:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От Фонда предупреждават, че демографската ситуация може да доведе до рискове пред фискалната система
Те приеха и, че той ще се избира с явно гласуване
В училище остава водещ критерият за уседналост
Тръмп предложи въоръжаването на учителите, за да се спрат разстрелите
Вашингтон официално обвини Москва и Дамаск за нападенията в Източна Гута. Русия иска свикване на СС на ООН
Те са намерени след убийството на дядо им
СТАТИСТИКИ
Общо 369,591,792
Активни 1,720
Страници 92,332
За един ден 1,302,066

Фандъкова мъгляво обеща ограничения за колите в центъра

Жители на "Красна поляна" искат краен срок за бутане на "виетнамските общежития'
"При следващия случай, когато ще пуснем "зелен билет", задължително ще ограничим влизането в централната градска част, което означава влизането с автомобили в града". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова тв вчера. Изявлението беше направено в контекста на разговор как гражданите да се приобщят повече към мерките за по-чист въздух. В същото време условията за въвеждане на зелен билет са толкова тежки, че тази зима той беше пуснат веднъж. Не се е случило и да има условия за ограничения в паркирането. За затваряне на центъра за коли пък самата община признава, че трябват законодателни мерки, а Фандъкова многократно даде да се разбере, че не смята да прави изключения от тези правила.

Фандъкова не вижда противоречие между зеления билет като стимул за ползване на градския транспорт и увеличението на цената на билета от 1 на 1.60 лв. Тя заяви, че поскъпването на билетчето е било икономически обосновано и дори някои от абонаментните карти са понижили стойността си. Цената обаче беше вдигната без финансова обосновка - такава липсва и до момента. Намалението на абонаментните карти пък се отнася единствено за персоналната годишна карта, която от 500 лв. беше намалена на 365 лв.

Междувременно продължават протестите на жителите на "Красна поляна", където почти няма ден без тежко замърсяване заради горенето на всякакви материали в гетата. Техният смог обаче не се регистрира от общината, тъй като там удобно няма станция за измерване на отровите. Хората там искат да се съборят т. нар. "виетнамски общежития", в които обитателите използват за огрев пластмаса, гуми, дрехи. Те настояват Столичният общински съвет да излезе с решение кога ще бъдат бутнати сградите и са готови да търсят съдействие и от омбудсмана Мая Манолова.

СВЕТЛО БЪДЕЩЕ

Пред БНТ кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров съобщи, че вече са съборени 3 блока, а до 2020 г. трябва да бъдат премахнати всички блокове на общежитията, като това лято предстояло да бъде съборен бл. 12. Терените са предвидени за жилищно строителство, а към един интерес проявява инвеститор, който иска да прави голям супермаркет. "В никакъв случай няма да строим там жилища за социално слаби, за да не ни обвинят, че премахваме едни такива жилища и създаваме друго гето", презастрахова се Чакъров.

1
612
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2018 19:55
*
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД