:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
1 милиард души са под заплаха от наводнения, а над 400 милиона души са в близост до опасен вулкан
Владимир Клисуров става и.д. кмет на "Младост"
20 000 лв.били прекалено голяма сума. Прокуратурата иска ареста й
"Рядко зрелище – разбойнически държавен похват“, коментира Мария Захарова
Те ще посадят дърво, използвайки пръст от двете страни.
Само така те могат да достигнат жизнените стандарти на западните си партньори, смята Матеуш Моравецки
СТАТИСТИКИ
Общо 377,916,403
Активни 1,512
Страници 68,734
За един ден 1,302,066

МОН наруши здравната забрана във Варна

Стотици деца са събрани в класните стаи през уикенда въпреки обявената грипна епидемия
 
Министерството на образованието и науката (МОН) наруши здравните забрани във Варна да не събира заедно ученици. Грипната едипемия в града е обявена до 6 февруари, като до тази дата са изрично забранени масовите мероприятия на територията на общината и учебно-възпитателния процес. Въпреки това днес в сградата на Математическата гимназия в града се провежда областният кръг от олимпиадата по математика, а утре – по български език и литература в Руското училище. По данни на шефката на Регионалното управление на образованието (РУО) Венцеслава Генова класираните деца за областния кръг са над 1000. Практиката сочи, че не всички ученици се явяват на кръга, което означава, че няколкостотин ще прекарат часове в двете сгради въпреки здравния риск.
Според Генова обаче нарушения няма, защото бройката на децата е доста по-малка от 48 000 общо ученици в региона и в никакъв случай не можело да се говори за масовост. Освен това олимпиадите били извънкласни занимания, а и важни за бъдещето на децата. Според нея няма как датите да се променят, тъй като календарът на провеждане бил изготвен отдавна и ако се забрани варненския кръг, това означава деца от региона да не преминават на по-горно ниво. Генова уточни, че датите са определени чрез заповед на МОН и тя само я изпълнява, но дебело подчерта, че министърът е прав.
Че грипната ваканция е проблем и става дума за нарушение обаче личи от друг факт. Първоначално през седмицата ваканция бе обявена само на територията на Варна, поради което РУО премести олимпиадата по български език и литература в съседната община Аксаково. След това обаче ваканция бе обявена в цялата област, респективно и в Аксаково се забраниха масовите мероприятия. РУО “реши” проблема като върна състезанието във Варна.
1
7357
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Февруари 2018 14:06
За гейберастията закон не важи...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД