×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Три отбора в група В запазиха шанс за 1/8-финалите
Кирстен Нилсен била обградена от гневни клиенти, които викали "Срамота"
Facebook, Alphabet, Amazon, Netflix и Apple също се повишават
Променена е и Конституцията, според която т.нар. "чуждо население" не може да се заселва в Унгария
На нея щели да бъдат лидерите на България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания
Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ не присъстваха в пленарната зала
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,585,230
Активни 563
Страници 17,348
За един ден 1,302,066

Шефът на БДЖ пак си приписа успехи на гърба на бюджета

Владимир Владимиров
Докато държавата налива поредни милиони в губещото БДЖ, шефът на държавното предприятие Владимир Владимиров вече втора седмица не спира да се хвали с огромни постижения. "В края на 2009 г. не можеха да се плащат заплатите. Сега никой не говори за фалит на БДЖ, говорим за закупуване на нови влакове", обясни директорът на жп холдинга по Би Ти Ви. Той изтъкна, че задълженията на БДЖ спадат.

Владимиров обаче старателно подминава мощните финансови инжекции и кредити от държавата през последните години, благодарение на които холдингът оцелява. Само преди дни правителството отпусна 31 млн. лева, за да може БДЖ да плати стар кредит, взет от чуждестранни банки.

Към 1 март тази година задълженията на дружеството ще бъдат 360 млн. лева, обясни в понеделник Владимиров. В тази сума влизат и пари за персонала. Най-проблемни са 100 млн. лева борчове, по които се трупат тежки наказателни лихви. И за тях БДЖ се надява на държавна помощ, за да може да ги погаси до края на годината, призна директорът на холдинга.

На фона на жонглирането с дългове и държавни помощи през април в железниците ще стартира процедура за купуване на нови влакове, за които държавата ще помогне с 35 млн. До април щели да бъдат доставени нови столове за машинистите, които работят в мизерни условия.

Владимиров обясни, че с "помощта на държавата" до края на 2019 г. старите задължения на холдинга ще бъдат изчистени.

През лятото на миналата година превозвачът получи 62 млн. лева държавни пари - за погасяване на просрочени заеми и за плащане на задължения към НАП. БДЖ разчита да получи стотици милиони от сделката за концесиониране на летище София, което е обещание на кабинета "Борисов".
892
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД