×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,069,423
Активни 680
Страници 5,780
За един ден 1,302,066

Нова поправка заради проблемите с прехвърлянето на фирми по закона "Манолова"

Този път бе променен текста на декларацията, която работодателите ще трябва да подават и която бе пусната миналата седмица
Нова поправка се наложи заради проблемите около прехвърлянето на фирми и търговски предпрития, предизвикани от приетите в края на декември промени в Търговския закон, известни като поправката "Манолова" и отнасящи се до работодателите и изплащането на заплатите.
Тя идва след като държавата се разбърза да оправи хаоса и след като миналата седмица бе обнародвана поправка на поправката. Така с изменение на Търговския закон бе разпоредено вписването на прехвърляне на дялове и на цели предприятия да става с декларация по образец, попълвани от този, който отчуждава. После бе пуснато и съобщение от Агенцията по вписвания, според което със Заповеди на Министъра на правосъдието и Министъра на труда и социалната политика са утвърдени образци на въпросните декларации.
Днес обаче стана ясно, че след заповед на министъра на правосъдието и министъра на труда и социалната политика на сайта на Агенцията по вписванията е публикуван утвърден изменен образец на декларация по чл. 16, ал. 2 във връзка с чл. 15, ал. 4 от Търговския закон. Изменението се наложи, защото в първият вариант на декларацията бе записа: Декларирам, че са изплатени дължимите, но неизплатени трудови възнаграждения, обезщетения ...". Нещо, което бе иронично отбелязвано във много форуми.
Сега декларацията става по-опростена и се декларира, че са "изплатени дължимите трудови възнаграждения, обезщетения, задължителни осигурителни вноски ..."


"Сега" припомня:

С изменението от декември се поставиха изискване, че предприятие, в което има наети работници или служители, може да се прехвърли, след като се платят дължимите трудови възнаграждения, обезщетения и осигуровки, включително на напусналите 3 години назад. Същото условие бе сложено и при прехвърляне на дружествен дял на трети лица.
В бързането си и залисани в тържества и рекламиране на приемането на въпросните текстове обаче, депутатите пропуснаха да регламентират как ще се удостоверява, че всички заплати са изплатени.
Това предизвика пълен хаос при прехвърлянето на фирми и Агенцията по вписвания постановяваха постоянно откази да го правят, защото в противен случай биха нарушили закона.
Затова започна работа по поправка на поправките.
7
1207
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Февруари 2018 18:57
Поправка на поправката на поправката. Гарантирано от ГЕРБ
21 Февруари 2018 19:57
Драга редакция,

С поредната си неадекватна дописка внушавате (отново, както и миналата седмица), че виновна за неразбориите е Манолова.

Всъщност вуновни са само депутатите, които са гласували закона с дефект. Целта на Манолова е легитимна - да се прекрати практика в ущърб на работници и служители. Механизмът също е подходящ, защото се затваря използвана до момента вратичка - прехвърляне на дружество на бай Мангау. Дори тя да е написала закона (което не е вярно) задължение на депутатите е да го приемат работещ и помагащ, а не пречещ.

Заврете си (некадърната) пропаганда да не казвам къде!
21 Февруари 2018 20:04
*

21 Февруари 2018 20:37
Сега декларацията става по-опростена и се декларира просто
За съжаление и писането не е проста работа, особено на някой рИдактори създава големи проблеми
21 Февруари 2018 20:42
Negative21 Февруари 2018 19:57
Драга редакция,

С поредната си неадекватна дописка внушавате (отново, както и миналата седмица), че виновна за неразбориите е Манолова.

Всъщност вуновни са само депутатите, които са гласували закона с дефект


21 Февруари 2018 21:03
Искам да споделя с уважаемите форумци свое наблюдение. От известно време, вероятно по инициатива на главния интригант на републиката наричан от публиката Гуменката, в "правилните" медии широко се пласира името на омбудсмана Мая. Днес в лидера на официозите на управляващите в-к 24 часа небезизвестната хиперпоклонница на премиера Кръстина Кръстева, освен че величае безспорните качества на Манолова, но и предрича възможната и победа на бъдещите президентски избора срещу Румен Радев с туш. Очевидно, че и нашите Горещи са обладани от този медиен талаз, щото са повишили една поправка на поправките в ранг на закон "Манолова". Да и е честит на Мая законът и за много години.
21 Февруари 2018 21:16
в "правилните" медии широко се пласира името на омбудсмана Мая.

И по форумите изглежда са пуснали промоутъри на "юристката", не е възможно толкова подмазване само от службогонци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД