:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Тя планирала „мащабен терористичен акт в центъра на Киев"„ твърди украинският главен прокурор
Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор
СТАТИСТИКИ
Общо 373,315,560
Активни 1,717
Страници 90,039
За един ден 1,302,066

Нови по-строги мерки за прием в столичните детски градини

В училище остава водещ критерият за уседналост
 
Детските градини в София ще са с по-строги мерки за прием, съобщава Нова тв. За да се спре класирането по втория начин, децата със специални образователни потребности вече няма да се приемат директно от директорите, а ще се борят за място в системата на общината, но ще получават повече точки. В групите вече ще се приемат по 5 деца с хронични заболявания и 3 със специални образователни потребности (СОП).

В училищата остава водещ критерият за уседналост - децата да учат в училището, най-близко до домовете им. Общинарите приеха друга промяна, а именно братята и сестрите на вече приети деца, да могат да учат в дадено училище, дори то да не е в най-близкия район. Бонус точки ще получават многодетните семейства.

Подаването на документи за първо класиране в училище тази година ще започне от 16 април.
3
1061
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Февруари 2018 12:58
Значи ако имам две деца и по голямото не е прието заради връзкари и тарикати то и по малкото го чака същата съдба.За малките деца единствен критерии трябва да е бкизостта до училище.И трябва да се запрат разни тъпачки родителки с тия елитни училища.Приемни изпити за първи клас ей туй чудо требе да изчезне завинаги както и подготвителните групи курсове и прочиее измишльотини.
22 Февруари 2018 13:07
Е, ти искаш двете деца да учат в различни училища ли?
22 Февруари 2018 13:31
Не знам в София, във Варна има един дребен нюанс. Освен най- близо, училището трябва да е и в твоя район. Ако границата минава по булеварда, ти си от едната страна, а училището- от другата, само ще си го гледаш през улицата, ама едва ли районът ти е там, по- скоро- в другото, в твоя район, на 0,5 и повече км.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД