×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,250,021
Активни 1,290
Страници 96,307
За един ден 1,302,066

Зъболекари искат безплатно лечение за децата

Държавата да финансира напълно денталното лечение на деца, бременни и спешни случаи, искат от Сдружението на българските зъболекари. "Годишно НЗОК плаща за стоматология около 157 млн. лв. и пациентите недоволстват от минималните услуги, които се финансират от здравната каса", обясни председателят на сдружението д-р Анатолий Кънев.

Това, което се отделя от бюджета на здравната каса, е "крайно недостатъчно" и в резултат хората търсят помощ едва когато зъбите им са вече в много лошо състояние и се налага вадене на зъб. Само 8% от децата в България са без кариес, допълни Кънев.

В момента НЗОК плаща за 1 преглед и 4 дейности - кариеси, пулпит или вадене при децата. Възрастните имат право на три дейности.

ЕКСТРА

От здравната каса пък припомниха, че от септември ще започнат да плащат частично зъбни протези за възрастните хора от 65 до 69 години. НЗОК ще поема само клиничната дейност на стоматолозите, но не и самите протези, които са за сметка на пациента. Облекчението трябваше да влезе в сила още миналата година, но не се намериха средства. Очаква се догодина да се разшири възрастовата група на хората, които ще получават частично поемане на протезите.
2
772
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Февруари 2018 11:08
Зъболекари искат безплатно лечение за децата

Някой си е спомнил за социализма?
13 Февруари 2018 19:21
Без да съм му симпатизант на социализма/комунизма трябва да му признае че безплатното лечение и образование си е безспорен плюс.
При харчене на пари за какво ли не поне това можем да дадем на децата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД