:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Гарет Бейл и нелеп вратар осигуриха победата с 3:1 над "Ливърпул"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,138,168
Активни 797
Страници 2,658
За един ден 1,302,066

БСП прати на премиера обръщение срещу "Луков марш"

И определи Народния съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"
БСП разпространи обръщение до премиера Бойко Борисов по повод планираното провеждане на "Луков марш" в София.
"Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него! Не допускаме, че правителството се ангажира с каузата за реабилитация на фашизма и в същото време очакваме ясни действия от Вас за ограничаване и изкореняване на тези уродливи политически явления", обърнаха се от левицата към министър-председателя заради предстоящото шествие на националисти.
Според социалистите Народният съд от 1945 година, който издава без право на обжалване смъртни присъди на хиляди политици, военни и интелектуалци, е бил "необходимо и неизбежно правосъдие".

Ето какво още се казва в декларацията:

"Повод за този наш апел е предстоящата, станала вече редовна февруарска политическа провокация, наричана от организаторите ? Луковмарш. Още през август 1941 г. в Атлантическата харта правителствата на Великобритания и САЩ заявяват, че „след окончателното унищожаване на нацистката тирания страните се надяват да се установи мир“. Хартата е в основата на Декларацията на Обединените нации, подписана на 1 януари 1942 г. от представителите на 26 страни, воюващи срещу Тристранния пакт, както и на подписаната по-късно Харта на Обединените нации.
Очевидно, манифестиращите през последните петнадесет години в София с портретите на генерал Христо Луков не мислят, че фашизмът е бил тирания. Ако някой не познава действителната история на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЕГИОНИ (БНЛ), може да се подведе и да привиди в БНЛ организация на честни и ентусиазирани патриоти.
Ние, социалистите, и днес сме убедени, че решенията, които налага Ньойският договор на България, са неприемливи и имат катастрофални последици за Отечеството ни. Но те не са случайни и имат своите основания. Народът ни ги е нарекъл Втора национална катастрофа. БНЛ стават една от организациите в България, които открито застават на позициите на расизма, ксенофобията и антисемитизма. БНЛ е организация, изградена върху идеите за омразата и насилието. Това е фашистка организация – най-мощната сред дузината подобни, които са възниквали в България след Първата световна война.
През 1947 г. в Париж Обединените народи от Антихитлеристката коалиция сключват мирен договор с България. В неговия член 4 България се ангажира да вземе мерки за разтурянето на организациите от фашистки тип и се задължава да не допуска занапред съществуването на подобни организации.
БСП многократно, на практика всяка от последните петнадесетина години, е изразявала протест срещу провеждането на Луков марш. Ако някой днешен младеж няма ясни представи за най-новата ни история, то настоящото поведение на българското правителство, което се опитва да се скрие зад гърба на софийския кмет, г-жа Йорданка Фандъкова, е недопустимо. Проблемът за проявата Луков марш е на правителството на България.
Господин Премиер, давате ли си сметка, че това се случва по време на Вашето управление? Никакви официозни посещения, например на паметни места на почит към жертвите на Холокоста, не могат да затъмнят факта, че по време на Вашето управление български крайно десни радикали изразяват почит към един откровен фашист.
Наскоро идейни съмишленици на тази кауза ясно заявиха намерението чрез Луков марш София да стане общоевропейско място за почит към нацизма. Отговорността за противодействието на тези стремежи е и на Външното, и на Вътрешното и на Правосъдното министерство и най-вече лично Ваша, като човек, оглавяващ българското правителство. Големият въпрос е за популяризирането и налагането на фашистки, нацистки и други радикално антидемократични идеи в днешна България. Фюрерското начало е ключова характеристика на фашистките режими.
Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в държави от Източна Европа предизвикват безпокойството на демократично настроените граждани и цялата демократична общност.
Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер.
Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният договор я наказва именно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия мирен договор България не бе допускана в ООН именно като фашизирана страна, станала част от Оста „Рим - Берлин - Токио“
219
2306
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
219
 Видими 
13 Февруари 2018 19:03

Завидяха на Валери за медийната популярност, завидяха му грозно...

Тия верно не искат да управляват никога повече.
13 Февруари 2018 19:04
Той е в международна нелегалност.
Следват поплаци и вой от лукистите...
13 Февруари 2018 19:05
Силен ход на КорНи по политическото хамелеонство на Баце.
13 Февруари 2018 19:06
Следват поплаци и вой от лукистите...
и закани бсп никога повече да не управлява, да се разпадне, да я напуснат всички, които членуват в нея и да не стъпи повече в парламента... а бе познат репертоар
13 Февруари 2018 19:08
Добре написано. "Демокрацията" още повече игра на демокрация не трябва да бъде основа за връщане на фашизма.
13 Февруари 2018 19:11
Forza е пръв на амбразурата.
13 Февруари 2018 19:15
за БСП.
Впрочем писмото не в писано за вътрешнополитическа употреба. На сцената на европредседателството, пред многобройна заинтригувана публика, Корнелия извикА Бойко да се разберат като мъже и му каза на всеослушание - защо управляваш с фашиШчета и докога ще толерираш подобни простъпки? Удар е и по Станишчето, тъй като си е ежегоден от 2003 г.
13 Февруари 2018 19:15

И определи Народния съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"
13 Февруари 2018 19:19
Това общество най-после трябва да разбере, че всяко лаене и обикновено квичене срещу Народния Съд е реабилитация на фашизма.
13 Февруари 2018 19:23
Корнела все повече напипва верния пулс.
По принцип е горделива и със силно его , но трябва да направи крачка към почтените й вътрешно-партийни опоненти.
Иначе Баце ще ги лупа пак с гласовете на семействата на чиновниците , бенефициентите по оперативните програми , мутрета на свободен полъх и индоромите
Цоциолозите и Пророб медиите / Ганий , де го тоз човек / - башкъ.
13 Февруари 2018 19:26
И определи Народния съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"


Народният съд e пак необходимо правосъдие
13 Февруари 2018 19:26
Плътеник

Впрочем писмото не в писано за вътрешнополитическа употреба. На сцената на европредседателството, пред многобройна заинтригувана публика, Корнелия извикА Бойко да се разберат като мъже и му каза на всеослушание - защо управляваш с фашиШчета и докога ще толерираш подобни простъпки? Удар е и по Станишчето, тъй като си е ежегоден от 2003 г.

Съгласен.

Освен посоченото от теб, това е ясен знак и силен сигнал към европейските другари:
Вижте ни колко сме леви и антифа, нищо че не подкрепяме джендър-троцкизма. Иначе сме праведни.

Ясно е, че са против марша и че е редно да протестират, но това не дава отговор кому беше нужно традиционното пресоляване на манджата с намесването на народния съд.
Не че не знаем защо, ама нейсе.

Можеше да не се престарават толкова в крепежа на баце си.
13 Февруари 2018 19:27
Е хубаво а го написали бсп-то!
13 Февруари 2018 19:31

Български национални легиони

Български национален фронт
13 Февруари 2018 19:51
Христо Георгиев: Преди 9.09.1944 г. у нас са рязали глави на английски и американски летци
https://www.youtube.com/watch?v=v00TRd9fmxo

А какво ли е мнението на позитановциТе за бъдещия НАРОДЕН съд?
За ликвидаторите няма нищо по-ужасно от нов видовден. Ден, в който ще трябва да се дава отговор на безброй"ужасни" въпроси. Например:
Как така се получи, че социалистическа България, успяла да заеме място сред развитите страни, само след две десетилетия "преход", започнал след 1989 г., изпадна до положението на най-бедната държава в Европейския съюз? Има ли виновни за това? Кои са те?
Как цветущи градини и полета се превърнаха в пущинаци, а китни села - в мъртвило?
Как така се получи, че от крупен износител на плодове и зеленчуци България се превърна във вносител на тъпкани с нитрати и пестициди, а нерядко и генномодифицирани продукти?
Как в България се пръкнаха най-едрите земевладелци в Европа с по милион(!) декари земя?
Как модерни заводи, предприятия и пр. държавни имоти след разбойническа приватизация донесоха в държавната хазна жалки проценти от реалната си стойност? Облажилите се от този невиждан грабеж не са ли известни?
Кой разоръжи, обезкръви и разгроми без война Българската народна армия?
Кой ликвидира четири жизнеспособни блокове на АЕЦ "Козлодуй"?
Кой осуети превръщането на България в енергиен и енергоразпределителен център и се хвалеше за този свой херостратовски подвиг?
Кой осъди на нищета два милиона български пенсионери?
Кой превърна България в непривлекателна държава за над два милиона нейни граждани, повечето от които в цветуща възраст?
Кой разнебити българското здравеопазване, българското образование, българската наука, българската култура, българския спорт ?
13 Февруари 2018 19:55
БСП(к)
Комунизъм и фашизъм, двете страни на една и съща монета.
13 Февруари 2018 19:58
Я вижте кви неща има из българския интернет: Натисни тук

После разправяйте, че нямало възраждане на фашизма. Това е въведение за водене на бой с органите на властта. Между другото, това не бива ли да е в полезрението на ДАНС? Само питам
13 Февруари 2018 19:58
Тцъ... Напинят се да вампирясат Луков... Защо ли? Мислят, че няма кой да го застреля пак ли?
13 Февруари 2018 20:00
Тва е падение.
Месту да отидат да застрелат някой "генерал", пишат обръщения.
13 Февруари 2018 20:10

Комунизъм и фашизъм, двете страни на една и съща монета

Вълк и вълкодав са едно и също само за уплашения и не много умен Зайо Байо. А Зайо Байо само вълкодава го пази от Кумчо Вълчо.
13 Февруари 2018 20:12
"В писмото си Илиев разказва, че на погребението на Луков генерал-майор от запаса на име Узунов получил от началника на Разузнавателната секция при Военното министерство дешифрирана телеграма от Главното командване на германската армия, която съобщава, че при разглеждането на тайните преписки на една от най-големите холандски банки между другите била открита и сметка на името на генерал Луков със сума от 75 милиона холандски гулдена – комисионни от фирмите, които превъоръжавали българската армия по времето на ръководството на Луков във Военното министерство. Предаването на тези подкупи ставало чрез генерал Танинчев, представител на някои от фирмите. "

Те ви го нацьоналниот херой, фашаги!
13 Февруари 2018 20:13
Народният съд е епизод от гражданската война, започнала дори не със събарянето на законното правителство на Ал. Стамболийски (макар че това е сигурната отправна точка), а може би от 16 юни 1913, 14 октомври 1915 и Владайското въстание. Може да се съжалява за голямото количество осъдени, но това са хората, които са вкарали България в новата световна война, тласкайки я към трета национална катастрофа. Във военно време се прилагат сурови мерки, които в мирно време, особено пък от днешна гледна точка изглеждат ненужно тежки. То затова днес е отменено и смъртното наказание, едно голямо цивилизационно постижение на човечеството. Българската армия воюва в Югославия, Унгария и Австрия, дава жертви, страната се бори за оцеляване, като през зимата на 1945 още не е бил ясен изходът на войната с Германия, достатъчно е било Дибнер, Есау, Герлах, Щуман, Хайзенберг и другите атомни физици да сервират на Хитлер оръжието на възмездието (Wunderfwaffe). Ако България не беше се включила в антихитлеристката коалиция, ако не беше провела мерките, наложени от съюзниците, между които и Народния съд, днес границата със Сърбия щеше да бъде до Обеля, а с Гърция – до Пловдив. Ако днес трябва нещо, то е помирение, но без да се възраждат призраците (демоните) на миналото.
Когато се говори за събаряне и възстановяване на паметници, може би е време да се помисли дали да не се издигне паметник на помирението, без помпозността на Valle de los Caidos, просто две фигури на майки, оплакващи децата си?
13 Февруари 2018 20:24
Mastar : "Тва е падение.
Месту да отидат да застрелат някой "генерал", пишат обръщения."

Тя не става тая работа , ей тъй .
Ти кво ? А набучените на кол глави от ловните роти и жандармерията , опожарените села, заровените полуживи борци срещу монархо -фашизма, хилядите в концлагерите Еникьой и Гонда вода , смъкващите по сто кожи от каскетите в даракчийнците и тютюневите фабрики предприемчиви и прочие елит на нацията - от де ?
13 Февруари 2018 20:25
Караатанас Хаджиганевски
13 Фев 2018 20:13

13 Февруари 2018 20:26
Хаджиганевски
За съжаление, обаче, и такъв паметник ще бъде оплескан с червена боя...
13 Февруари 2018 20:28
JollyRoger
13 Фев 2018 20:26
Мнения: 10,790
От: Belize
Скрий: Име,IP
Хаджиганевски
За съжаление, обаче, и такъв паметник ще бъде оплескан с червена боя...

Че то, кръволоците, с ква друга се засищат?!
13 Февруари 2018 20:30
Караатанас Хаджиганевски13 Февруари 2018 20:13
Гражданската война в България започна с избиването на героите от Сръбско-българската Война в нивите край Русе. А Историята по недвусмислен начин показа кой е бил прав и кой крив. Уви.
13 Февруари 2018 20:31
Със $$$$, както е описал по-горе друг форумец...
13 Февруари 2018 20:33
Офтоп... Израелската полиция поиска Натняу да бъде обвинен в корупция...
13 Февруари 2018 20:46
Каратанасе,
13 Февруари 2018 20:52
Грешка на БСП. Като нямат какво да кажат по-добре да си мълчат, щото така олекват.
13 Февруари 2018 20:54
Лек отбой

Изпълнителното бюро на БСП взе принципно решение да изрази позиция против провеждането на Луковмарш. В това решение не е обсъждана оценка на Народния съд, това се казва в позиция на ръководния орган на левицата, изпратено до медиите. Допълва се, че авторът на конкретния текст не го е съгласувал с Изпълнителното бюро и поема отговорността за това.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/02/13/3129257_bsp_tekstut_opredelil_narodniiat_sud_kato_neobhodimo/#comments-wrapper
13 Февруари 2018 20:56
И определи Народния съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"
И тук печели сърцата народни.
Но май е още рано.
13 Февруари 2018 20:57
Комунизъм и фашизъм, двете страни на една и съща монета.
13 Февруари 2018 21:11
Комунизъм и фашизъм, двете страни на една и съща монета.
Три кошлучета.
13 Февруари 2018 21:13
Луков марш е просто шествие за изразяване на позиция, което е съвсем нормално във всяка страна претендираща за демократичност и идеен плурализъм. Ако се опитваш да забраняваш някаква изява нормална за демокрация, то всъщност удряш по себе си. При това в много отношения, като главното в конкретния случай е, че фашизъм в България е нямало, но комунизъм е имало.
13 Февруари 2018 21:15
При това в много отношения, като главното в конкретния случай е, че фашизъм в България е нямало,
но комунизъм е имало

Както казах в съседната тема, ти си скулптура на Роден.
13 Февруари 2018 21:15
*
13 Февруари 2018 21:17
*
13 Февруари 2018 21:18
Комунизъм и фашизъм, двете страни на една и съща монета.

Не са от двете, а от една и съща страна на монетата. Не напразно Мусолини е виден социалистически деец, а Хитлер преди да влезе в малката Германската работническа партия се е пробвал, като работник, в Социалдемократическата, но там се е сблъскал с окупацията й от една специфична интернационалистическа дружинка, което и преопределя много от това което после мрази.
13 Февруари 2018 21:19
Делфи, разликата е в периодите. Имаме 25 години същото преди 1944 г.
13 Февруари 2018 21:20
демократичност и идеен плурализъм.


И гласност. И перестройка. И разруха.

И горбачовщини и желевщини.

13 Февруари 2018 21:24
Delius, не мога да разбера това някои да толкова глупави да са срещу демокрацията и политическия плурализъм, при положение, че ако те изчезнат, те ще са първите, които ще изчезнат заедно с тях. Чудно ми е и защо винаги тези, които са за диктатура, си мислят, че те ще са диктаторите, а винаги те са първите й жертви.
13 Февруари 2018 21:27
При това в много отношения, като главното в конкретния случай е, че фашизъм в България е нямало, но комунизъм е имало.
Десет кошлучета.
Всъщност е тъкмо обратното!
13 Февруари 2018 21:31
Neopol
13 Февруари 2018 21:24
Не ,че нещо но сигурен ли си ,че по тези земи в момента не е диктатура и геноцид ,а демокрация?
13 Февруари 2018 21:31
срещу демокрацията и политическия плурализъм


Защото ТАЗИ "демокрация" съсипа България и я прати на последно място в Европа по качество на живот.

Защото ТОЗИ "политически плурализъм" доведе до създаването и узаконяването на престъпните етнически партии дпс и дост.

Защото УБИВАТ Родината ми.
13 Февруари 2018 21:35
Делфи13 Февруари 2018 21:15
Зверствата и кланетата без съд и присъда, след това "узаконени", чрез така наречения Народен съд са черна страница в историята ни, написана от тия изроди, така наречени "комунисти

Да перефразирам, неудачно изявяващия се по темата Неопол - не коли и не убивай, за да не ти се случи същото.
Неопол, може би е добре да се информираш какво е социализъм, какво национал-социализъм, какво фашизъм, за да не говориш глупости. Добре е да си изясняваш понятията и значението на думите, които използваш.
13 Февруари 2018 21:39
Не са от двете, а от една и съща страна на монетата.

а от другата страна кво има бе, Поли, Мики Маус?

въопще тая метафора с монетата на върши никаква работа, освен да индикира полезната идиотщина на своя употребител. Щото нормализацията на нацизма и фашизма минава през приравняването му към нещо, което никъде ф света не е забранено. Simple as that, требва да нормализираш.

Требва да бълваш монети като ротатифка, днес ще е комунизмът, утре социализмът(Ади и Бени, а?), ф други ден либерализмът(тва го имахме въф връзка с истанбулската конвенция) и така докато един ден стигнеш дотам, че да си фсъстояние да изтрескаш "Кво толкова му намират маана на фашизма, я виш кви убави аутобани е произвел БокоАди с двете си ръце и кви убави униформи е ушил Хуго Бос на момчетата от СС" и никой да не те ошамари.
13 Февруари 2018 22:11
Чудно ми е и защо винаги тези, които са за диктатура, си мислят, че те ще са диктаторите, а винаги те са първите й жертви.

Всъщност Neopol е единствения който пише нещо смислено по тази тема.
Оставете "луковистите" да си направят марша (без забранени символи). В противен случай ще завалят въпроси от рода:"защо гей парад е нормално вече да има и то под тежка полицейска охрана, а луков марш - не?". С един ход противниците на марша ще се превърнат в симпатизанти на кончита вурст (да ви е сладко). Това ли искате?
Това, което правите е сравнимо на гасене на огън с туба пълна с бензин!
13 Февруари 2018 22:11
Всъщност Neopol е единствения който пише нещо смислено по тази тема.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД