:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
И даде пример със закона за КТБ – „той е явно противоконституционен, ачик-ачик"
„Това всичко е в гаранция и ще бъде оправено“, твърди той за големите проблеми на Ларгото
Той определи ответните мерки на Русия по случая "Скрипал" като „безполезни“
За първият са се записали 1547 кандидати, а за вторият - 48
Владимир Путин пусна бюлетината си
СТАТИСТИКИ
Общо 372,785,124
Активни 1,296
Страници 43,677
За един ден 1,302,066

Отцепници от ДПС отрекоха да се връщат в лоното на партията

Призивите на българските изселници в Турция за помирение между ДПС и отцепниците от партията бяха посрещнати нееднозначно у нас. От НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов обявиха, че нямат намерение да участват в подобни преговори. Лютви Местан, бивш водач на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ, запази мълчание.

В края на миналата година почетният председател на ДПС Ахмед Доган обяви: "Всеки, който реално се разкайва - да заповяда". Но подчерта, че "външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели".

"Такава тема никога не е стояла на дневен ред пред нас", беше категоричен зам.-шефът на НПСД Корман Исмаилов пред в. "Сега". По думите му "ако някой някъде си прави инициативи, ние не участваме и не знаем за тези неща". "Няма една елементарна причина, факт или обстоятелство, което да ни накара да се замислим да правим нещо общо с ДПС. Лъжите и корупцията там са станали в пъти по-големи. Нищо не се е променило", заключи Исмаилов.

Новината, че има сближаване между трите формации, дойде от конференцията на най-голямата изселническа организация "Балгьоч". Форумът се проведе в Бурса. Появи се информация, че участие са взели и представители на ДПС, ДОСТ и НПСД. Партийните централи обаче не я потвърдиха.

Пред делегатите Турхан Генджоглу, почетен председател на Конфедерацията на балканските румелийски турци, обяви, че "са направени значителни стъпки за помирение". И призова "да загърбим миналото, да оставим сръдните и да гледаме в бъдещето". Генджоглу уточни, че изселническите организации ще проведат "срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, за да ги запознаем с желанието и волята на сънародниците в Турция".
746
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД