×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите зоват 2-мата депутати-земеделци да "напуснат парламента по морални причини"
Той разпоредил изтегляне на законопроекта за автомобилната камара
Турският президент остана без мнозинство в парламента
Съоръжението било бутнато от автобус
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,142,127
Активни 1,457
Страници 78,484
За един ден 1,302,066

Камий Сен-Санс и Сергей Прокофиев ще чуем от удобни възглавници

Класически произведения за деца ще прозвучат в карнавална програма
Снимки: Модо
Таня Стайкова е единствената дама в програмата.
Тази неделя, от 11.00, 14.00 и 17.00"Карнавал на възглавници" се нарича най-новата програма на популярните "Концерти на възглавници", която ще бъде представена за първи път тази неделя, 18 февруари, от 11:00, 14:00 и 17:00 ч. в залата на Съюза на архитектите на "Кракра" 11. Дървеният духов квинтет Windy ще изпълни музикалната приказка "Петя и вълкът" от колоса на руската музика Сергей Прокофиев, както и сюитата "Карнавал на животните" от френския Моцарт - Камий Сен-Санс. Двете най-популярни и най-обичани от публиката детски класически произведения за всички времена за първи път ще бъдат съчетани в "Концерти на възглавници".

В синхрон с карнавалния февруари, когато Венеция се преобразява в град на илюзии, мечти и приказни силуети, малки и големи почитатели на класическата музика са поканени да облекат най-оригиналните си карнавални костюми и да се насладят на изпълнения от изключителните музиканти. Подготвени са награди за най-оригинален костюм, както и традиционните призове за най-послушен родител и най-добър диригент сред децата.

В състава на квинтет Windy си партнират петима талантливи музиканти, които неведнъж са впечатлявали публиката със своя приказен звук. Флейтистът Петьо Колев е учил в града на Моцарт - Залцбург и освен на флейта, свири още на пиано и на контрабас. Като дете обоистът Асен Цветанов е мечтал да стане супергерой и в известен смисъл мечтата му се сбъдва, като става суперобоист, солирал с Академичния и Нов симфоничен оркестри. Благородната валдхорна също е част от квинтет Windy, а в нея от пръв поглед се е влюбил валдхорнистът Михаил Михайлов. Кларинетистът Явор Добрев е получил образованието си в Швейцария, но малко от неговите почитатели знаят, че си е представял бъдещата си кариера като водолаз. Единственото, но ненадминато по своя чар дамско присъствие в квинтет Windy e на фаготистката Таня Стайкова.

Традиционната Работилница започва един час преди всеки "Карнавал на възглавници". В нея всички деца ще могат да декорират своята карнавална маска за спомен от концерта, както и да открият любимото си животинче.

"Концерти на възглавници" са проект на "Модо България" и са оценени от публиката като престижен и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско национално радио и предаването Allegro Vivace за "Проект на годината", както и на приза "Златна игла", връчван от Classic FM радио.

Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт, както и онлайн на http://www.pillows.bg.

 Концертите на възглавници имат своите малки и големи почитатели.
847
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД