×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите зоват 2-мата депутати-земеделци да "напуснат парламента по морални причини"
Той разпоредил изтегляне на законопроекта за автомобилната камара
Турският президент остана без мнозинство в парламента
Съоръжението било бутнато от автобус
Обещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, твърди той
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,131,507
Активни 1,546
Страници 67,864
За един ден 1,302,066

Лондон ощетил еврохазната с 2.7 млрд. евро

Британските власти позволили внос на китайски стоки с фалшиви фактури
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Разкритията на ОЛАФ заплашват между Брюксел и Лондон да избухне ново напрежение.
ЕК официално поиска Великобритания да върне в еврохазната 2.7 млрд. евро, с които е ощетила ЕС от мита, писа електронното издание "Политико". Мащабно разследване на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) установи, че британските власти са позволили на тяхна територия да действа мащабна мрежа за внос на стоки от Китай, чрез която са укрити данъци за милиарди евро. Разследващите от ОЛАФ разкриват съществуването й през март м.г. Установено е, че британските митници са разрешили на тези вносители да използват "фиктивни и фалшиви фактури и неверни декларации за митническа стойност при внос".

"Обединеното кралство не предприе мерки, за да предотврати измамите, въпреки че от 2007 г. насам беше информирано за рисковете от измами, свързани с вноса на текстил и обувки с произход от Китай и беше помолено да предприеме подходящи мерки за това", се казва в разпространено съобщение от ЕК. От Брюксел допълват, че Обединеното кралство е отговорно за финансовите последствия от нарушаването на законодателството на ЕС. Смята се, че разкритата измамна схема е действала в периода между 2011 г. и 2017 г. Евроекспертите изчисляват, че нарушението на еврозаконодателството от страна на Обединеното кралство е причинило загуби в бюджета на ЕС в размер на 2.7 млрд. евро и Лондон трябва да върне тези пари.

ЕК вчера изпрати официално писмо в Лондон с искането си, а британските власти трябва да отговорят. Ако институцията не е удовлетворена от отговора, тя може да поиска допълнителни обяснения и да отнесе случая до базирания в Люксембург Съд на ЕС, който евентуално да нареди на Великобритания да изплати парите. Тези мерки вероятно ще засилят напрежението в отношенията между Лондон и Брюксел, които и без това са напрегнати заради преговорите по митническите и търговските отношения след Брекзит.

Миналата година британското правителство отхвърли доклада на ОЛАФ и настоя, че Великобритания има твърдо отношение към измамите.

ПОСЛЕДСТВИЯ

Негативни ще бъдат последствията за Великобритания след Брекзит, се казва в доклад на комисията, отговаряща за излизането на страната от ЕС към Камарата на общините, цитиран от електронното издание "Политико". Документът е от 27 страници и в него се настоява правителството да им предостави анализи за икономиката на страната след напускането на ЕС.
5
2403
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Март 2018 16:17
Такива неща не могат да се случат в старата, демократична Великобритания, по която по ливади и гори тичат, разхождат се и интелектуалстват джентълмени и милейдита. Гнусна и подла инсинуация на путиновите хакери.
10 Март 2018 16:36
Ама ще ги върнат, нали?

Даже може размяна да направят - ЕС ще ги приеме обратно, пък няма да им дава субсидии, щото те са си ги взели предварително. хепиенд за всички
10 Март 2018 16:43
Мисля, че само отравянето на още един съветски/руски предател ще отклони вниманието на британската общественост от тия срамотии покрай развода с материка.
10 Март 2018 16:47
Казуса
10 Мар 2018 16:43


туитовете на посольството са един път

https://twitter.com/RussianEmbassy/status/971714818104315904
10 Март 2018 16:55
Ама ще ги върнат, нали?


В повече от 400 годишната история на британската империя не знам за случай, в който да са върнали нещо, което са заграбили. Най-дребните примери за това стоят в музеите им.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД