпрос на национална психика и традиции.
11 Март 2018 09:47
Едни празнуват и раздават цветя /в Русия/, в демократичния свят протестират за равни права.

Такова нещо е демокрацията - Русия подкрепи Истамулската конвенция. Демократите решиха, че е по-демократично да си бият жените и децата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД