×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
По същото време там е бил и зетят на Тръмп и то в качеството на президентски съветник
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Виена ще направи това по време на председателството си на Съвета на ЕС
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,989,231
Активни 1,243
Страници 41,272
За един ден 1,302,066

"Българската Коледа" събра над 2,4 млн. лв.

 
XV издание на дарителската кампания "Българската Коледа" под патронажа на българския президент набра 2 472 000 лв. Сумата е събрана в периода от 1 декември 2017 г. до 16 февруари 2018 г., като тази година инициативата е под мотото "В подкрепа на спасения детски живот".

От "Българската Коледа" обявиха, че в тазгодишното издание на кампанията са се включили над 3000 индивидуални дарители и 420 компании и организации. Те са направили дарения на обща стойност 1 917 000 лeвa. В полза на инициативата до този момент са изпратени и 555 000 SMS-a на стойност 1 лв.

От екипа на президента Румен Радев благодариха на всички, които са се включили в кампанията, като изразиха специални благодарности и на родителите, участвали в кампанията с разкази за децата си.

Сред тях са родители и деца, които са подпомагани през годините от "Българската Коледа", и такива, които не са подпомагани, но поискаха да вдъхнат кураж на тези, които в момента са в беда.

В рамките на кампанията са организирани и много инициативи. 97 училища от цялата страна са част от каузата в помощ на спасения детски живот.

Новите методи на диагностика позволяват навременно откриване на заболяванията и прилагане на лечение, водещо до спасяване на живот. Спасеният детски живот се нуждае от продължителна грижа, за да бъдат предотвратени евентуални хронични заболявания и усложненията от тях. Поддържането на здравето на спасените деца изисква усилия за дълъг период от време, дори през целия живот, като в повечето случаи това е сериозно предизвикателство - както за лекарите, така и за техните семейства. При много от тези деца се налага системна медицинска грижа, постоянен медицински контрол, медикаментозно поддържащо лечение и много често продължителна, специализирана рехабилитация. Затова петнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.

До този момент в администрацията на президента са постъпили 250 заявления за подпомагане на деца. Исканията за подпомагане са основно за: диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията. Експертният съвет и Комисията към „Българската Коледа“ ще разгледат всички постъпили заявления и ще вземат решение за необходимото и възможно подпомагане.

В Експертния съвет са включени представители на Министерството на здравеопазването, Национални консултанти по различни видове детски болести, представители на Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, неправителствени и пациентски организации.

Молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно, напомнят от Президентството.

Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за закупуване на медицинска апаратура със средства от кампанията.


3
679
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Февруари 2018 19:48
Да се направи фондация "Българската Коледа", а не както е досега - банкова сметка с титуляр БНТ.
19 Февруари 2018 21:17
555 000 SMS-a на стойност 1 лв


Значи държавата е прибрала от над 90 хиляди лева във вид на ДДС.
Като обяви Горанов, че ги дарява, аз също ще почна да пускам есемеси...

........................................
http://www.drago.info/
19 Февруари 2018 21:21
Пускам от самото начало. Дори когато ... беше президент. Бих пускала дори и при Бай Тошо. Всичко за децата!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД