×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Става дума за рецидивист с 12 годишна присъда за изнасилване и грабеж
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,651,286
Активни 1,415
Страници 83,404
За един ден 1,302,066

Масови арести на ръководители на легалната кюрдска партия

Турски опозиционен депутат: Ердоган решава кой да влезе в затвора, за излизането – думата имат европейските лидери
 
Снимка БГНЕС
Тази сутрин полицията и извършила масови обиски и арести в Анкара на ръководители на легалната и парламентарно представена кюрдска Демократическа партия на народите (ДПН), пише вестник „Джумхуриет”, цитиран от Фокус.
Сред задържаните са членове на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на ДПН, както и съпредседатели на партията. Стана известно, че решение за задържане има и за зам.-генералния председател на ПНД Фатма Куртулан. Адвокати споделят, че броят на задържаните може да се увеличи. От Отдела за борба с тероризма на полицията уточняват, че решенията за арести са по повод „разкрити връзки на ДПН с т.нар. „Терористична организация на гюленистите/Паралелна държавна структура” (ФЕТО/ПДС), посочва още „Джумхуриет”.


Депутатът от основаната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Йозгюр Йозел заяви, че задържането и освобождаването на журналисти от германския „Ди Велт” Дениз Юджел за прореден път регистрира липсата на независим съд в Турция, пише вестник „Джумхуриет”, цитиран отново от Агенция Фокус.
„В Турция кой да влезе в затвора решава президентът Реджеп Тайип Ердоган. А кой да излезе от затвора - решението е на европейските лидери. … Обръщам се към Дениз Юджел: Задържането Ви бе едно черно петно за нас. Не заслужихте обаче да бъдете пуснати на свобода по такъв начин. Всички ние искахме това да стане не като пазарлък за танковете Леопард и молбата на Ангела Меркел, а след доказване на Вашата невинност. Дениз Юджел е невинен; това е едно политическо задържане. Беше пуснат на свобода обаче след една „кирлива заменка”. Тези, които лепнаха това срамно петно на Турция, трябва да понесат отговорност. Журналистите не могат да бъдат арестувани заради това, което казват; заради техните информации. Журналистите обаче не могат да бъдат пускани на свобода заради някакви решения и съображения в отбранителната промишленост.” ,обосновава се депутатът от НРП, цитиран от „Джумхуриет”.
3
1389
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Февруари 2018 14:54
Турски опозиционен депутат: Ердоган решава кой да влезе в затвора, за излизането – думата имат европейските лидери


европейските лидери имат думата само в държави като България, Румъния, Окрайна, Латвия и т.н.
Оавен , ако европейските лидери не броят едни хубави пари и се спазарят за някой с Ердоган.
18 Февруари 2018 14:57
http://parstoday.com/ru/news/middle_east-i83709
иранците по темата, горното е само сценка в пиесата "Султан Ердоган"
18 Февруари 2018 15:36
"Сред задържаните са членове на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на ДПН, както и съпредседатели на партията. Стана известно, че решение за задържане има и за зам.-генералния председател на ПНД Фатма Куртулан."

Барем един силен сигнал и ясен знак до Ердоган няма ли да пратят от евроколхоза ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД