:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
И даде пример със закона за КТБ – „той е явно противоконституционен, ачик-ачик"
„Това всичко е в гаранция и ще бъде оправено“, твърди той за големите проблеми на Ларгото
Той определи ответните мерки на Русия по случая "Скрипал" като „безполезни“
За първият са се записали 1547 кандидати, а за вторият - 48
Владимир Путин пусна бюлетината си
СТАТИСТИКИ
Общо 372,784,357
Активни 1,379
Страници 42,910
За един ден 1,302,066

Откриха нигерийската Мона Лиза

Случайността връща на ценителите нигерийската принцеса.
"Мисля за нея като за африканската Мона Лиза", казва известният писател Бен Окри, изправен пред отдавна изгубения портрет на нигерийска принцеса, който наскоро се появи в частен апартамент в Лондон. Картината на нигериеца Бен Енуънуу, изобразяваща Анутуту "Туту" Адимулу, която е дъщеря на цар Йоруба, е придобила почти митичен статус в родната страна на художника. Последно тя е видяна през 1975 г., но сега се продава след изненадващото й преоткриване. Очаква се картината да се продаде за около 250 000 паунда, като се предлага едновременно в Лондон и Лагос на 28 февруари, но Окри твърди, че стойността е повече от финансова. "Това ще стартира пожар, ще почне дебат за африканските художници", казва ценителят.

Картината е открита от Гейлс Пепиат, директор в Музей за модерно африканско изкуство в Бонамс, след като семейство от северен Лондон се свързва с него, за да закупи художествени произведения от Нигерия. "Беше забележително, когато влязох в този апартамент и я видях да виси на стената, беше последното нещо, което очаквах да видя", обяснява той. "Веднага щом я видях, знаех, че е автентична, но не можах да кажа на собствениците веднага, защото просто нямах думи, с които да им поднеса новината за ценността на находката. След като потвърдих, че търсенето на Туту е приключило, семейството стана изумено", допълва той.

Авторът Бен Енуънуу, който умира през 1994 г., се смята за баща на нигерийския модернизъм. Той прави три картини на Туту, чиито местоположения са загадка до скорошното откритие. Творбите стават символи на мира след сблъсъка на етническите групи в конфликта между Нигерия и отделилата се Република Биафра от края на 60-те години.

606
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД