×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,914,350
Активни 1,312
Страници 73,044
За един ден 1,302,066

Зеленият билет е "довел" 15 000 пътници в метрото

Въпреки че първата поява на зелен билет в столичния градски транспорт вероятно ще се окаже и последна за тази зима, общината не спира да се хвали с положителните резултати от експеримента.

Около 15 000 нови пътници са предпочели да пътуват с метрото на 28 януари, когато въздухът беше достатъчно мръсен по критериите на общината, за да се въведе зелен билет. Зеленият билет струва 1 лев и с него може да се пътува неограничено във всички видове градски транспорт през целия ден. На 28 януари са го ползвали над 30 000 души, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Задача на Центъра за градска мобилност била да зареди с по-евтиния билет шофьорите на над 500 превозни средства и 60 пункта за продажба на превозни документи. На някои места обаче още преди обяд "зелените" билети свършиха и на шофьорите се наложи да продават билети на редовна цена от 1.60 лв. Крусев призна, че на единични места е констатирано, че билетите са свършили, но своевременно в рамките на деня са били снабдени с тях.

Според правилата на общината билетът се въвежда само при прогнозирано или реализирано превишение на среднодневните нива на ФПЧ 10 над 200 микрограма на куб.м за поне 2 измервателни станции за 2 последователни дни или на поне 4 станции за 1 ден. Въпреки че след 28 януари имаше още дни с тежко замърсяване, системите на общината така и не измериха нива, които да позволят повторно въвеждане на зелен билет. Кметът Йорданка Фандъкова пък смята, че той може извънредно да бъде пускан само с разрешение на Столичния общински съвет.
2
696
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Февруари 2018 19:54
Глупости, просто гражданите са ползвали възможността
13 Февруари 2018 09:29
К' ва файда от зелените билети? Отвън - мръсен въздух. отвътре - кихащи и кашлящи люде.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД