:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Идеята била да се използва алтернативно гориво забпарното
Комисия на Алианса публикува доклад с констатации и препоръки
Българските превозвачи протестираха срещу проекта на ЕК
Движение 5 звезди поиска импийчмънт на президента
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,292,485
Активни 1,446
Страници 37,398
За един ден 1,302,066

До 31 януари може да се променя вида на осигуряването

 
До 31-ви януари тази година самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, предава БНТ. От НАП напомнили, че хората със свободни професии задължително внасят пенсионни, здравни и социални осигуровки.
Адвокати, художници, музиканти, певци и други лица със свободни професии до края на януари могат да избират между два пакета осигуряване.

Един по-евтин, в който има по-малко осигурителни рискове, в които не са покрити майчинството и тъй наречените болнични, и един по-скъп, при който се внася по-висок процентоосигурителна вноска, казва пред БНТ Росен Бъчваров - говорител на НАП:
От НАП напомнят, че всички, които упражняват свободни професии при започване на работа или при възобновяването и трябва в 7-дневен срок да изберат един от двата пакета самоосигуряване.
Самата процедура за промяна на вида осигуряване е опростена и не отнема време.

Росен Бъчваров - говорител на НАП: Има стандартен формуляр - осигурителна декларация за промяна в осигуряването, което трябва да бъде подадено в офиса на НАП по постоянен адрес или по регистрация.
Декларацията за промяна на вида самоосигуряване може да се подаде е по електронен път.

При прекъсване и възобновяване на трудовата дейност в рамките на календарната година самоосигуряващите се вече нямат право на избор на пакета осигуряване, добавя Националната телевизия.

1
860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Януари 2018 12:37
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването

До 31 януари може да се променя видЪТ на осигуряването...
Аман вече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД