×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,062,769
Активни 1,231
Страници 114,810
За един ден 1,302,066

Сидеров поиска контрапроцес, който да оневини Левски

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи да се създаде специална анкетна комисия в парламента, която да оневини Васил Левски. Това съобщи той пред Паметника на Апостола.
"Работата на комисията ще бъде да ревизира съдебния процес срещу Апостола, в резултат на който е бил осъден за криминално престъпление. С това ще се изясни истината за кончината на Апостола. Необходимо е да бъде проверено спазването на приложения закон и правилата на османското правосъдие", пише в съобщението на "Атака". „Предлагам да бъде направен символичен т. нар. контрапроцес, тъй като е минало много време, и да се изяснят правните обстоятелства на съденето на Левски. Да се изясни, че всъщност Левски е осъден за криминално престъпление по чл. 184 от тогавашния турски Наказателен кодекс, а не за това, че прави комитети и организация за революция”, заяви Сидеров. Според него "Левски трябва да бъде оневинен, той не е убиец”.
„Не, Левски не е извършил убийство, това вече е доказуемо. И има достатъчно документи, има османски отдел в Народната библиотека. Пред Паметника на Левски се слагат цветя, леят се слова и се говорят какви ли не небивалици, а всъщност не изясняваме истината за неговата смърт, за това, че той е екзекутиран неправомерно от османската власт. Това е моята идея и ще работя с колегите ми по нея и смятам, че ще имам широк и добър отзвук сред българската общественост", декларира още Сидеров.
63
2145
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
19 Февруари 2018 17:31
...тъпня, явно душата се чуди как да привлече вниманието към себе си, пак ... няма как да стане.
Особено това
"Работата на комисията ще бъде да ревизира съдебния процес срещу Апостола, в резултат на който е бил осъден за криминално престъпление. С това ще се изясни истината за кончината на Апостола. Необходимо е да бъде проверено спазването на приложения закон и правилата на османското правосъдие", пише в съобщението на "Атака".
Параграфе, учителю ш'ма прощаваш, ама тоя съвсем е изперкал, обясни като хобист-правник, а?
19 Февруари 2018 17:33
Сидеров, разсмя ме. Искаш пробация.
19 Февруари 2018 17:36
И как ще бъде оправдан, след като е осъден за убийство на турско заптие?
19 Февруари 2018 17:38
Глупости сидерови.
19 Февруари 2018 17:40
Ми, притесни се човекът. Другите две партии развиват трескава медийна дейност, сал "Атака" нищо не прави.
Та реши и той малце да се активизира, щото се задават разни избори, пък там не се знае кой как ще се яви

Сутринта Симеонов пак се оплака от ВМРО и обяви, че май няма да прави повече коалиция с тях (чакаме нов политически анализ от М. К.)

Ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер,
разясни Симеонов
19 Февруари 2018 17:42
Казал е нещо, колкото да го цитират по медиите.
19 Февруари 2018 17:45
И друг път е обсъждана подобна идея - добре е да се изясни случилото се на процеса...
19 Февруари 2018 17:51
Тоя гении, виден борец срещу пиянството и наркоманията в артистичните училища, най-сетне намери начин да реши проблемите на нацията.
Так держать, молодец
19 Февруари 2018 17:54
Сидер войвода е по-добре да се посвети изцяло на кърменето и новосемейните си задължения. Изгледа доведено чедо до ойродепутатин, галерия за... изкуство отвори с модерни машини за пране на... бельо от "златни пръсти"... Айде джа! За Левски се загрижил...
Аман от порнография, бе! Капка беше права да му публикува... гордостта с очила, макар че няма как да не е участвала духом и тялом в продукцията... Какво му дойде на Кин до главата...
Пълен разпад!
19 Февруари 2018 18:01
Тъкмо прочетох някакви брътвежи с претенции да минат за анализ от Антоанета Христова, представена като "политически психолог". Сега чета новата революционна идея на Сидеров и стигнах до извода, че имаме неотложна нужда от политически психиатри Сидеров, докато беше прост депутат, разваляше договорите с НАТО, ЕС, с американските централи, с американските бази, а в битието си на управляващ коалиционен партньор, вече иска "контрапроцес за оневиняване на Левски". Егати развитието! Не ми се мисли какво ще се случи с тоз човек в следващите месеци и години.
19 Февруари 2018 18:06
Прав е Волен, трябва да с преразгледа делто на Левски, и да падне най-накрая митологичната мъгла около него.
Българите нямат нужда от човекобогове, а от чистата истината.
19 Февруари 2018 18:11
Ако не беше трагично, щеше да е смешно.

Да се пробваш да печелиш политически дивидент от заигравка с национален герой е по-лошо и от корупция. Тоя човек наистина е едно голямо зло.

19 Февруари 2018 18:12
Онзи ден се насилих да изгледам докрай филма за Левски по БНТ. Направо съм потресен. И като стил и художествено изпълнение, и като фактология.
19 Февруари 2018 18:19
Онзи ден се насилих да изгледам докрай филма за Левски по БНТ.

Груба, груба грешка!
19 Февруари 2018 18:20
Съгласен съм с идеята за контрапроцес.
19 Февруари 2018 18:20
Абсолютно прав е Сидеров
Определено трябва да се изяснят много неща и моменти от нашата история , пълни сме с митове, болшинството създадени след 1918 с надеждата да компенсират горчивината от военните ни загуби Като начало трябва да приемем факта , че губим всички войни през 20ти век /балкански ,европейски, световни ,студени /
19 Февруари 2018 18:22
Изкукалия Волен в едно е прав - Левски е осъден за убийството на слугата. Но нещо интересно от Спомените на Граф Игнатиев: Не случайно в мемоарите си граф Игнатиев е толкова доволен от присъдата над Левски, че бърза да докладва с писмо от 25.01.1873г. до канцлера А. Горчаков за „щастливия изход от Софийската афера“.Той изрично подчертава, че "щастливият изход от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети". Коментарът е ваш.
19 Февруари 2018 18:27
Във вчерашното издание на "120 минути", по повод разговор в студиото за Левски, на видеостената беше цопнат този портрет Натисни тук. Във въпросния 3D портрет, чийто автор е Георги Врабчев, Левски е нарисуван без характерните си мъжествени черти и има актуално силно излъчване на джендър. Кой позволява тази гавра с Апостола
19 Февруари 2018 18:27
Абсолютно прав е Сидеров
Определено трябва да се изяснят много неща и моменти от нашата история , пълни сме с митове

Сидеров не иска изясняване и демитологизация, иска оневиняване.
19 Февруари 2018 18:33
Не случайно в мемоарите си граф Игнатиев е толкова доволен от присъдата над Левски, че бърза да докладва с писмо от 25.01.1873г. до канцлера А. Горчаков за „щастливия изход от Софийската афера“.Той изрично подчертава, че "щастливият изход от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети". Коментарът е ваш.
Дано да ти плащат за лъжите. Няма никакво доказателство граф Игнатиев да е знаел кой е Левски. Въобще не знам откъде се взе толкова сбъркан народ (80%+?) да се опитва да изкара граф Игнатиев крив. Реално няма друг, който да има по-голяма роля в извоюването на българската свобода. А как вижда България е написал в Сан Стефанския мирен договор, който за граф Игнатиев съвсем не е бил прелиминарен,... за съжаление след като е постигнал невероятното, графът се опитва да направи и невъзможното....
19 Февруари 2018 18:33
Сидоров да не е свършил парите?
19 Февруари 2018 18:40
Определено не съм Левски. И дори рпд ме сме. Нито в рода ми има съизмерими с Левски. Но мъже има. И не бих пикал на гроба им като някой пудел да искам индулгенция със задна дата за стореното. Знаели са какво и за какво го правят. Обидно ми е и за Аяостола някой, особено туй, да им издава сергификат за девственост със задна дата.
19 Февруари 2018 18:40
Поне ДНЕС престъпник /има присъда за криминално деяние,да не петни паметта на народа.
19 Февруари 2018 18:42
Призъртащ, уважаемий, зад кое перде в харема призъртате?
Да не би "офисът" Ви да е на булевард "Васил Левски"? Днес бяхте ли праведен да блъснете канчето пет пъти по посока на Нанационалния (за съжаление и на Сидер войвода) стадион "Васил Левски"? Как сте, ефенди? Спите ли добре с охраната от Министерството на спокойствието?
Има един проблем, обаче, лакомията ще ви довърши... А е кофти да си окафявиш последния чаршаф...
19 Февруари 2018 18:42
О, гpаф Игнатиев е знаел за Левски и дейността му по pазни линии, включително от pуския консул в Пловдив Найден Геpов, който многокpатно му е искал съдействие по бългаpските pаботи.
19 Февруари 2018 18:44
Кехлибарче, след залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостолът да бъде съден от специален съд като обикновен престъпник.
19 Февруари 2018 18:45
Yantar19 Февруари 2018 18:33
Не случайно в мемоарите си граф Игнатиев е толкова доволен от присъдата над Левски, че бърза да докладва с писмо от 25.01.1873г. до канцлера А. Горчаков за „щастливия изход от Софийската афера“.Той изрично подчертава, че "щастливият изход от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети". Коментарът е ваш.
Дано да ти плащат за лъжите. Няма никакво доказателство граф Игнатиев да е знаел кой е Левски. Въобще не знам откъде се взе толкова сбъркан народ (80%+?) да се опитва да изкара граф Игнатиев крив. Реално няма друг, който да има по-голяма роля в извоюването на българската свобода. А как вижда България е написал в Сан Стефанския мирен договор, който за граф Игнатиев съвсем не е бил прелиминарен,... за съжаление след като е постигнал невероятното, графът се опитва да направи и невъзможното....


Граф Игнатиев е преди всичко руски дипломат и каквото и да прави го прави в интерес на Русия. Ако е в интерес на Русия да подкрепи Турция, ще го направи (както го е правил). Ако реши, че освобождението на България трябва да дойде единиствено от Русия, няма да се посвени да навреди на домораслите ни напъни.

И аз съм чувал горния мит, но за да му повярвам, ми трябват конкретни свидетелства. В книгата си "Дипломатичеката история на Освобождението на България" Симеон Радев представя всякакви документи и дипломатическа кореспонденция, но не посочва подобен доклад.
19 Февруари 2018 18:49
Що за глупости, да не живеем в Османската Империя.
19 Февруари 2018 18:54
Още Хипократ е забелязъл, че при някои психиатрични заболявания има сезонно обостряне - В.С. ни напомня, че иде пролет..
Як бойкот: Бойко и шефката на парламента не присъстваха на честването на Левски...
Точно както се очакваше, премиерът Бойко Борисов не присъства на отбелязването на 145 г. от обесването на В.Левски.
Това е пореден бойкот на национално събитие, след 3 март, Гергьовден, Съединението и Независимостта.
Интересно, че този път отсъства и шефката на парламента, с което фактически и двети топ-държавни позиции на ГЕРБ ги нямаше.
Най-високопоставената герберка, която присъстваше, беше столичната кметица Йорданка Фандъкова.
Премиерът очевидно се подиграва на народа - до кога ще ме изтърпите, като се изплювам на най-големите ви икони. Аз съм Бойко, служа на шефката Меркел, и само немските герои ме интересуват.
Наистина, народе, до кога ще го търпим? Има ли друг премиер в Европа, който демонстративно да отсъства от ВСИЧКИ национални празници...

Г.Н.
19 Февруари 2018 19:00
до канцлера


??
19 Февруари 2018 19:00
Камен × 31, потърсете помощ... Ако няма, спазвайте рецептите...
И времената за дълбоки молитви с приклякания... Колкото Ви позволяват чизмите "на дЕдо Ви" от битака...
Как е след поклонението пред откровеното корумпе и фашист Луков?
Казват че мазнината за лъскавината на ботушите била по-'добра с повечко изцедена кръв от куманизки глави?
А как спите, уважаемий? Нали знаете - където Луков, и вие там... В канала!
19 Февруари 2018 19:01
няма да се посвени да навреди на домораслите ни напъни.

Що за създание трябва да си, за да наречеш вековната борба на българите за свобода по този начин?
19 Февруари 2018 19:14
камен31
19 Фев 2018 18:42
О, гpаф Игнатиев е знаел за Левски и дейността му по pазни линии, включително от pуския консул в Пловдив Найден Геpов, който многокpатно му е искал съдействие по бългаpските pаботи.
Ето какво е докладвал Найден Геров: "Тука се е появил някой си Левски, който лъже хората да си дават парите за освобождение".
(Найден Геров е син на Хаджи Генчо)
По това време Игнатиев не е "граф", а "генерал". (Турците са го наричали "янлъш паша" ) Възможно да е съдействал Левски да бъде третиран като углавен престъпник. Все пак да се спаси е невъзможно, но поне ще намали значението на предателството на Димитър Общи.
19 Февруари 2018 19:27
Крайно време е някой да се изстъпи и да поиска ревизия на Лайпцигския процес и Г.Димитров да бъде обявен за виновен за подпалването на Райхстага!Сега е момента,при Председателството!Евроатлантици,какво чакате?
19 Февруари 2018 19:29
Друм! И затвор за дьометата! Може и "снизхождение"....
Все е било, ама такава порнография - никога не е била!
Дьонме на Ваню, Симо, Серго (ама след като "падна" Елена от мотора), на Lufthansa, на "Борисов- Курво!", това ли, уеажаеми сънародници това дьонме било "патриот".... Вие добре ли сте?
Друм!
19 Февруари 2018 19:55
Cream
19 Февруари 2018 18:54
Още Хипократ е забелязъл, че при някои психиатрични заболявания има сезонно обостряне - В.С. ни напомня, че иде пролет..
Як бойкот: Бойко и шефката на парламента не присъстваха на честването на Левски...
Точно както се очакваше, премиерът Бойко Борисов не присъства на отбелязването на 145 г. от обесването на В.Левски.
Това е пореден бойкот на национално събитие, след 3 март, Гергьовден, Съединението и Независимостта.
Интересно, че този път отсъства и шефката на парламента, с което фактически и двети топ-държавни позиции на ГЕРБ ги нямаше.
Най-високопоставената герберка, която присъстваше, беше столичната кметица Йорданка Фандъкова.
Премиерът очевидно се подиграва на народа - до кога ще ме изтърпите, като се изплювам на най-големите ви икони. Аз съм Бойко, служа на шефката Меркел, и само немските герои ме интересуват.
Наистина, народе, до кога ще го търпим? Има ли друг премиер в Европа, който демонстративно да отсъства от ВСИЧКИ национални празници...

Г.Н.


Не зная кой е Г.Н., но лесно може да се провери кой къде кога е бил

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/324be9d5b2d220c71fbdac7eabaa9e8a/5B01E355/t51.2885-15/e35/27879294_207364829999925_195423945430663168_n.jpg
19 Февруари 2018 19:59
Наясно е, че е казал абсурдна от правна гледна точка теза и искане. Но не му пречи да им даде публичност. То при тези всичко минава.
19 Февруари 2018 20:06
Абсурд.
Такъв процес може да се проведе само от турците.
И безсмислица.
Нима има българин, който да се нуждае от "реабилитиране" на Левски?
19 Февруари 2018 20:12
venstar
19 Февруари 2018 18:12
И аз бая зор видях.
19 Февруари 2018 20:44
И друг път е обсъждана подобна идея - добре е да се изясни случилото се на процеса...

Това дали е правено до сега? Има ли пълни записки от самия процес някъде?
19 Февруари 2018 20:54
Камен31 е прав.
Но това само показва, че Левски не е бил агент на Русия.
19 Февруари 2018 21:31
Което, на свой ред, показва, че шкембето от скъпоценния сахиб някой го изплюска... И сега... С празня копаня и отвързан синджир... На изгрев ли, на залез ли, да забиваме изблизаните канчета ...
Що не организираме едно сиропиталище "Шкембеджийца Почти-реститутски зов (щото много претенденти за работилницата на "Дедо, моят единствен и баш фабрикант" само лижат паркета), заслужават по биричка във врървен от пот цървул!"
Малко е дългичко, ама е от уважение...
19 Февруари 2018 21:34
Jolly Roger " Що не организираме едно сиропиталище "Шкембеджийца Почти-реститутски зов (щото много претенденти за работилницата на "Дедо, моят единствен и баш фабрикант" само лижат паркета), заслужават по биричка във врървен от пот цървул!"

Моля, моля ! Ние от " Сороска правда " де сме ?
19 Февруари 2018 21:37
Следващото развитие- Борисов,за да не изпусне отличната идея, ще иска реконтрапроцес.
19 Февруари 2018 21:57
*
19 Февруари 2018 21:59
*
19 Февруари 2018 22:27
Аз се имам за осемдесетпрлцентов. Дваксет са ми съмнителни. Значи мисля, по Декарт. Ти, една пета човек, калво имаш да ми сппделиш? Е, ще оставя чука-спирам да правя яът, дори десницата ще прибера в джоба на ватенката и ще те изслушам. Говори, двайсетпроцентния. То горилата била 98, ма да чуя на кво се крепят претенциите, дори добичето на дба се съмнява. Давай. Няма да боли....много.
19 Февруари 2018 22:34
Една яета човеците се познават че определят околните лат мат'рял. Винаги са недорасляци, ако не бертикално то задъьжително ментално. Горда органика понесена от мейнстрийма.
19 Февруари 2018 23:38
Найден Геров многократно изразява неодобрение за революционното движение, остро критикува Георги Раковски и прехвърлянето на чети от Влашко и определя Васил Левски като чужд шпионин.
20 Февруари 2018 01:03
да изкара граф Игнатиев крив.


А пък Хаджи Иванчо Хаджипенчович - целият в бяло.

Що се не сети никой да го спомене, а? Щото срамотно, че българин е намерил начин да го обявят за прост убивец и да го осъдят на смърт.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД