×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите зоват 2-мата депутати-земеделци да "напуснат парламента по морални причини"
Той разпоредил изтегляне на законопроекта за автомобилната камара
Турският президент остана без мнозинство в парламента
Съоръжението било бутнато от автобус
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,142,460
Активни 1,471
Страници 78,817
За един ден 1,302,066

В Перник е обявена грипна епидемия

48 хил. са болните в страната, до една-две седмици и София може да има пик
 
Здравната инспекция в Перникк е обявила грипна епидемия на територията на Пернишка област, която е в сила от днес, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Разпоредено е директорите на болниците при необходимост да осигурят допълнителни легла за вътрешните отделения. 15, 16 и 17 януари да бъдат обявени за неучебни дни на територията на областта.

Предгрипна епидемия е обявена и в област Пловдив. Висока е и заболеваемостта в областите Стара Загора, Пазарджик, Габрово и София – област.

Заболелите от грип в момента, по мои изчисления в последната седмица, са към 48 000 души в страната. Това каза пред „Фокус“ директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. "В момента в столицата още не е епидемична обстановката за грип, но очаквам до 1-2 седмици да се появят такива предпоставки", каза професорът.

„Решението за обявяване на епидемични мерки в дадена област е по предложение на локалното РЗИ и се взима от местната управа. Фактически, епидемичната обстановка в страната можем да кажем, че някои от областите имат една значително повишена заболеваемост. Това са: Перник, Пазарджик, Смолян, София-област, Сливен.

За 5 дни сме изследвали 134 проби, като са доказани пет вируса H1N1 (пандемичен грип), H3N2. Останалите 34 са група B. Той обикновено се явява в началото и в края на епидемията. Засега виждате 34 са група B, а 6 са група А“, обясни проф. Кантарджиев. Засегнати с много положителни проби от група В са: Пазарджик, Сливен, Благоевград, където има група А - H3N2 и H1N1.

„H1N1е този, който преди години наричахме „свински грип“, H3N2 е грипът, който в момента доминира в САЩ и Западна Европа. До две седмици ще можем да кажем кой от тях ще вземе превес. Засега прави впечатление, че наистина е много голям процентът на група В грипни вируси“, каза още професорът.

6
1286
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
13 Януари 2018 09:01
Предгрипна епидемия
13 Януари 2018 09:11
В спирането на детските и женските консултации има някакъв смисъл, но защо спират училищата. Който е възприемчив на заразата ще се разболее. Каква е разликата дали учениците ще се заразят в понеделник или в четвъртък? Само удължават епидемията.
13 Януари 2018 09:11
Тия железни хора! А "предгрипната" епидемия е опасна работа!
13 Януари 2018 15:37
Здравната инспекция в Перник е обявила грипна епидемия на територията на Пернишка област

Забранява се преминаването покрай и през Перник и селищата в областта. За целта ще бъдат поставени ограждения забраняващи достъпа от и за Перник на всички отбивки от Магистрала Люлин.
Забранява се автомобили с пернишка регистрация да излизат от областта, като наказанието е принудително отнемане на превозното средство. Пътуващите ще бъдат разполагани в карантинни лагери.
Мярката се налага, заради евро-председателството и опасността от заразяване на евродепутатите с евроценности.
13 Януари 2018 17:37
а стига,де ! както казва Ескобар

" Врачанската котка, баце, не поглежда шунката, ами направо хваща ракията"! та в перник е "направо хваща бутилката"! Епидемии- това винкел не го лови!
13 Януари 2018 20:23
обаче Северозапада грип го не лОви !

http://severozapad.org/
https://www.youtube.com/watch?v=6BNLVezUaVQ
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД