:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Товарен влак е ударил автомобила им
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,258,741
Активни 641
Страници 3,654
За един ден 1,302,066

КЗК се заема и със сигнала на бизнеса за скъпия ток

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще присъедини сигнала на работодателите от БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП за спекулативното поскъпване на тока към образуваното от нея производство за извършване на секторен анализ на пазара. Това става ясно от отговор на КЗК на внесения от бизнеса сигнал във връзка с цените на свободния пазар на електроенергия.

От КЗК изтъкват, че в рамките на образуваното от комисията производство ще бъде направен цялостен анализ на средата на пазара на ток, както и на посочените от работодателите твърдения, свързани с възможни антиконкурентни практики. Срок за произнасяне обаче няма. Работодателите продължават да настояват и за среща с премиера Бойко Борисов във връзка с необосновано скъпия ток на свободния пазар. За някои от потребителите увеличението, налагано от търговците, е до 60%.

Вчера работодателите потвърдиха, че ще протестират на 28 февруари. Бизнесът вече е внесъл в Столичната община уведомление за организираното протестно шествие, което ще мине през Ларгото, Министерството на енергетиката и ще завърши пред Народното събрание. "Докато слушаме бодряшки изказвания как скокът на цените на тока за бизнеса няма да се отрази на стоките и услугите, НСИ вече отчете ръст на цените", заявиха от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Те цитират данни на националната статистика, според които цените на хранителните стоки са нараснали с 3.6% в сравнение с година по-рано. Още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар - 5.1 % общо за промишлеността. "И това е само началото, тъй като ефектът от повишените цени на електроенергията за бизнеса далеч не е изконсумиран напълно. В същото време няма промяна в действията на компетентните органи за нормализиране на ситуацията на т.нар. свободен пазар на електроенергия", заявиха от асоциацията на работодателите.ПРОДАЖБА

Българската фондова борса е подходящ купувач за "Българска независима енергийна борса" (БНЕБ). Това се посочва в официална нотификация на ЕК, изпратена до борсовия оператор. Одобрението на Брюксел бе последното задължително изискване за прехвърлянето на акциите между двете борси.
642
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД