:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
С кран бе свалена фигурата на Анод Лазов-Кьосето
Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата, пита се тя
Приемането й щяла да доведе до промени в над 20 закона и министерството работело по тях
Русия поиска провеждането на извънредно заседание на СС на ООН
Мястото не е ремонтирано от 23 години
То е усетено силно в Пловдив и дори в София. Няма данни за щети и пострадали.
Протестът ще засегне една четвърт от планираните полети
Часове преди заседанието Румен Радев ще удостои Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „бригаден генерал“
СТАТИСТИКИ
Общо 369,549,668
Активни 2,344
Страници 50,208
За един ден 1,302,066

Трети съдия се отказа от делото за мръсния въздух на София

И Емилия Маврова от Софийския градски съд (СГС) отказа да гледа делото за мръсния въздух в София с мотива, че живее в столицата и може да се определи като увредена, което пък би породило съмнения в безпристрастността й. Това съобщи lex.bg. Отвод с такива аргументи вече си направиха двама съдии.

Предметът на делото е да се установи дали Столичната община бездейства през последните три години по отношение на проблема с мръсния въздух и ако е така, да бъде осъдена да предприеме подходящи мерки за справяне с последиците.

Решението на Маврова е изненадващо, защото, когато делото й беше разпределено през есента на миналата година, тя не видя проблем в това, че диша въздуха в София. Тя обаче го прекрати, като прие, че ищците от "Група за чист въздух" не са представили доказателства, че отговарят на изискванията за знания и квалификация в областта на околната среда, екологичното право, опит в изследванията на мръсния въздух, и не са доказали, че имат възможности да защитят увредения интерес и да понесат тежестите и разноските по делото. Апелативният съд отмени прекратяването и даде указания на Маврова, но тя отказа да го гледа.

Процесът вече е при съдия Албена Ботева, като според lex.bg тя няма да си прави отвод.
849
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД