×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,081,360
Активни 595
Страници 17,717
За един ден 1,302,066

Съдът остави в ареста легионера от Орешник заради "рисково поведение"

Районният съд в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев, който беше задържан във вторник в село Орешник, предава БНР. Той бе задържан от барети и отряд "Кобра" след като полицията обяви, че той стрелял срещу полицаи.
Съдът вчера прецени, че Пачелиев, за който се твърди, че е бил в Чуждестранния легион е извършил тежки престъпления и има реална опасност да извърши и други заради рисковото си поведение. Прокурорът Христо Джонджоров посочи: "При огледа са намерени две карабини, револвер, малокалибрено оръжие, пушка, барут, капсул възпламенители".
Защитникът на Иван Пачелиев адвокат Митко Краев отбелязал, че намерените при огледа пушки са законни, добавя Националното радио: "Преди около 2 години за същите тези оръжия моят подзащитен е бил викан в полицията, той ги предоставил, установени са марки, установени са калибри и всичко, което е необходимо. И единствената санкция, която му е наложена, по административен ред – за неправилно съхранение на тези оръжия. И същите оръжия са му върнати", заявява адвокатът..
Пред БНР Иван Пачелиев обяви за случая: "Това бяха точно толкова полицаи, колкото вие сте."


По-късно прокуратурата пусна и официално съобщение:

"По искане на Районна прокуратура – Тополовград, съдът задържа под стража Иван П. (на 35 г.). Той е обвинен за това, че на 19.02.2018 г. в с. Орешник, общ. Тополовград, употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение – престъпление по чл. 269, ал. 1 от НК.

Иван П. е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Иван П. е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Иван П.

Определението на Районен съд – Тополовград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ямбол".
9
1120
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
23 Февруари 2018 18:20
Може би е искал да каже:
"Това бяха точно толкова полицаи, колкото вие сте журналисти."
23 Февруари 2018 18:35
Според досегашната достъпна информация, цялата тази комедия издиша през всичките си шевове. Не може да издържи ако адвокатът е читав.

Какво тук значи "множество престъпления"? Щом ги има, направете обвинителен акт и заведете дело. По-скоро и отиването на полицията у дома му и най-вероятното им грубо държание към него се дължи на някое и друго оплакване от завистливи съседи или, че е пуцал от време на време във въздуха. Ако тъдява в София вземат "гражданята" да се оплакват заради гърмежи около празници и рождени дни с фоерверки, то съдът ще зацикли тотално, на Макс!

Но докато човекът е в демократичният кауш, домът му е оставен на произвола на съдбата и със сигурност ще пострада... Тогава трябва пък да се съди МВР за щетите, и безстопанствеността. Каква е ситуацията по места с "органите" се вижда и от една друга скандална история с един автомонтьор сблъскал се с дерибейството на подчинената на мафията полиция в друго населено място - Троян: http://glasove.com/categories/skandalyt/news/krasen-marinov-ot-troyan-policejska-kola-me-blysna-narochno-v-neya-se-vozeha-shefovete-na-policiyata-i-kat

Да се чуди човек и мае на подобни, явно не единични ситуации...
23 Февруари 2018 19:37
Задържат го на кафе автомат и му счупват ръката. Това е за сега от властите.
23 Февруари 2018 19:41
Айс, з@еби го шугата адвокат какво ти реди, на тоя хухавел всичките оръжия са незаконни, това е достатъчна причина да го осъдят.
23 Февруари 2018 20:53''Айс, з@еби го шугата адвокат какво ти реди, на тоя хухавел всичките оръжия са незаконни, това е достатъчна причина да го осъдят.''Айс, за твоята надрусана близка не беше толкоз категоричен .
23 Февруари 2018 21:03
Скоро да го пускат и да му се извинят, щото от Страсбург пак ще ни осъдят и ние с вас ще му плащаме.
23 Февруари 2018 21:58
Законни били... И гранатите му ли са законни?
23 Февруари 2018 22:17
''Законни били... И гранатите му ли са законни?''


Ако има незаконни гранати , да го съдят ли и за черешовото топче ?
24 Февруари 2018 05:58
Човекът не е глупав, знае, че го дебнат, но не може да докаже, че полицаите са му сложили в къщата гранатите и другите незаконни оръжия.,
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД