×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Тръмп: Барак Обама щеше да бъде определен като герой, ако беше организирал срещата с Ким Чен-ун
Пекин определи като „изнудване“ заплахите на САЩ за нови търговски санкции и обещаха твърд отговор
Нивата на реките в София се понижават
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,346,003
Активни 1,484
Страници 59,422
За един ден 1,302,066

МВР си купи 20 нови кучета с европари за спешно подпомагане

 
Снимка МВР
Сектор Зоополиция, кинология и престъпления срещу животни в Главната дирекция „Национална полиция“ разполага вече с 20 нови кучета, съобщава МВР. Те са купени със средства по проект “Укрепване на капацитета, свързан с миграционния натиск на външните граници на Република България“, финансиран по механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“. 6 от новите кучета са порода Немска овчарка (4 женски и 2 мъжки), а другите 14 са Белгийско овчарско куче – Малиноа - (9 женски и 5 мъжки). Целта, с която са взети, е подобряване на племенно-развъдната дейност и работните качества на кучетата, които се отглеждат за подразделенията на МВР.

Със средства по проекта са реновирани и сградите в базите в София и Берковица на сектор ЗКПСЖ-ГДНП. Купени са и нови пособия за обучение на животните, както и нова техника (специализирани автомобили) за превоз на водачите и кучета, обучаващи се в двете бази на сектора.
19
1602
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
18 Февруари 2018 15:49
20 нови кучета......:—)))..колко им е гаранцията
18 Февруари 2018 15:54
Какви са им цените ?
Обучени или необучени ?
Малки или възрастни ?
18 Февруари 2018 15:55
Едно време си отглеждахне сами овчарки. Трабваха ни и за границата и за полицията/милицията/. А в Берковица/ако не се лъжа/, се обучваха. Скъпи бяха обучените кучета, колкото половин ЛАДА. И сега са скъпи. А сега ги внасяме. Кой е като нас?! Само не обясняват в дописката, че ще минат години, докато започнем да ги ползваме...
18 Февруари 2018 15:58
За съжаление няма да ги ползват на границата. Не и срещу мигранти/бегълци/ и подобни. Вероятно ще са за борба с демонстрции и походи/не и Луков марш/.
18 Февруари 2018 16:00
Според информацията преобладаващият брой кучета се женски. Затова заглавието би трябвало да гласи "МВР даде европари за кучки".
18 Февруари 2018 16:01
Каква бомбастична новина, гореща, гореща, направо пАри. СЕГА остава само да си направят селфи на плажа в Бургас докато изписват СПАСИ ЕС и програмата за капацитет, мъзга и пиар ще е завършена.
18 Февруари 2018 16:20
Прилежащите им телешки пържоли?!
18 Февруари 2018 16:25
МВР си купи 20 нови кучета с европари за спешно подпомагане


А пражолите с европари, без пари, с бюджетни пари, или направо на суджуците?
18 Февруари 2018 16:38
Полицай води куче, среща ги минувач
- Къде я водиш тая овца ?
- Каква овца бе, това е полицейско куче !
- Аз питам кучето...
18 Февруари 2018 17:04
Купени са!!! и нови пособия за обучение на животните, както и нова техника (специализирани автомобили) за превоз на водачите!!! и кучета, обучаващи се в двете бази на сектора.

Уж кучета/кучки, ама към тях и екстри-цял съпровождащ ги ескорт, съставляващ автомобилен парк-специализирани автомобили.

Според информацията преобладаващият брой кучета се женски. Затова заглавието би трябвало да гласи "МВР даде европари за кучки".

18 Февруари 2018 17:07
За границата по-добре да купят за всяване на респеК 20 прасета от порода "Слонът от Странджа планина". Ще трябват и 20 пурковци по линия на Фронтекс...
18 Февруари 2018 17:12
20 прасета от порода "Слонът от Странджа планина".

...и обязателно трюфелотърсачи ! За свободното от дежурство време
18 Февруари 2018 17:24
по проект “Укрепване на капацитета, свързан с миграционния натиск на външните граници на Република България“


Няма ги вече Балкан и Вихър!

Не бих се изненадал новите кучета да са с меки, демократични евро-зъби или па хич без, а лаят им да е с нестресиращо-терапевтични интонации, за да не натоварва психически "миграционния натиск".

Да не са порода, а джендър.


-----------------------------

Каквито ни кучетата, такава ни и границата.
18 Февруари 2018 17:35
Tия ирански травестити сега и с кучета ще ги псорещаме, за техен кеф, нали?
18 Февруари 2018 17:54
Нещо умно, честно, лоялно и респектиращо е постъпило в МВР!
18 Февруари 2018 18:11
Взети са основно за разплод тези кучета.Изглежда по някакви причини са влошили породата у нас.Наистина ще минат години докато това даде резултат защото ще се разчита на поколението което ще бъде обучено у нас за специфичните нужди на полиция и пожарна.Не знам дали съществува още школата за кучета ?
18 Февруари 2018 19:19
Памятник преданности
https://colonelcassad.livejournal.com/3999851.html
Есть в России в городе Тольятти Памятник Преданности — памятник, установленный псу, терпеливо ждущему своих хозяев. А история этого памятника такова…Все события происходили на обводной дороге города Тольятти на улице Южное Шоссе, которая проходит по Автозаводскому району и ведёт к автозаводу и трассе M5 рядом с полем гречихи. Однажды в 1995 году жители города заметили на обочине дороги пса. Он всегда был на одном и том же месте и бросался на проезжающие автомобили. Собака была породы немецкая овчарка. Слухи по городу разнеслись довольно быстро и впоследствии этот пёс стал достоянием горожан.
18 Февруари 2018 19:36
Новите кучета, служители на МВР не са купени. Те сами са сключили стандартни петгодишни договори. Високо образовани и амбициозни са. Всички са с висше образование или им предстои дипломиране. Три от тях имат докторска степен в областта на когнитивната психология, икономика и кучешки ресурси. Една от немските овчарки учи оперно пеене в Брюкселската консерватория "Кралица Елизабет". Белгиецът Валтер фон дер Фогелвайде има собствена циркова трупа с клоуни и акробати.
Песът Холцбайн Фюсе е бил половин година треньор на отбора на Бенин по хокей на лед. Всички като студенти са работили през ваканциите като търсачи на трюфели.
- Повечето от нас се познаваме от студентските години. Дойдохме в България, защото много наши приятели ни казаха, че животът тук е наистина кучешки - заяви пред журналисти белгийският пес сержант Ван Янсен.
18 Февруари 2018 20:58
На неподготвените колеги от предните бих казал само,че ротвайлери...питбули и прочие непригодни за работа псета-никой вече от 25 години не ползва а за охрана стават само да плашат гаргите и кокошкари цигани до 14 години!Немските явно са дадени бонус защото сме купили 14 кучета-малиноа!Като ни паднат пак отнякъде пари -да купим от същия развъдник!Който разбира...на Малиноа се спира!Ако мерцедеса на кучетата беше някога Немската овчарка/вече освен за декорация и да богатеят ветеринарните доктори за нищо не стават/сега кучето за охрана е само едно и то е Белгиеца!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД