:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,004,120
Активни 1,136
Страници 141,900
За един ден 1,302,066

Ватман е глобен със 7 лв. за запалена цигара в трамвай

Ватман, който пуши по време на работа, ще бъде санкциониран със 7 лв. и забележка. Това е наказанието на водач на трамвай по линия 5 в София, който преди броени дни беше сниман от пътник как пуши в кабината на возилото, съобщи Би Ти Ви. Във видеото Иван Деспов обяснява на ватмана, че е в нарушение, и го пита защо пуши, а отговорът е: "Щото ми е кеф. Гледай си работата. Вземай ми се махай от главата". Деспов пита още: "А ако се запали трамваят и аз пътувам в него?". "Ами, хубаво - гориш", му съобщава ватманът.

Нищожната санкция за поведението на ватмана е определена според вътрешните правила в колективния трудов договор, става ясно от думите на зам.-директора на "Столичен електротранспорт" Иво Василев. По думите му шофьорите имат достатъчно големи почивки на крайните спирки, така че да могат да отидат до тоалетна и да пушат. Ватманът обаче не е глобен за грубото отношение към пътника и началниците му го подминават с мълчание. В същото време Центърът за градска мобилност дава 500 000 лв. на фирма, която чрез тайни агенти да провери как се отнасят шофьорите към пътниците, чисти ли са превозните средства, има ли табелки и пр.

Василев призова ватманите да не пушат в кабините и въпреки че у нас все още не е забранено да се пуши по спирките, началникът призова и пътниците да не пушат, докато чакат на спирките.

КОНТРОЛ

Месечно се установяват 10-12 случая, в които водачи в електротранспорта пушат в превозното средство. От регионалната здравна инспекция също правели проверки. Данни за другите транспортни дружества на общината не се съобщават.
674
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД