:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
1 милиард души са под заплаха от наводнения, а над 400 милиона души са в близост до опасен вулкан
Владимир Клисуров става и.д. кмет на "Младост"
20 000 лв.били прекалено голяма сума. Прокуратурата иска ареста й
"Рядко зрелище – разбойнически държавен похват“, коментира Мария Захарова
Те ще посадят дърво, използвайки пръст от двете страни.
Само така те могат да достигнат жизнените стандарти на западните си партньори, смята Матеуш Моравецки
СТАТИСТИКИ
Общо 377,916,322
Активни 1,512
Страници 68,653
За един ден 1,302,066
Долу пезевенкщината!

Да защитим нашите сестри, приятелки и майки

#HerToo
Жозеф Дол дал интервю за "24 часа", в което говори по теми от дневния ред на Европа - големите успехи на българското европредседателство и лично на Бойко Борисов, скоростната кутия на Европа, бъдещето на Европа, младите хора на Европа, позициите на Европейската народна партия в съюза...

В интервюто големият приятел на България и ББ Жозеф говори за това как стоим на кормилото на Европа и как крепим стабилността на Западните Балкани.

В тази връзка Дол се изразява малко странно:

"Когато погледнете картата - казва той, - виждате ясно: Балканите са вече в границите на Европа."

Това е дори малко шокиращо, но да не се увличаме във възклицания - това напоследък е сякаш най-популярният журналистически жанр - възклицанията!

Искаме да върнем малко лентата, за да припомним нещо скандално, свързано с Жозеф Дол и европейския път на България.

***

Тъй като напоследък се говори за права на жените и защита от насилие, искаме да припомним на читателя един позорен акт на стария Жозеф, когато беше дошъл в София през 2014-а и Бойко Борисов с Йорданка Фандъкова го заведоха да разгледа обновения Лъвов мост.

Тогава Борисов, Фандъкова и Дол седнаха на една пейка - Данчето между мъжете. Мъжете се смееха заедно - напук на непреодолимата езикова бариера, но на Данчето не му беше смешно, когато Жозеф се одързости да постави ръка на бедрото й - и я задържа там достатъчно дълго, за да го наснимат фоторепортерите. Сигурно после се е хвалил по Европа с тази снимка.

Нито Бойко Борисов защити дамата, нито тя посмя да рече "гък", нито някой от присъстващите мъже се застъпи за нея. За каква защита от насилие и какви пет лева говорим, след като в центъра на столицата кметицата ни беше опипвана от един дърт мераклия - и никой не мъцна. Без конвенции и кодификация - просто една гола мъжка и национална чест.

Това е просто една случка, но тя е показателна.

Ако обществото ни иска да се бори с насилието срещу жените - нека на първо време да се уговорим да не допускаме (поне приятелите ни) да унижават (че даже и публично) която и да било българка - кметица, педикюристка, чистачка, домакиня... Да се разберем, че това важи за всички - патриоти, космополити, мачовци, либералки, консерви... Всички трябва да пазим нашите сестри, приятелки и майки от посегателства - ако не ги пазим от нахалниците, те ще станат още по-нахални.

Както Валери Симеонов прояви нечуваната храброст да се накара на руския патриарх, така трябваше през 2014-а като един да скочим и да отместим ръката на Жозеф от бедрото на кметицата.

Разбира се, не е нужно да сме умни като Симеонов и да си просим международния скандал.

Айде честит 8 март на патерица - за всички жени и за всички, които са готови да ги защитават, както се защитават чест, достойнство, език и родина.
5
2911
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Март 2018 22:36
гатанка:

жозеф дол - председател на групата на енп в европарламента.
франсоа габриел - първи сътрудник на жозеф дол.

познай името на бг-та еврокомисарка .


честит празник на всички, които го празнуват!
09 Март 2018 07:27
Там, около "Лъвов мост" си е така. Предполагам, че после я е завел в "хотела" "При Цура"! https://www.youtube.com/watch?v=uJKfxtYAt0s
09 Март 2018 09:01


Отделно подкрепям и колегата Пенчо.

Древните на времето са имали определени места и време, където са мижели да мърсуват безнаказано. Очевидно Лъвов мост и околностите са такова място и е редно Общината да направи археологически разкопки там, финансирани от Европейския съюз.
09 Март 2018 10:44
Древните на времето са имали определени места и време, където са мижели да мърсуват безнаказано.


Лупанарии.

На одном из самых известных помпейских барельефов эрегированный член возвышается над двумя яичками. Над барельефом и под ним начертаны слова: «Hic Habitat Felicitas»
09 Март 2018 11:31
Лупанарии.

Дорис, наскоро дочух неумишлено, реплики в трамвая, между две тийнейджърчета, струва ми се от двата класически пола. Момиченцето огорчено каза "Ти искаш само да ме излупаш!" Помислих си, че е малко грубо, а то да се окаже "начетено"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД