×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,914,506
Активни 1,277
Страници 73,200
За един ден 1,302,066

Отменено е уволнението на бившия шеф на спецпрокуратурата

Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Светлозар Костов
Бившият шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов, който бе уволнен от системата, може да се върне, след като Върховният административен съд (ВАС) отмени окончателно наказанието му, съобщи lex.bg.

Той бе уволнен заради медийни изказвания, че е станал жертва на политическа конюнктура, тъй като не можа да спечели конкурса за шеф на апелативната спецпрокуратура. Той заяви и че колегите му били неопитни и затова институцията, която ръководи, показва слаби резултати.

Във вземането на решението за уволнението на Костов обаче участваха двама членове на Висшия съдебен съвет, които бяха събирали и доказателства в рамките на дисциплинарното производство срещу него. Делото, чрез което Костов обжалваше уволнението си, бе спряно, защото ВАС трябваше да се произнесе дали е правилно едни и същи хора във ВСС да предлагат наказания и да вземат решения за налагането им. Съдът обяви тази практика за неправилна и освен това постанови, че след като наказанието бъде отменено, делото не може да се връща в съвета за ново произнасяне.

След това решение делото на Костов бе възобновено, а в края на октомври тричленен състав на съда е отменил уволнението заради незаконен дисциплинарен състав. Сега и петчленен състав е потвърдил това решение и то е окончателно. Така Костов може да се върне в системата.ДЕЛА

Докато бе прокурор, Светлозар Костов наблюдаваше ключови дела като "Октопод" срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Той бе прокурор и по делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. След осъждането му Костов се снима с чифт кънки в ръка и се похвали, че му е "вързал кънките".
755
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД