:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
САЩ обаче обявиха, че изборите във Венецуела са „фалшифицирани“
След мача в Благоевград полиция изведе реферите, за да не бъдат бити от фенове на "Пирин"
САЩ плашат с най-строгите санкции Иран
Кремъл: Това е безпрецедентна руска мания, която може да уплаши инвеститорите
Шофьорът и спътникът му са били задържани след преследване
Това се случва за първи път от 57 години насам
Конференция "Медийна свобода и плурализъм"
СТАТИСТИКИ
Общо 381,411,139
Активни 1,180
Страници 157,225
За един ден 1,302,066

16 посредника за работа в чужбина останаха без лицензи

 
Агенцията по заетостта прекрати регистрацията на 16 фирми, действали като посредници за наемане на работа в чужбина в периода 2015-2017 г. Мярката е заради сериозни нарушения, установени от Главната инспекция по труда.

Сред най-честите нарушения са: събирането на такси от търсещите работа, изпращане в чужбина, без посредникът да е сключил договор с чуждестранен работодател; посредникът не предоставя на работниците индивидуален трудов договор за наемане на работа.

Други нарушения, които са довели до прекратяване на регистрацията на фирмите посредници, са, когато посредникът не предоставя на работниците пълна информация в трудовите договори, включително данни за длъжности, на които ще бъдат наети лицата, срока на наемането, работното време, трудовото възнаграждение, битовите условия и др.; когато посредникът не сключва посреднически договор с търсещото работа лице за намиране на работа или не поддържа електронен регистър за търсещи и устроени на работа лица.

Агенцията по заетостта посочва, че е добре всеки търсещ работа зад граница да е запознае с информацията за условията на живот и труд в различните държави. АЗ провжда информационните кампании, които акцентират върху рисковете от нерегламентирана работа и злоупотреби при заплащането, социалното и здравно осигуряване и правата и задълженията на работниците.
1
932
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2018 14:39
Агенции... Ъхъм... Бюра "Робски труд".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД