×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Президентът Игор Додон: Резолюцията цели да развали отношенията ни с Русия
Под полицейска блокада е районът между три села в областта
Той е имал ключова роля в срещата между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Целта била да се избягват задръстванията
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,907,066
Активни 1,080
Страници 65,760
За един ден 1,302,066

Нови по-строги мерки за прием в столичните детски градини

В училище остава водещ критерият за уседналост
 
Детските градини в София ще са с по-строги мерки за прием, съобщава Нова тв. За да се спре класирането по втория начин, децата със специални образователни потребности вече няма да се приемат директно от директорите, а ще се борят за място в системата на общината, но ще получават повече точки. В групите вече ще се приемат по 5 деца с хронични заболявания и 3 със специални образователни потребности (СОП).

В училищата остава водещ критерият за уседналост - децата да учат в училището, най-близко до домовете им. Общинарите приеха друга промяна, а именно братята и сестрите на вече приети деца, да могат да учат в дадено училище, дори то да не е в най-близкия район. Бонус точки ще получават многодетните семейства.

Подаването на документи за първо класиране в училище тази година ще започне от 16 април.
3
1195
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Февруари 2018 12:58
Значи ако имам две деца и по голямото не е прието заради връзкари и тарикати то и по малкото го чака същата съдба.За малките деца единствен критерии трябва да е бкизостта до училище.И трябва да се запрат разни тъпачки родителки с тия елитни училища.Приемни изпити за първи клас ей туй чудо требе да изчезне завинаги както и подготвителните групи курсове и прочиее измишльотини.
22 Февруари 2018 13:07
Е, ти искаш двете деца да учат в различни училища ли?
22 Февруари 2018 13:31
Не знам в София, във Варна има един дребен нюанс. Освен най- близо, училището трябва да е и в твоя район. Ако границата минава по булеварда, ти си от едната страна, а училището- от другата, само ще си го гледаш през улицата, ама едва ли районът ти е там, по- скоро- в другото, в твоя район, на 0,5 и повече км.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД