:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те приеха и, че той ще се избира с явно гласуване
В училище остава водещ критерият за уседналост
Тръмп предложи въоръжаването на учителите, за да се спрат разстрелите
Вашингтон официално обвини Москва и Дамаск за нападенията в Източна Гута. Русия иска свикване на СС на ООН
Те са намерени след убийството на дядо им
С кран бе свалена фигурата на Андон Лазов-Кьосето
Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата, пита се тя
Приемането й щяла да доведе до промени в над 20 закона и министерството работело по тях
СТАТИСТИКИ
Общо 369,581,534
Активни 1,917
Страници 82,074
За един ден 1,302,066

16 посредника за работа в чужбина останаха без лицензи

 
Агенцията по заетостта прекрати регистрацията на 16 фирми, действали като посредници за наемане на работа в чужбина в периода 2015-2017 г. Мярката е заради сериозни нарушения, установени от Главната инспекция по труда.

Сред най-честите нарушения са: събирането на такси от търсещите работа, изпращане в чужбина, без посредникът да е сключил договор с чуждестранен работодател; посредникът не предоставя на работниците индивидуален трудов договор за наемане на работа.

Други нарушения, които са довели до прекратяване на регистрацията на фирмите посредници, са, когато посредникът не предоставя на работниците пълна информация в трудовите договори, включително данни за длъжности, на които ще бъдат наети лицата, срока на наемането, работното време, трудовото възнаграждение, битовите условия и др.; когато посредникът не сключва посреднически договор с търсещото работа лице за намиране на работа или не поддържа електронен регистър за търсещи и устроени на работа лица.

Агенцията по заетостта посочва, че е добре всеки търсещ работа зад граница да е запознае с информацията за условията на живот и труд в различните държави. АЗ провжда информационните кампании, които акцентират върху рисковете от нерегламентирана работа и злоупотреби при заплащането, социалното и здравно осигуряване и правата и задълженията на работниците.
1
758
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2018 14:39
Агенции... Ъхъм... Бюра "Робски труд".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД