×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,069,362
Активни 682
Страници 5,719
За един ден 1,302,066

Ска Келер: Много българи ми се извиниха лично заради вицепремиера Симеонов

 
Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, заяви евродепутатката Ска Келер пред "Дойче веле". До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, изминаха вече почти две седмици. Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничи от нея. Но имаше ли и извинение от българското правителство?

Ска Келер: Не, българското правителство не ми е поднасяло извинения. Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен.

Според някои български медии, лично Жан-Клод Юнкер е настоял пред българския кабинет да излезе с позиция по въпроса. Така случаят вече бил приключен. За Вас приключи ли? Вие не очаквахте ли повече критика от ЕК или по-твърда позиция от София?

Ска Келер: Агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите. А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава.

Не само Валери Симеонов използва обидни реплики по Ваш адрес, наричайки Ви например "зелена джихадистка". И евродепутатът Ангел Джамбазки се изказва агресивно. Според него, Вие сте подкрепяли "ислямска инвазия в Европа". Как ще коментирате думите му? Или как ще успокоите привържениците на Джамбазки, които му вярват?

Ска Келер: Тези изказвания много ме изненадаха. Той обижда и българските природозащитници и българите, които застават срещу комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин“, след като вижда някаква връзка между тях и тероризма. Вместо да отправя абсурдни упреци, по-добре да се насочи към съдържателна дискусия.

Разговаряла ли сте някога лично с Ангел Джамбазки в Европейския парламент?

Ска Келер: Не, не съм.

Ще предприемете ли правни стъпки във връзка с декларацията на НФСБ?

Ска Келер: Ще продължавам да се боря срещу подобно тесногръдие и агресия.

Помрачи ли декларацията на НФСБ българското европредседателство, както писа "Политико“?

Ска Келер: Във всеки случай българското правителство беше доста притеснено от изказванията на вицепремиера. В противен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският премиер знае много добре, че неговият вице отиде твърде далеч, както и че много хора наблюдават внимателно стъпките, които София предприема по време на европредседателството.

Какво Ви се иска да направи България по време на своето европредседателство?

Ска Келер: Иска ми се кабинетът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфрструктурата в Национален парк "Пирин“. Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията.

Някои българи критикуват участието Ви в българските протести в защита на Пирин. Те казват: "Това е нашата страна, не Вашата. По-добре обърнете внимание на проблемите на Германия". Какво ще кажете на тези хора?

Ска Келер: Бих им казала, че всички българи са също и европейци и имат същите права, както и всички останали в целия ЕС. И повярвайте ми, аз отправям критики и към германското правителство."

Защо се ангажирате за България?

Ска Келер: За мен е важно в ЕС да няма двойни стандарти. Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС.

-----------------------------------
Въпросите бяха изпратени на Ска Келер по електронната поща. Евродепутатката отказа телефонно интервю, тъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико.
43
2928
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
21 Февруари 2018 13:10
ОхЪ!
21 Февруари 2018 13:15
Бочко, откак е стъпил на политическата сцена, за всичко има бушонче.
21 Февруари 2018 13:18
"...на работно посещение в Мексико..."
.............................................................
Ааа, мексиканците са горещи хора, ако ЕВРОдепутатката е тръгнала да защитава някоя глупава кауза в Мексико, като нищо може да си дойде с някой бодлив кактус, дълбоко "имплантиран" в онова място, което много добре се римува с растението бъз!
21 Февруари 2018 13:25
ъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико
А в Саудитска Арабия кога ще идете на работно посещение? Но не да продавате оръжия, или да се цаните в харемите? Аман от лицемери.
21 Февруари 2018 13:29
вероятно поименно ги знае , или само като пет файтона
21 Февруари 2018 13:33
Ами ако имах възможност лично бих ти теглил една на немски (както и много германци), ама не сме се срещали. Слушала си го много избирателно.
21 Февруари 2018 13:39
Обратно, някак си, стои червената блузка, У нас, казват, зелените отвътре са червени, тая - отвън.
21 Февруари 2018 13:40
защо ни се пробутва отново въпросната дъска?
Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията
мога само да предполагам кои са bulgarite themselves. проявата на въпросната особь на практика кара хората да застават на страната на онази грешка - варели.
До днес тя не е получила официално извинение от София.
за какво? ската очевидно се има за Някоя. на мен, като ми откраднаха мобилния от задния джоб в центъра на голяма европейска столица, някойизвинилимисебе? ай, сиктир!
21 Февруари 2018 14:04
В Мексико ски има ли? Това е важното, кандидатите за намазването им сигурно и там ще са предостатъчно.
21 Февруари 2018 14:14
Ска Келер: За мен е важно в ЕС да няма двойни стандарти. Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението сиМи така е, той и Валери свободно изказа мнението си... Малко грубо и с просташки език, но с това разполага. Защо да се извинява. И въпрос към госпожата -
защо толкова и са на сърце проблемите на Пирин и Кресненското дефиле?
21 Февруари 2018 14:42
Евродепутатката да си седи в Еврогейския съюз и да не ни дава акъл.
21 Февруари 2018 15:01
защо толкова и са на сърце проблемите на Пирин и Кресненското дефиле?

А, де, и аз туй питам, ама и отговор не чакам, щот си знам – соросоиди ниедни.
21 Февруари 2018 15:03
щот си знам – соросоиди ниедни.

21 Февруари 2018 15:05
Евродепутатката да си седи в Еврогейския съюз и да не ни дава акъл.


Ти дек си, уважаемий?
21 Февруари 2018 15:12
Не четеш фнимателно, неуважаемий.
21 Февруари 2018 15:28
Евродепутатката да си седи в Еврогейския съюз и да не ни дава акъл.

Напротив, ако се вълнува от българските проблеми, на следващите избори да дойде и да се кандидатира от българската квота.
21 Февруари 2018 15:56
и аз ѝ се извинявам.
Тва е положението, госпожа, виште кви вълци давим тука.
21 Февруари 2018 16:09
Преди да челобитно да молим Ската за прошка и да посипем глави с прах, курешки и пепел, дали ще йе вазможно фройлайн да си обясни какво пише на съветския танк и що го пише?

Натисни тук
21 Февруари 2018 16:19
rover
21 Фев 2018 13:40
21 Февруари 2018 16:33
Бачо е номер от дълъг списък за който никой не ми се обажда да иска извинение, а би трябвало.
21 Февруари 2018 17:02
Коле, тва фройлайн е джендърмеристка лезбийка , ще се обиди.Иначе бих се включил да я поканим на митинг в нейна подкрепа, па да идем с развалени яйца, домати и други подобни, па като излезе на трибуната да я подкрепим яко.
21 Февруари 2018 17:26
Евродепутатката да си седи в Еврогейския съюз и да не ни дава акъл.

Правилно...
А Валери Симеонов ако е мъж, да се извини публично и отново да формулира мнението, но този път както подобава на сериозен мъж... а не като недорасъл гамен от "Меден рудник"!
21 Февруари 2018 18:07
Herr_Vasko,
Неведнъж съм се изкушавал да сготвя на челото на подобни активисти по една манджа с яйца и развалени домати, ама подозирам че ще стане като при борбата с прасе - и двамата ще се омърляме, но на прасето ще му е кеф.
21 Февруари 2018 18:20
Kole
21 Февруари 2018 19:42
Може ли някой да ми даде имейла и на тази ска, за да не и се извиня. Искам да и тегля една ...обида.
21 Февруари 2018 19:54
Ама дамата обратна ли е? Не, че има значение ама гледам, че е с халка.
21 Февруари 2018 20:25
Някъде четох, че е омъжена за финландец и имат дъщеря.
21 Февруари 2018 20:40
Може ли някой да ми даде имейла и на тази ска, за да не и се извиня. Искам да и тегля една ...обида.

Давай, мъжкарю!
http://www.skakeller.de/en/contact.html
21 Февруари 2018 20:58
Тази е чиста лейзбйка. Аз си мислех ,че е жена...не се занимавам с такива.
21 Февруари 2018 21:05
Аз си мислех ,че е жена...не се занимавам с такива.


тя е жена. Не ме разбирай погрешно, няам нищо протиф мъжете, които не се занимават с жени. Валери обаче ги мрази.
Keller is married to Finnish activist Markus Drake.
21 Февруари 2018 21:12
Все пак изпратих това...

https://www.youtube.com/watch?v=R1_fAcdiPk0

https://www.youtube.com/watch?v=hIv-KOQ5F4A&t=1047s

21 Февруари 2018 21:21
Да заявиш че харесваш конкуренцията е лицемерие, а Бачо е просто откровен. Не е ясно дали повече просто от колкото откровен или обратното, но е без значение при тоя видим, макар и дребен, резутат на еволюцията.
21 Февруари 2018 21:22
Да заявиш че харесваш конкуренцията е лицемерие, а Бачо е просто откровен. Не е ясно дали повече просто от колкото откровен или обратното, но е без значение при тоя видим, макар и дребен, резутат на еволюцията.
21 Февруари 2018 21:37
You are not only ugly, you are very nasty.
Do not come to Bulgaria. We do not want you.

С Гугалчо толкова..
21 Февруари 2018 21:42
юнак.
21 Февруари 2018 21:47
Лтчитайки сериала в отноше.ията на Бачо с приятелят му от гимназията-Вомен, реакцията му към ждните и показната агррсия към хомосексуалистите, театралният му мачизъм почваш да изпитваш едни съмнения от пресилените реакции. Но и предвид ярката рустикалност в инак семплият му натюрел овцете като еротичен таргет са също много вероятни, любо.
21 Февруари 2018 21:47
Лтчитайки сериала в отноше.ията на Бачо с приятелят му от гимназията-Вомен, реакцията му към ждните и показната агррсия към хомосексуалистите, театралният му мачизъм почваш да изпитваш едни съмнения от пресилените реакции. Но и предвид ярката рустикалност в инак семплият му натюрел овцете като еротичен таргет са също много вероятни, любо.
21 Февруари 2018 22:23
С Гугалчо толкова..


Обратно на български това дава:

Вие не сте само грозни, вие сте много гаден.
Не идвайте в България. Ние не искаме вас.
21 Февруари 2018 23:36
Са:дж,
Not only art thou, madame Keller, right; however, ones who have been opposing thee shall be made silent!
Изнт ит беттъ?
21 Февруари 2018 23:55
ye same shite
22 Февруари 2018 00:18
Щом казваш (пишеш), нема начин да не е така.
Валерката бил такъв, онакъв, с което съм съгласен, ма що не земете да се погледнете (прочетете) противниците на простащината?
22 Февруари 2018 00:44
Лека нощ!
22 Февруари 2018 01:01
Някъде четох, че е омъжена за финландец


Омъжена за финландец, вместо за финландка.

Ретроградност и тоталитарни стереотипи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД