:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,117,259
Активни 1,216
Страници 109,688
За един ден 1,302,066

Трети съдия се отказа от делото за мръсния въздух на София

И Емилия Маврова от Софийския градски съд (СГС) отказа да гледа делото за мръсния въздух в София с мотива, че живее в столицата и може да се определи като увредена, което пък би породило съмнения в безпристрастността й. Това съобщи lex.bg. Отвод с такива аргументи вече си направиха двама съдии.

Предметът на делото е да се установи дали Столичната община бездейства през последните три години по отношение на проблема с мръсния въздух и ако е така, да бъде осъдена да предприеме подходящи мерки за справяне с последиците.

Решението на Маврова е изненадващо, защото, когато делото й беше разпределено през есента на миналата година, тя не видя проблем в това, че диша въздуха в София. Тя обаче го прекрати, като прие, че ищците от "Група за чист въздух" не са представили доказателства, че отговарят на изискванията за знания и квалификация в областта на околната среда, екологичното право, опит в изследванията на мръсния въздух, и не са доказали, че имат възможности да защитят увредения интерес и да понесат тежестите и разноските по делото. Апелативният съд отмени прекратяването и даде указания на Маврова, но тя отказа да го гледа.

Процесът вече е при съдия Албена Ботева, като според lex.bg тя няма да си прави отвод.
948
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД