×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
За гостуващите фенове първенството е празник, но за местните бяха въведени строги ограничения
Президентът Игор Додон: Резолюцията цели да развали отношенията ни с Русия
Под полицейска блокада е районът между три села в областта
Той е имал ключова роля в срещата между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Целта била да се избягват задръстванията
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,906,065
Активни 1,144
Страници 64,759
За един ден 1,302,066

Лифтът на Симеоново замръзна

 
Въжето на лифта Симеоново – хижа „Алеко” е замръзнало заради на рязката промяна на температурата през нощта. Това заяви пред „Фокус“ изпълнителният директор на „Витоша ски“ Костадин Костадинов. Той съобщи за "Фокус", че съоръжението няма да работи днес, защото ситуацията е много тежка.

„Въпреки, че е пуснато да се върти, толкова лед се е образувала по него, че въжето се приплъзва и не може да задвижи механизма. В кабинките на лифта няма хора, изтеглени са“, поясни Костадинов. По думите му подобно нещо се случва много рядко. „Това се случва веднъж на 15 години. Причината е рязката промяна на температурата. Действаме в момента, каквото можем да направим, го правим”, заяви той.

Заради замръзването на лифта от столичната община заявиха, че пускат допълнителни автобуси, които да извозват хората до хижа „Алеко”.

14
2543
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
13 Януари 2018 12:40
Как ги "пишете" тези статии бе!!!
13 Януари 2018 12:41
е замръзнало заради на рязката промяна на температурата

Въпреки, че е пуснато да се върти, толкова лед се е образувала по него
13 Януари 2018 13:31
Дайте му на Цеко и Бистришкото бранище и торфеното бранище и де що още има малко природа на Витоша, к'ъв ски център ще спретне - за чудо и приказ и писти и лифтове и хотели и водохващания. А то иначе за какво да се мъчи да подържа лифт - чиста загуба - некви мизерни 15 кинта на човек в двете посоки...
13 Януари 2018 13:44
Ами вземи ги ти! Плати ги и ги вземи!
13 Януари 2018 14:21
Лифтът на Симеоново замръзна

Нищо, на Банско не е замръзнало... там всичко е шеС!
Малко ще почакате на кабинката, но то така е като не искате да подкрепите Цеко за втора кабинка... а Витоша, макар че ви е съвсем близо, през крив макарон ще я гледате! Стискате се за хотел, а? И за ресторант? Ще ми спите в къщи и ще ядете сандвичи!?! Я марш на Банско бързо!
13 Януари 2018 14:23
БОКОсинема.....ЗАМРЪЗНАЛОТО КРАЛСТВО-2....
13 Януари 2018 14:41
е замръзнало заради на рязката промяна на температурата

Не си спомням друг подобен случай. Или паметта ми изневерява?

Кабинков лифт "Симеоново - х.Алеко" официално е открит на 4 април 1983г.
Това е най-дългата пътническа въжена линия в България с дължина 6270м и
има капацитет за 1200 души на час.
13 Януари 2018 15:21
Не си спомням друг подобен случай

Няма и как да си спомниш. Лифт, замръзнал при минус 8 градуса (абсолютният минимум, регистриран на горната станция за събота 13 Януари https://www.windyweek.com/spots/bulgaria-sofia-aleko?lang=bg) е или излключително лошо подържан, или се касае за умишлена провокация.
Типичният за Цеко рекет, упражняван вече доста години.
13 Януари 2018 15:50
Въжето на лифта Симеоново – хижа „Алеко” е замръзнало заради на рязката промяна на температурата през нощта.
Не разбрах, това е съпътстващо европрецедателтвуванетому мероприятие ли е или чиста форма на СЪБОТАш?
Питам за резкия спад на температурата!
13 Януари 2018 16:00
„Въпреки, че е пуснато да се върти, толкова лед се е образувала по него, че въжето се приплъзва и не може да задвижи механизма. В кабинките на лифта няма хора, изтеглени са“

ледта има адета да се образува, когато времето е потходящо за това, а хората биват изтегляни от кабинките с помощта на ноо големи пинсети.
13 Януари 2018 16:28
Ех, какви минусови температури имаше някога. Какви ски какво нищо! Карал съм при минус 29 под Черни връх! Долу в София този ден беше минус 22!
13 Януари 2018 16:39
лед се е образувала

13 Януари 2018 16:52
А въжетата на другите лифтове на Витоша също ли са замръзнали?
Баща ми е един от инж. конструктори на Драгалевския лифт, който го надживя. Аз като инж. съм се интересувал от него за лифта, но не съм чувал за замръзване на въжета. Баща ми беше и в комисията по приемане на Княжевския лифт, при който още след пускането му се бяха освобдили от носещото въже кабинки и бяха предизвикали падане на кабинки. Баща ми и колегите му от ДИО Машпроект са подписали приемателния протокол с особено мнение, съгласно което са предвидили, че заключващото устройство на кабинките към въжето може да не заключи докрай кабинката. По време на следствието баща ми беше викан в прокуратурата като свидетел, а не като подсъдим именно за това си особено мнение в приемателния протокол. Имаше осъдени, май кмета на София по това време и други от комисията. И за този лифт съм говорил с него, но и за него не съм чувал, за замръзване на въже.
13 Януари 2018 16:55
но не съм чувал за замръзване на въжета

Явно имат предвид "обледеняване".

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД