×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Президентът Игор Додон: Резолюцията цели да развали отношенията ни с Русия
Под полицейска блокада е районът между три села в областта
Той е имал ключова роля в срещата между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Целта била да се избягват задръстванията
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,906,625
Активни 1,099
Страници 65,319
За един ден 1,302,066

Бинали Йълдъръм: "Османски шут" означава война

 
През тази седмица турският премиер Бинали Йълдъръм посети Беларус и Германия, където дипломати поискали да им бъде обяснено както означава заплахата с „османски шутове“. В словото си пред днешната конференция на партийната структура на ПСР в Анкара той посочи, че вместо тълкувание на фразата, препоръчал питащите да отидат в Сирия, предаде БГНЕС.
„В Европа ме питаха кого бие президентът ни с османски шутове и защо го прави. Казах им да се информират за операцията „Щит на Ефрат“, да отидат в Африн и на място с очите си да видят как се правят османски шутове. Който се противопостави на единството, независимостта и братството на този народ, независимо кой ще бъде той, ще получи най-твърдия османски шут“, заяви Йълдъръм. В отговор на заканата на Вашингтон, че ако Турция удари американските военни части в Сирия, ще получи ответен удар, във вторник президентът Реджеп Ердоган бе казал, че „повече от очевидно е, че САЩ още не са яли османски шутове“. Това негово изявление е бил принуден да обяснява премиерът по време на визитите си в Беларус и Германия. Днес пред участниците в партийния форум той съобщи, че резултатът от хода на операцията „Маслинова клонка“ в сирийския Африн е 1 600 неутрализирани терористи. „Всички мръсни игри на терористичната групировка ние продължаваме да дешифрираме една по една. Целият свят знае как онези се обличат в цивилни дрехи, използват мирните граждани като жив щит и се възползват от чувствителността на нашите войници. А светът знае и това, че Турция прави всичко възможно по време на операцията да не пострадат цивилните граждани и никой не трябва да си позволява да се възползва от нашите добри намерения, ние ще размажем всички мръсни игри. Ще продължим до край нашата мисия да ликвидираме тази терористична напаст, независимо дали е в региона, в страната ни, или извън нея“, посочи Йълдъръм. Той подчерта, че „ще бъдат строшени кървавите ръце на всички, които подкрепят и подпомагат терора“. Премиерът посочи още, че Турция е гласът на онеправданите по света и който се опитва да очерни имиджа й, е обречен на провал. Всички следва да са наясно, че Турция ще постигне всичките си цели, че нито една сила в историята не е успяла да откаже народа ни от правото дело и никога няма да бъде възможно това, подчерта Йълдъръм.
110
3951
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
110
 Видими 
18 Февруари 2018 18:23
18:29!
18 Февруари 2018 18:24
Завръщане от бъдещето
18 Февруари 2018 18:25
18:29
Бинали Йълдъръм: "Османски шут" означава война
18 Февруари 2018 18:31
Разните джендъри и пр. през годините облъчваха хората, че имало разлика между османска и турска власт. Затова било редно да не се пише турско робство, а османско. Очевидно самите турци не правят никаква разлика между двата термина, та се чудя къде са сега тия тарикати да обяснят отново за разликата между турско и османско.
18 Февруари 2018 18:33
Курды договорились с Асадом по защите Афринаhttp://www.pukmedia.com/EN/RU_Direje.aspx?Jimare=46379

още топло
18 Февруари 2018 18:38
къде са сега тия тарикати да обяснят отново за разликата между турско и османско.
18 Февруари 2018 18:40
Е, те сега си ева мамата !...
18 Февруари 2018 18:46
Бинали Йълдъръм: "Османски шут" означава война


Майтапчия
18 Февруари 2018 18:48
"Едва ли някой ще запомни бабешкото бръщолевене на въпросната персона" - Блиц

РЕНЕТА ИНДЖОВА НАПРАВИ великолепно представяне по БТВ !!!

Заслужава си да се види!

18 Февруари 2018 18:49
Братя Стругацки
18 Фев 2018 18:31

18 Февруари 2018 18:52
Много интересен момент от световната история И е важно да видим дали османския център ще има инерцията на вековете за подчинените българи.
18 Февруари 2018 18:54
че нито една сила в историята не е успяла да откаже народа ни от правото дело

Ако не бяха Англия и Франция през Руско-турска война (1877 – 1878) сега Турция нямаше да има европейска част и желание за ЕС.
18 Февруари 2018 18:55
SPQR18 Февруари 2018 18:48

Разби цялата дивотия гробарска ! Напълно съгласен с теб ! И го постнах в съседната одая.
А за Близ...ми НИЩО !
18 Февруари 2018 18:59
Все едно да кажеш че ако не беше руската армия 1831-а да спре Мохамед Али паша Турция щеше да бъде без азиатска част
18 Февруари 2018 19:00
https://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/reneta-indzhova-pita-zashto-prokuraturata-i-evropejskite-politici-ne-chuvat-vaprosite-na-prezidenta.html
18 Февруари 2018 19:00
Знают турки нас и шведы...
Идва ли време покровителят на християнска Европа отново да нарита османците?
https://www.youtube.com/watch?v=nygWSXaFeKM
18 Февруари 2018 19:03
руско-турската война 1876 г

Няма такава война.
18 Февруари 2018 19:11
Очевидно самите турци не правят никаква разлика между двата термина

Разлика има и тя е огромна. Османската империя е донационална теократична монархия, в която никой не се интересува от произход и майчин език, а единствено от религиозната принадлежност. Различията в статута са единствено на основата на религията. Същото, както е било и във Византия и средновековните страни. Османец е жител на Османската империя, а турчин означава просто мюсюлманин в тази империя и нищо повече. Така както грък означава единствено православен християнин, а българин жител на областта България (Мизия).

Нещата се променят 30-те години на 19 век, където различията в правата по религия са премахнати, а се прави неуспешен опит по примера на другите държави да се изгради нация - османска, включваща всички поданици. Опитът е неуспешен, защото по това време други външни империи градят други нации в Османската.

Така стигаме до 1919 г., когато Османската империя е разгромена и разделена, като колония, и когато османски военни начело с Мустафа Кемал, след бунта им и победата в 1923 г. буквално механично пренасят и налагат западния национализъм и върху частично възстановената остатъчна територия. Тогава и турчин става от чисто религиозен термин, национален. Именно това двояко значение на думата, кара някои хора да си мислят, че който е мюсюлманин е турчин.

Та, в случая Ердоган използва "османски" по две причини. Първата за да подчертае Турция, като правоприемник на Османската империя и втората защото бидейки мюсюлмани арабите са били от пълноправните поданици на тази империя, а от там и намигане към Сирия, като територия и арабите, като, османски.
18 Февруари 2018 19:16
Neopol, не ми обяснявай фактите според тебе, а според Бинали, Реджеп и прочее. Понеже явно те, а и останалите им избиратели, не правят разлика между османска и турска власт. То неслучайно и в Под игото героите говориха, че Туркия ке падне.

А и първото и последното ти изречение нещо ми се виждат в противоречие:

Разлика има и тя е огромна.

Първата за да подчертае Турция, като правоприемник на Османската империя и втората защото бидейки мюсюлмани арабите са били от пълноправните поданици на тази империя, а от там и намигане към Сирия, като територия и арабите, като, османски.
18 Февруари 2018 19:22
бидейки мюсюлмани арабите са били от пълноправните поданици на тази империя, а от там и намигане към Сирия, като територия и арабите, като, османски

На туй "намигане" ли му викат вече?
18 Февруари 2018 19:27
Понеже явно те, а и останалите им избиратели, не правят разлика между османска и турска власт.

Правят, щото ако не правят нямаше съвсем умишлено да употребяват "османски", а просто щяха да си кажат "турски".

Териториите на Близкият изток до 1919 г. са си османски, а между турците и арабите няма враждебност, а точно обратното - всички те са братя мюсюлмани. Изгледай филма "Лорънс Арабски" за да видиш как британското разузнаване създава арабския национализъм за да го противопостави на османизма. Впрочем същите западняци, вече и американци, създадоха и ислямизма за да го противопоставят на комунизма.
18 Февруари 2018 19:40
Горе вляво на страницата има курдисан един часовник, който няма нищо общо с часовника на сайта, който от своя страна продължава да е все така неточен. Ех, Баце, Бацеее, как само хвалиш пред чужденците наште млади ай-ти гении! Прати им на СЕГА някого от тях за час-два да им оправят бакиите на санд.
18 Февруари 2018 19:42
Ердоган и Давутоглу не използваха такива приказки към Русия когато свалиха самолета.
18 Февруари 2018 19:42
Неопол, има много вярно в написаното. Обаче днешна Турция има два проблема:

1) Османската сунна не е еднаква с тая на арабите (в нея има много препратки и заемки от тюркските кануни).
2) Трудно може да се иска ислямски национализъм. Дори и по времето на ОИ споменът за халифата е бил жив.
3) Иран/ Персия има същите, ако не и по-сериозни, претенции към арабите. И противопоставянето е дори по-голямо.

Гледайте това видео (от 4,28 нататък): Натисни тук Както вика Кадафи, 80% от населението в Залива е иранско
18 Февруари 2018 19:49
"Османски" е част от културно-историческото наследство на Турция и турците са свободни да си служат с тази дума както намерят за добре.
Специално за Неопол:
и курдите са мюсюлмани.
18 Февруари 2018 20:15
"Османски" е част от културно-историческото наследство на Турция

Да, ама не ! "Османски" е част от културно-историческото наследство и на България и на Гърция, и на Македония, Сърбия, и т.н., а на юг от това на Сирия, Ирак, Египет, Либия, Тунис и т.н. и т.н. сегашни държави и народи.

Защото в основаването на Османската империя, племето на Осман може и да има заслуга, но в това което е Османската империя, тя е пряк продължител на Източната римска империя и на културата на Средиземноморието, преминала през арабският й етап. Има и пряка връзка с елинизма и Персия. Не напразно 70% от думите в османския турски са персийски и арабски и е трябвало специална комисия слез 1923 г. да ги чисти от езика.
18 Февруари 2018 20:20
и курдите са мюсюлмани

Да де, ама не сме в средновековието и не религията, а националността е водещата. Даже кюрдите не действат и точно от националистическа позиция, а от чисто класово-партийна. Не напразно основната им партия е Кюрдската работническа партия.

Кюрдите ще страдат много, защото са лесни жертви на външни сили, които ги подстрекават, финансират и въоръжават, но и лесно ги изоставят, защото за тях са само инструмент за дестабилизация на Турция.
18 Февруари 2018 20:33
Да ме прости Йълдъръм ефенди , ама авторът на шутовете е Жоро Дантелата .
Неговият седесарски шут е епохален първопроходец .
Като са мнооого ербаб , що османлиите не дадат шут на Дончо в Манбидж ?
18 Февруари 2018 20:36
https://youtu.be/QP3SFV2KAtY
Даа това е от втория опит на ефендита да провокират ...
Са дали ще има и трети опит от тях зависи, ама Котзиас им го каза - Следващия път няма да реагираме толкова миролюбиво - ...
Нека опитат ...
Явно кюрдите яко ги думкат ... Ейй хора, тия разстрелват пленници и при това жени ...
А Цивилизованият Запад Гробна Мълчина ... Между аскера и башибозука няма разлика ...
18 Февруари 2018 20:49
Загиналите за освобождението на България руснаци се въртят в гробовете и плачат . Колко им е точната бройка не знам , ама сигурно са стотици хиляди .
18 Февруари 2018 20:52
Дори и ограничен контингент САА в Африн след шутовете .а султана ще направи цирка пъьен. САЩ в подкрепа на Асад, Иран и Русия срещу вторият в НАТО
18 Февруари 2018 21:16
БРАТЯ СТРУГАЦКИ,
/:/
Очевидно самите турци не правят никаква разлика между двата термина, та се чудя къде са сега тия тарикати да обяснят отново за разликата между турско и османско.

...................................................................................
Може ли аз, макар и да НЕ се считам за "тарикат"!?
Благодаря!
"Турското" е само част от "османското"!
Нещо като "английското" във "великобританското"!
Впрочем, поданици на султана на Османската империя са били и българите/които НЕ са били "турци", нали- цели 500 години!!!
18 Февруари 2018 21:21
Осман е преуспял бандит основал династия, тюркието са анадолските селяци, предибтуй тиркопули, днес претендиращи за аристократизъм.
18 Февруари 2018 21:23
. Осман е преуспял бандит основал династия,

Ми то на практика друг начин за основаване на династия нема.
18 Февруари 2018 21:25
Ми то на практика друг начин за основаване на династия нема.бандата е свеж като никой не му посяга на джендъра.
18 Февруари 2018 21:29
Може да го видите у нас-Вежди с претенциите да е чист османлия и наричащ хидрофилосога дръндарски циганин.
18 Февруари 2018 21:31
БАНДА,
/:/
. Осман е преуспял бандит основал династия...
...
Ми то на практика друг начин за основаване на династия нема.

.....................................................................................
Има, по думите на "династиците": с "благословията" и по волята на Бог/ Отца+Сина+гълбчето, Аллах, Яхве, Буда, Тангра и т.н./!!!
18 Февруари 2018 21:34
. Има, по думите на "династиците": с "благословията" и по волята на Бог/ Отца+Сина+гълбчето, Аллах, Яхве, Буда, Тангра и т.н./!!!

Тъй де, ама първо требе да изколиш конкуренцията и да наплашиш останалите до смърт.
Па има си после хас, да не се съгласят, че " е по волята на бог, аллах", или който там си си аресал.
18 Февруари 2018 21:36
18 Февруари 2018 21:37
Впрочем, в Турция, у нас и по Света, някои се опитват да внушават/манипулират/, че всички мюсюлмани са турци!!!
"Може и всички турци да са мюсюлмани, но НЕ всички мюсюлмани са турци!"/§39/ ТЧК
Мюсюлмани са и индонезийците/ най-многобройната мюсюлманска нация на Света!/, и иранците, и част от китайците, та дори и част от сащците/"американците"/!
18 Февруари 2018 21:39
Анджък-да въртиш сръчно калъча и калема или поне да платиш на историк да запише историята ако си неграмотен.
18 Февруари 2018 21:42
БАНДА,
/:/
Тъй де, ама първо требе да изколиш конкуренцията и да наплашиш останалите до смърт.Па има си после хас, да не се съгласят, че " е по волята на бог, аллах", или който там си си аресал

....................................................................................
Ама те и това казват, че го правили "по волята на Бог и с негова помощ и в негово богоугодие"!!!
18 Февруари 2018 21:42
Ако не бяха Англия и Франция през Руско-турска война (1877 – 1878) сега Турция нямаше да има европейска част и желание за ЕС.
Турция винаги е била използвана като маша срещу Русия, тогава Царство - включващо и днешна Финландия, Прибалтика, Казахстан, земите около Киев и т.н. После Ленин с другарите - помагат на Ататюрк. С пари, оръжие и земи - да преобразува останалото от Османската империя в модерна Турция.
18 Февруари 2018 21:44
. Кайзер Созе
18 Фев 2018 21:39
Мнения: 14,764
От: Palestinian Territory, Occupied
Скрий: Име,IP

С уточнението, че интелигенцията сама почва да пише хвалебствени дитирамби, като знае резултата, ако хвалебствията не се харесат на владетеля.
Пък ако и плащат както требе за туй- възхитата стига до кресчендо.
Ленин сигур туй е имал предвид като я е охаректеризирал. Интелигенцията де.
18 Февруари 2018 21:46
С уточнението че интелигент е състояние-по Грамши,ва интелектуалец е платено занятие.
Като разликата да правиш любов и да яродаваш любов. Малар че яриказлата за курбата със златното сърце е архетияен мит във всички куьтури.
18 Февруари 2018 21:48
Съгласен.
18 Февруари 2018 21:49
Загиналите за освобождението на България руснаци се въртят в гробовете и плачат . Колко им е точната бройка не знам , ама сигурно са стотици хиляди.
Не се въртят никъде. Енергията минава от едно състояние - в друго. Загинали са вече - не може да ги върнем.
18 Февруари 2018 21:53
. Ама те и това казват, че го правили "по волята на Бог и с негова помощ и в негово богоугодие"!!!

И на ползу роду.
Кво друго да кажат? Това си е маркетинг, пазарно пласиране на собствената личност.
18 Февруари 2018 22:09
БАНДА,
/:/
. Ама те и това казват, че го правили "по волята на Бог и с негова помощ и в негово богоугодие"!!!
...;
И на ползу роду.Кво друго да кажат? Това си е маркетинг, пазарно пласиране на собствената личност.

...................................................................................
Именно!
Затова съществуват Религиите и вървят ръка за ръка/симбиоза!/ с Властта- за да убеждават религиозно вярващите, че властта на краля, царя, княза, султана, мандарина и прочие е от Бога и по волята на Бога!!! И ако хората НЕ вярват на това и решат да се противопоставят на "богоизбраните" си владетели/господари/, Бог ще ги прати в Ада!
18 Февруари 2018 22:09
Eмзеперис, прочети спомените/Записките на граф Игнатиев, за да разбереш истината за войната 1877-1878г. А тя е, че Русия не е искала да се приближи до Истанбул, защото е имала уговорка по въпроса с Австро-Унгария. Тоест говориш неистините, втълпени още в соц-училището.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД