×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,081,404
Активни 559
Страници 17,761
За един ден 1,302,066

Лондон ощетил ЕС с 2.7 млрд. евро от фалшиви фактури на китайски вносители

Европейският съюз започна днес действия срещу Великобритания, за да бъдат възстановени 2.7 милиарда евро загубени мита, след като Лондон е пренебрегнал измама от страна на китайски вносители, съобщи БГНЕС.

Еврослужбата за борба с измамите (ОЛАФ) заяви миналата година, че Великобритания не е обърнала внимание на неоспоримата употреба на фалшиви фактури и митнически декларации от страна на китайски вносители на текстил и обувки. Стартирането на т.нар. "действие заради нарушение" може да засили напрежението в отношенията между Лондон и Брюксел, които и без това са напрегнати заради преговорите по митническите и търговски отношения след Брекзит през следващата година.

"Днес Европейската комисия реши да изпрати официално уведомително писмо до Обединеното кралство, защото то отказва да предостави мита на бюджета на ЕС, както се изисква от законите на ЕС", се казва в изявление на комисията.

Великобритания сега има право да отговори на твърденията на Еврокомисията. Ако тя обаче не е удовлетворена от отговора, ЕС може да поиска допълнителни обяснения и в крайна сметка да отнесе случая до Европейския съд, който евентуално да нареди на Великобритания да изплати парите.

ЕС заяви, че докладът на службата за борба с измамите ОЛАФ от март 2017 г. разкрива, че вносителите "са избегнали голяма част от митата чрез използване на фиктивни и фалшиви фактури и неправилни декларации за митническата стойност".
"По-нататъшните инспекции на Комисията доведоха до рязко увеличаване на мащаба на схемата за измами при подценяване, действаща чрез хъб в Обединеното кралство между 2011 г. и 2017 г.", гласи документът.

Великобритания не е предприела действия "въпреки че беше информирана за рисковете", се казва още в доклада, и още: "Комисията изчислява, че нарушението на законодателството на ЕС от страна на Обединеното кралство доведе до загуби за бюджета на ЕС в размер на 2.7 милиарда евро".

Миналата година британското правителство отхвърли доклада и настоя, че Великобритания има твърдо отношение към измамите. Великобритания освен това заяви, че ще напусне митническия съюз и единния пазар на ЕС след Брекзит.

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск пък вчера отхвърли надеждите на британския премиер Тереза Мей за "възможно най-дълбоките" търговски отношения след Брекзит, като заяви, че стандартно споразумение за свободна търговия е най-доброто, което Великобритания може да получи има предвид собствените й условия.
5
2021
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Март 2018 16:35
Президентът на Европейския съвет Доналд Туск пък вчера отхвърли надеждите на британския премиер Тереза Мей за "възможно най-дълбоките" търговски отношения след Брекзит, като заяви, че стандартно споразумение за свободна търговия е най-доброто, което Великобритания може да получи има предвид собствените й условия.


Ще ги тричат до последно
08 Март 2018 16:42
Лондон ощетил ЕС с 2.7 млрд. евро от фалшиви фактури на китайски вносители


Все едно чета изказване на натирен БГ футбалер. Докато го търпят, разправя колко е велик клубът му. Като му набият шутовете, започва да мели, че ония нищо не разбира от футбол и са пълни смотаняци.
08 Март 2018 16:45
И така накъде води BREXIT и кой взе решението Великобритания да напусне ЕС - английският народ, Короната или европейските бюрократи?


http://biacg.com/index.php/2017-05-23-12-23-39/item/96-brexit
08 Март 2018 17:25
Микеле, нещо си се объркал. Целият западен свят знае и не се нуждае от други доказателства, че Брексит е дело на Путин и на неговите кетъринг манипулатори по паяжината.
08 Март 2018 18:49
А бе отровили двама испанци в елитен хотел на Лондон ама нищо не казват.Викат че било от СО.Посещението в тамошни хотели очевидно е опасно за здравето.Странни работи стават у Ингилзко.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД