:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Скандалният мач №2 срещу "Балкан" се доигра пред празни трибуни
Москва отхвърли твърденията, че е свалила Боинга над Украйна
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,850,195
Активни 1,352
Страници 124,457
За един ден 1,302,066

"Булгаргаз" поиска увеличение от 6% от април

Увеличение на природния газ с почти 7% за второто тримесечие на тази година предлага "Булгаргаз". Така прогнозната цена става 377.29 лв. за хиляда кубически метра, или 35.69 лв. за мегаватчас, като в нея не са включени цените за достъп, пренос, акциз и ДДС. Увеличението се дължи на очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, обясниха от обществения доставчик.

По правило, ако цената на газа поскъпне или поевтинее с над 5%, то това трябва да се отрази и в цените на топлоенергията. Такъв бе случаят и миналия април, когато КЕВР одобри по-скъп газ с близо 30%. В резултат парното и топлата вода поскъпнаха със средно 22%.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" за новите цени ще бъде внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране в началото на март. Дотогава е възможно то да претърпи леки корекции. Едва след това регулаторът ще проведе обществено обсъждане на цените и ще вземе решение. Това ще стане в края на март.

910
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД