:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
1 милиард души са под заплаха от наводнения, а над 400 милиона души са в близост до опасен вулкан
Владимир Клисуров става и.д. кмет на "Младост"
20 000 лв.били прекалено голяма сума. Прокуратурата иска ареста й
"Рядко зрелище – разбойнически държавен похват“, коментира Мария Захарова
Те ще посадят дърво, използвайки пръст от двете страни.
Само така те могат да достигнат жизнените стандарти на западните си партньори, смята Матеуш Моравецки
СТАТИСТИКИ
Общо 377,915,714
Активни 1,517
Страници 68,045
За един ден 1,302,066

Турски самолети 42 пъти нарушили въздушното пространство на Гърция

Турски военни самолети са извършили вчера 42 нарушения на въздушното пространство на Гърция, съобщи електронното издание "Грийк репортър". Два изтребителя F-16 и два военно-транспортни самолета CN-235 летели без разршение над Гърция. Турските машини са прихванати от самолети на гръцките военно-въздушни сили, в съответствие с международните правила за реакция при подобни ситуации.
Въпреки че нарушенията на въздушното пространство са почти ежедневна практика на турските военни, Атина изрази загриженост относно увеличаването на тези подобни инциденти.
Общо 33 турски самолети са нарушили гръцкото въздушно пространство от началото на февруари, което е с една трета повече, отколкото са регистрирани за целия месец януари.

19
1602
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
20 Февруари 2018 15:51
Май дойде време на един диктатор да му вземат мерки за пардесю...
20 Февруари 2018 15:53
И Гърция, и Турция са членове на НАТО. Защо тогава турски самолети биват прихващани от гръцки? То, ясно, че аскера не е питал за разрешение, ама май само ние вярваме безрезервно (и безплатно) на съюзниците...
20 Февруари 2018 15:55
Гърците поне знаят че им нарушават въздушното пространство, а тук се браним с есПадрили!
20 Февруари 2018 15:57
На Ердоган бече му кроят шапката

1.Турция ще бъде изритана от Нато
2.За да го предизвикат още повече, ще му спретнат кюрдска държава по границата му
3.След това повод ще се намери за военна операция срещу Турция
4.Турски Кюрдистан ще бъде отцепен от Турция и съединен с кюрдски територии в Ирак и Сирия
5. Столицата на новата кюрдска държава ще бъде Диарбекир
20 Февруари 2018 16:02
Засега Турция е в НАТО и нарушението е приятелско.
Нещо като другарски секс.
Затова няма въздушен бой.
20 Февруари 2018 16:17
"...Нещо като другарски секс..."
....................................
Ама то важно кой е от страната на булката (другарката) в секса!
20 Февруари 2018 17:04
Интересно, дали е имало нарушаване на българското въздушно пространство?

А дали Турция може да я изхвърлят от НАТО.. не мисля че може да стане. Без Турция НАТО е почти нищо.
20 Февруари 2018 17:04
В договора за нато никъде не пише какво да се прави ако една д-ва членка на нато нападне друга членка на нато, все ни навират чл.5 т.е. ако Русия нападне България САЩ нападат Русия. Оня ден лавров казал,че САЩ и Русия имали "джентълменско" споразумение от 1990г. между горбачов и рейгън т.е. каубойско споразумение като това на индианците с англоамериканските преселници на запад.
20 Февруари 2018 17:10
Интересно, дали е имало нарушаване на българското въздушно пространство?
И да е имало, то е било контролирано и отдавна запланувано.
Но най-вероятно е нямало, много северно им се падаме. Тези полети сигурно са от маслиновата клонка...
20 Февруари 2018 19:12
Нарушения на въздушното пространство на България от страна на турската военна авиация е имало и преди демокрацията има и сега .При това някои от нарушенията от преди демокрцията се отличаваха със изключителна наглост и чувство за безнаказаност. Стигали са до Варна.За това време е можело поне четири пъти да бъдат стреляни. Разминало им се е само със дипломатически ноти.А случаите на пускане на балони когато вятърът е подходящ са стотици.Някои от тях са имали разузнавателна апаратура това е доказано. А останалите за камуфлаж.Щото ако някой реши да вдигне изтребителната авиация и да ги сваля /тъй като се касае за въздушно нарушение от безпилотно средство/ като не намери нищо или намери метео апаратура да се успокои.Изобщо...случихме на комшии...и от време на време съюзници.
20 Февруари 2018 21:49
Турция е една от малкото държави в света, която решава външнополитическите си въпроси с военни средства. Именно за такива страни Клаузевиц определи "войната е продължение на политиката с други (военни) средства.
И за наша беда ние граничим с тази държава.
При това, армията и е в пъти по силна от нашата, а ние дори, май, не си мърдаме пръста да измислим начин за въоръжена отбрана при турско нападение.
А такова неминуемо ще има ако не се готвим за война с Турция. Природата празни места не търпи и когато до едно много силно нещо застане едно много слабо нещо, обикновено силното унищожава, поглъща, обзема и т.н. слабото.
Единствената възможност за оцеляване на слабото / малкото което съжителства със силното / голямото е малкото да развие устойчива във времето Защитна система. Така работи природата и така стоят нещата навсякъде, в т.ч. и в междудържавните отношения.
"Искаш ли мир -- готви се за война" -- За да има мир между България и Турция, България трябва да се готви за война с Турция.
Това е и начинът да няма никога война между двете съседни страни -- България и Турция. Колкото и чудно да звучи подготовката на България за война с Турция е залог за мир между България и Турция -- това, което искат всички.
Иначе неподготвеността на България за война с Турция, рано или късно ще изкуши бабаитската турска политвърхушка и в първия удобен исторически момент, турски аскер ще нахлуе в земите ни ...
И тогава икономиите ни от военна сигурност ще ни излязат през носа -- язък за граденото десетилетия и столетия -- то ще стане военна плячка на нашественика.
20 Февруари 2018 21:52

MOTO
20 Фев 2018 15:57

5. Столицата на новата кюрдска държава ще бъде Диарбекир
Ще може ли ...такова ... по добрата стара традиция да изпращаме в дългосрочна командировка
20 Февруари 2018 22:08
. Турция е една от малкото държави в света, която решава външнополитическите си въпроси с военни средства.

Прави го всяка държава която може. Даже когато не се използва, силната армия е " подплънка" на дипломацията.
Иначе си напълно прав за всичко написано.
21 Февруари 2018 03:01
и в първия удобен исторически момент, турски аскер ще нахлуе в земите ни ..


И кога е този момент? Не е ли сега, когато България е най...?

Според мен малко хора познават турската душа. Повечето, както в случая, са безропотно оттадени на предразсъдъци. Турците не нападат първи, но нападнат ли ги, засегнат ли им интересите, лицемерничат ли - непременно отвръщат. Религията също им разрешава. Единственото ограничение е отмъщението да не е по-голямо от причиненото. Така че единственото правилно поведение е приятелското отношение. ББ може да е всякакъв , но в това отношение слага всичките ни политици в джоба си.
21 Февруари 2018 06:42
Nebol21 Февруари 2018 03:01:
Турците не нападат първи,
Убедихме се в това, лично, през почти целия 14 век. Нападенията траеха десетилетия, по мисъл и умисъл, в които бе заложена дълбока стратегия, която тогавашните Балкански владетели не вдяваха, както не вдяват и сега -- и европейските и българските, и руските, май, освен Гърция и гръцките държавници.
А за това че са най-големите джелати и главорези, може да направите справка от кланетата не само през Априлското, но най-вече през Руско-Османската освободителна война през 19 век. Може да питатате и всички страни били под османско иго. И най-вече питайте арменците
Така че единственото правилно поведение е приятелското отношение.
Да се готвиш за война с Турция не означава враждебно отношение. Обратно. Подготвените за война страни, особено тези влизащи в графа << малки държави >> са най-големия залог за мир. Подготовката за война на малката държава е най-големия принос към мира
И обратно -- слабата, малка държава е като магнит за войните -- т.е. от тази гледна точка може да се каже че е причинител на войните -- също както разголената жена си го търси, така и разголената държава си го търси. Слабия пада първи. Него почти винаги го нападат най-напред. Наблюдавайте внимателно филмчетата за животинската природата по Дискавъри и национал Гоеграфик -- хищниците нападат изборно -- най-слабото животно от групата животни.
Подобно е в междудържавните отношения. Този, който влага (инвестира) във силна войска той ще трябва да възвърне вложеното чрез грабеж на богатства и блага от други държави -- най-често съседните. И започва от най-слабата. Така най-лесно ще придобие и възвърне вложеното във войска и ще увеличи богатството си, което, обикновено, отново влага в засилване на войската си.
Тежи неща, тези причинно следствени връзки са с размах десетилетия и дори поколения, и затова ограничените човешки създания с обхват на мисълта едно поколение и по-малко, у някои човечета, не могат да обозрят случващото се, с голям размах и обхват. И поради тази причина, често се правят грешни оценки и съответствените грешни изводи за нещата, тъй като се отчитат с размах 1-2 до 3-4 петилетки, което за системата държава и подсистемите и, като войсковата система, примерно, е смешно и нелепо.
Знайно е че 1 човешка година се равняват на 8 котешки, т.е. размахът на човешките дела е с около 8 пъти по голям. Така и това, което за човек обхваща отрязък 15 години, за държавата тези години са 1 миг -- 1 година да речем, образно казано. Иначе казано, държавническите измерения са от друг размах и доста човечета не могат да ги проумеят, и често такива невежества правят държавнически "стратегии" за държавата и съставните и подсистеми за срок от 1-2 до 3-4 петилетки, което за държавническия размах, обърнато в човешки години = 1-1,5 години.
Такива ми ти човечета, сър, с поглед пе...тилетка пред носа, правят разни държавнически стратегии. Затова и нямаме стратегии -- и именно за това нямаме успех в почти нито една съставна подсистема на системата държава. А именно стратегията е това, с което се побеждава. Навсякъде. Но стратегия, която е уцелила размахът съответствен на делото.
И докато ние не прилагаме стратегия почти никъде (надписа "стратегия" не означава че в съдържанието има стратегия) Турците са уцелили правилния път и ни работят с дълбоки стратегии, съответствени на размаха на делото ...
21 Февруари 2018 07:09
и в първия удобен исторически момент, турски аскер ще нахлуе в земите ни ..
Nebol 21 Фев 2018 03:01
И кога е този момент? Не е ли сега, когато България е най...?
Не, сега все още не е най-удобно за земите ни. Сега подготвят дълбокото нахлуване със способите на Подмолната война -- купуват земи -- "Купувайте земя -- купувайки земя, купувате територия" * влагат в разни обекти, на възлови места, дават пари на турци да се заселват в земите ни. вложенията им са най-вече в смесените райони

А сега най-удобна е Сирия. И именно там нахлу аскера. Използвайки / съчинявайки повод -- кюрдите. Вероятността да се изтеглят от Сирия е почти = на вероятността да се изтеглят от Северен Кипър


-----------
* тази еврейска хитринка се прилага у нас от Турция. Унгария прие як закон за продажбата на земя на чужденци. Ние, които се намираме на най-опасното място -- на сблъсъкът на цивилизациите, продължаваме да си играем с огъня, също малки дечица невдяващи опасността, и си разпродаваме всичко, в т.ч. земи и полезни изкопаеми, зае_бали сме Защитната система на държавата -- най-важната -- въоръжената Защитна система, в т.ч. и най-важния занаят който тря
21 Февруари 2018 07:09
и в първия удобен исторически момент, турски аскер ще нахлуе в земите ни ..
Nebol 21 Фев 2018 03:01
И кога е този момент? Не е ли сега, когато България е най...?
Не, сега все още не е най-удобно за земите ни. Сега подготвят дълбокото нахлуване със способите на Подмолната война -- купуват земи -- "Купувайте земя -- купувайки земя, купувате територия" * влагат в разни обекти, на възлови места, дават пари на турци да се заселват в земите ни. вложенията им са най-вече в смесените райони

А сега най-удобна е Сирия. И именно там нахлу аскера. Използвайки / съчинявайки повод -- кюрдите. Вероятността да се изтеглят от Сирия е почти = на вероятността да се изтеглят от Северен Кипър


-----------
* тази еврейска хитринка се прилага у нас от Турция. Унгария прие як закон за продажбата на земя на чужденци. Ние, които се намираме на най-опасното място -- на сблъсъкът на цивилизациите, продължаваме да си играем с огъня, също малки дечица невдяващи опасността, и си разпродаваме всичко, в т.ч. земи и полезни изкопаеми, зае_бали сме Защитната система на държавата -- най-важната -- въоръжената Защитна система, в т.ч. и най-важния занаят който тря
21 Февруари 2018 07:09
*
21 Февруари 2018 07:09
и в първия удобен исторически момент, турски аскер ще нахлуе в земите ни ..
Nebol 21 Фев 2018 03:01
И кога е този момент? Не е ли сега, когато България е най...?
Не, сега все още не е най-удобно за земите ни. Сега подготвят дълбокото нахлуване със способите на Подмолната война -- купуват земи -- "Купувайте земя -- купувайки земя, купувате територия" * влагат в разни обекти, на възлови места, дават пари на турци да се заселват в земите ни. вложенията им са най-вече в смесените райони

А сега най-удобна е Сирия. И именно там нахлу аскера. Използвайки / съчинявайки повод -- кюрдите. Вероятността да се изтеглят от Сирия е почти = на вероятността да се изтеглят от Северен Кипър


-----------
* тази еврейска хитринка се прилага у нас от Турция. Унгария прие як закон за продажбата на земя на чужденци. Ние, които се намираме на най-опасното място -- на сблъсъкът на цивилизациите, продължаваме да си играем с огъня, също малки дечица невдяващи опасността, и си разпродаваме всичко, в т.ч. земи и полезни изкопаеми, зае_бали сме Защитната система на държавата -- най-важната -- въоръжената Защитна система, в т.ч. и най-важния занаят който трябва да владеят мъжете -- по единично и общо -- да защитават дома си, рода си, народа си държавата си от въоръжено нападение, т.е. военния занаят -- по единично и като цяло, общо.
Младите мъже в България не владеят този занаят. Не е нужно да си баба Ванга, за да прозреш опасностите и да предвидиш вероятните случки, които ни се пишат в бъдеще, отчитайки опита на науката история, т.е. научния опит
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД