:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Даниел Смилов: Няма как управляващите да си измият ръцете, че сделката за ЧЕЗ е между частни лица

Борисов бил прав да вижда паралели, лесно може да се сглоби друго мнозинство
 
Снимка bTV
Няма как управляващите да си измият ръцете с извинения, че сделката за ЧЕЗ между частни лица. Политическата отговорност е на правителството, каза политологът Даниел Смилов в предаването „Тази сутрин” по bTV.
Тяхно трябва да е и стратегическото решение какво се случва с тази компания, отбеляза той.

По думите му премиерът Бойко Борисов е прав да вижда паралелите с 2013 г. „От една страна, имаме опит за преформатиране на политическото пространство. Текат процеси при Патриотите, БСП се патриотизира доста, ДПС се раздвижиха. Дебатите около Истанбулската конвенция показаха, че лесно може да се сглоби друго мнозинство. И това ще бъде мнозинството такова, каквото беше през 2013 г.”, подчерта политологът.

Според него фактът, че по отношение на сделката правителството си е променило на няколко пъти позицията, и то драматично, показва няма някаква генерална стратегия.

„Започнахме от позиция, че това е сделка между частни страни, която се сключва по друго законодателство, след това се стигна до това, че е опит за сваляне на правителството и че е някакъв скрит преврат, а сега държавата всъщност ще има евентуално съучастие”, припомни Смилов.

Според финансиста Емил Хърсев, когато една сделка е нежелана от пазара, на който ще работи, тя трябва да се спре и да не се финансира.

„Народът не ще. Г-жа Върбакова може да е перфектен български предприемач, но това нещо не бива да продължава”, заяви той. „Дори великият финансист Атанас Буров се е отказвал от сделката на живота си – той е искал да купи БНБ, но като е разбрал мнението на народа, е казал, че срещу народа не може и е спрял. В случая точно това могат да направят и страните по тази сделка, след което държавата може да влезе и да седне да води преговори”, коментира той.
9
1832
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
02 Март 2018 10:56
Айде, Хърсев! И ти си един сравнител - Атанас Буров с Гинка Върбакова! За тия думи, тя ще ти оплете жилетка. Като нейната онзи ден. Вчера я бяха "барнали", нищо че добрия кон (такава е поговорката - нищо лично), си личи и под съдран чул!
02 Март 2018 10:57
Не точно ръцете се нуждаят от миене
02 Март 2018 10:59
Дебатите около Истанбулската конвенция показаха, че лесно може да се сглоби друго мнозинство. И това ще бъде мнозинството такова, каквото беше през 2013 г.”, подчерта политологът.


Политологът - врачка. Бъдете коректни. Залагам каквото каже, че греши. Нови избори ще има, ако се стигне до разтуряне на мнозинството.
02 Март 2018 11:09
Но най-важното, което Хърсев е казал, тук не е написано: "Сделката е поне с 50 на 100 надценена, което е една безбожно надута цена. Страните, които се договарят, трябва да разберат, че тази сделка не може да стане."
02 Март 2018 11:33
Все повече се слайнянва за далавераджиите, щом опряха до Хърсев. Следва Харизанов...
---------
Блогът на Генек
02 Март 2018 11:37
Тяхно трябва да е и стратегическото решение какво се случва с тази компания, отбеляза той.


Така ли се оказва? Че било тяхно право? Тия откъде ги копат, бе?
02 Март 2018 12:28
Зад сделката с ЧЕЗ стои Кремъл. Това е безкрайно прозрачно. Подставени лица и бсп тук, съдействие в Чехия от про-руски настроени и зависими среди. Целта - още по-голям контрол над българската държава. Пропагандата против ЕО върви с пълна пара в същото време. Истамбулската конвенция (която малко хора са си дали труда да прочетат), но е представяна като нещо извратено, изфабрикувани нищо незначещи термини (жендър), сега и опит да се сложи ръка върху електроразпределението, като част от проекта Белене. И всичко това от страна на руската държава, която не знае какво да прави със самата себе си, освен да се въоръжава пред лицето на измислени врагове и да ламти за още територии.
02 Март 2018 12:29
Цветелина и Боце-кремълски агенти?
02 Март 2018 12:30
Инджев, ти ли си?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД