:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Атанас Василев шофирал с 1,49 промила алкохол в кръвта
Темата била основно противодействието на тероризма
Там ще се получават и обработват снимки и от държавни, и от частни спътници
Наложило се органите на реда да го събудят
Сирийската армия навлиза в района
Eлена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета
Съдът допусна гражданските искове въпреки възраженията на адвокатите на Йоан Матев
СТАТИСТИКИ
Общо 369,374,118
Активни 1,103
Страници 25,994
За един ден 1,302,066

Полицията влезе в Медицинския университет заради разследване на корупция

Полиция е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София и ги е отвела на разпит.
Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти, съобщава бТВ.
Неофициално се твърди, че граждани на държави извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство - без нито ден в университета.
Проверяват се студенти, преподаватели и администрация. На тоя етап няма информация за задържани.
Акцията ще обхване документите на всички учащи и поради тази причина ще приключи в понеделник.
На този етап от МУ, спецпрокуратурата и МВР не коментират. Студентите също твърдят, че не знаят за схеми като разследваната.
Поредният скандал, в който МУ се забърка, избухна в деня, в който юбилейният му випуск положи Хипократова клетва. Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и незаконен прием на студенти, припомня бТВ.
12
2480
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
19 Януари 2018 17:28
Неофициално се твърди, че граждани на държави извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство - без нито ден в университета.

Странно. МУ си върти достатъчно добър бизнес с реални чуждестранни студенти (не че учат много повече) и не би трябвало да са опрели до чак такива схеми.

А и днес са проверявани и гръцки студенти, така че не ще да е това или поне - не само това.
19 Януари 2018 17:35
Пак ли Митев ще да е виновен?
19 Януари 2018 17:52
Орешарски и комунистите са виновни!
19 Януари 2018 17:54
Така е, като не споделят общи ценности.
19 Януари 2018 18:17
Обикновен капитализъм, сър!
19 Януари 2018 18:26
Докато има пари ще има и корупция.
19 Януари 2018 18:27
Еий, най-после откриха престъпниците!
Повече ни банкомати ще се взривяват, ни по пет-шест-седем трупа ще се изравят в отечеството.
А и конкурентните тугински университети ще се успокоят
19 Януари 2018 18:29
Полюцаите му ще се наврат и под някои друг юрган,ще направят шоу в телевизиите му и...в парламента му по време на вота на недоверие,той,чрез палашите си,ще викне:Баш бойци сме,както спасихме кризата /помните ли фалбата му?/,тъй спасяваме и корупцията.Найс,А?!
19 Януари 2018 18:37
Митев е безспорен далавераджия, а сега май е и замректор. То преди беше не знам си колко мандата ректор, сега заместник, утре пак ще стане ректор...
А далаверата с гръцките студенти си върви от години - нито учат, нито следват, просто преподавателите ги карат да си плащат за всеки изпит при това в хиляди евро за изпит. А и не мисля, че са открили схемата с визите за студенти. Това се практикуваше успешно от пернишкия "университет" - там приемаха приоритетно "студенти" от Африка.
Трябва да се затворят поне 25-30 университета, да останат 10-ина държавни и 1 частен и държавните да почнат да се финансират 3-4 пъти по -добре, но да се следи много и за качеството, да няма плагиатството, преподавателите да ходят редовно на работа, да няма професори на по 3-4 места работни места, да се изисква публикации в списания с импакт-фактор и SCImago Journal Rank и пр.

19 Януари 2018 20:12
Всеки "печели" както може, ама едни ги хващат. Да, обикновен капитализъм.
19 Януари 2018 22:29
Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и незаконен прием на студенти
После като им кажеш, че голяма част от професорите и докторите са професорствували и докторанствували не в името на науката, а в името на далаверата и пъченето с титлата, те се сърдят. И самото произвеждане на доктори и докторанти се е превърнало в бизнес индустрия -- повечето набедени за професори и доктори са фалшиво производство, от научна гледна точка
21 Януари 2018 11:59
Там чуждестранните плащат за всичко: от влизането до вземането на изпити, присъствие на упражнения и дори стаж. Гнусно място с претенции за университет. Срам за България...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД