:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Над 600 машини почистват пътищата в момента
БСП ще търси чешкото правителство заради ЧЕЗ
Вие представяте ли си у нас някой да каже, че трябва да се въоръжат учителите, коментира премиерът пред младежи от ГЕРБ
Властите обявиха пълна готовност за снега
Столичният кмет успокоява, че София била далеч от Пекин по мръсен въздух
Според депутата от БСП Георги Михайлов подалият оставка министър е „бушон”
СТАТИСТИКИ
Общо 369,953,015
Активни 1,216
Страници 53,591
За един ден 1,302,066

"Булгаргаз" поиска увеличение от 6% от април

Увеличение на природния газ с почти 7% за второто тримесечие на тази година предлага "Булгаргаз". Така прогнозната цена става 377.29 лв. за хиляда кубически метра, или 35.69 лв. за мегаватчас, като в нея не са включени цените за достъп, пренос, акциз и ДДС. Увеличението се дължи на очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, обясниха от обществения доставчик.

По правило, ако цената на газа поскъпне или поевтинее с над 5%, то това трябва да се отрази и в цените на топлоенергията. Такъв бе случаят и миналия април, когато КЕВР одобри по-скъп газ с близо 30%. В резултат парното и топлата вода поскъпнаха със средно 22%.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" за новите цени ще бъде внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране в началото на март. Дотогава е възможно то да претърпи леки корекции. Едва след това регулаторът ще проведе обществено обсъждане на цените и ще вземе решение. Това ще стане в края на март.

811
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД