×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Германия спечели с 2:1 с 10 души и гол в добавеното време
Само преди дни прогниха и американски министър от заведение заради мигрантската политика
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,960,238
Активни 432
Страници 12,279
За един ден 1,302,066

Над 150 администрации могат да си "говорят" електронно

Над 150 администрации вече могат да обменят реално документи изцяло по електронен път. Очакванията на Държавната агенция "Електронно управление" е към края на март т.г. броят на тези администрации да се удвои и да достигне 300, съобщи шефът на ДАЕУ Атанас Темелков.

"До края на март очакваме 100% от министерствата и техните второстепенни структури да се присъединят към Средата за електронен обмен на съобщения и от април нататък обменът между тях да бъде реален", прогнозира Атанас Темелков. Срокът за всички администрации е 1 ноември 2018 г., напомни Атанас Темелков и прикани администрациите да бъдат активни и да не чакат последния възможен момент.

Председателят на ДАЕУ посочи, че близо 60 на сто от законодателната база има пряко или косвено отношение към процесите, свързани с електронното управление и предстоят още промени за ограничаване на административната тежест върху гражданите и бизнеса. Атанас Темелков припомни, че през 2017 г. бяха предприети приоритетни мерки за намаляване на административното бреме с отпадането на изискването на хартиен носител на 12 удостоверителни документи, издавани най-често от административните структури.

До края на март по-голяма част от тях ще отпаднат на хартиен носител и вече е в ход анализ на следващия пакет най-често предоставяни удостоверителни услуги (над 15 000 пъти годишно), които следва да бъдат предоставяни изцяло по служебен път.
6
979
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
23 Февруари 2018 18:24
Не мога да знам колко броя са администрациите му и колко таквозят електронно.Но знам,че АЗ лично,на крака трябва да се явя пред всяка една от тях.Това е истината за най,най,най...бедна,корумпирана...територия...Аз съм длъжен да им отида на крака,а не да си приказвам с тях електронно.А етези администрации съществуват ЗАРАДИ нас,а не заради тях си.
23 Февруари 2018 18:39
100% от министерствата и техните второстепенни структури да се присъединят към Средата за електронен обмен на съобщения

Средата са SMTP и POP
Ашколсун, както викат в Европа !
23 Февруари 2018 20:01
Това разбира се е силно преувеличено, да си обменят .PDF, .TXT, .DOC и EXEL нищо не значи, това го можем всички, цялото "електронно правителство" е правено на парче, с различни и несъвместими системи, правени с цел голяма печалба, няма никакъв стандарт дори за сигурност, пълна каша е.
23 Февруари 2018 20:08
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш и съвсем друго е да проработи. От умрял писмо ...
23 Февруари 2018 20:45
Това разбира се е силно преувеличено, да си обменят .PDF, .TXT, .DOC и EXEL нищо не значи, това го можем всички, цялото "електронно правителство" е правено на парче, с различни и несъвместими системи, правени с цел голяма печалба, няма никакъв стандарт дори за сигурност, пълна каша е.


А етези администрации съществуват ЗАРАДИ нас,а не заради тях си.24 Февруари 2018 09:23
Над 150 администрации вече могат да обменят реално документи изцяло по електронен път.
Т.е. - Преминаха от пощенски гълъби на микромеки размени.
Какво да правиш, толкова си могат хората, но иначе никой не е по-велик теоретик от тях.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД