:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Снаряд е ударил спортен клуб в квартал, където се намира и руското посолство
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
СТАТИСТИКИ
Общо 373,584,900
Активни 939
Страници 103,914
За един ден 1,302,066

Общинска наредба може да премахне 90% от билбордовете в Пловдив

 
Промени в общинска наредба може да доведат до премахването на 90% от билбордовете в Пловдив. За това алармират от Асоциацията за външна реклама. От там твърдят, че този бранш, в който са заети над 300 души, ще бъде унищожен, съобщи БНТ. Според общината голяма част от паната са поставени в разрез с регламентите и дори пречат на движението.

Новите правила предвиждат рекламните пана да се монтират на 15 м преди кръстовищата на първостепенните и на 10 м преди второстепенните улици. Това според бизнеса означава премахването на 90% от билбордовете и съответно фалит – заради невъзможността да се изпълнят сключените договори.

"Това не е начин да се урегулира, това е начин да се унищожи този бранш. Генерира приходи в общинската икономика между 35 и 40 милиона лева годишно и дава на общинския бюджет 1,2 милиона лева на годишна база", посочи Венцислав Иванов, председател на Асоциацията за външна реклама в Пловдив.

От общината потвърдиха, че част от съоръженията трябва да бъдат отстранени, но броят им бил „много по-малък от 90%”.

"Даже и по старата наредба има отстояния от билборд до билборд, които не знам как в годините са нарушени. Ние искаме само да се спазва наредбата и новите изменения, защото имаме много предписания – както от МВР, така и от колегата ми по транспорт, така и от колегата ми, който отговаря за културата”, обясни Розалин Петков, зам.-кмет на Пловдив.

Проектът за промените в наредбата е качен за обсъждане на страницата на общината. Най-вероятно той ще бъде гласуван от общинските съветници на 23 януари. След това на рекламните компании ще бъде даден срок от 6 месеца да премахнат неотговарящите на изискванията съоръжения.

По този повод Венцислав Иванов добави: "С нас не се е консултирал никой по време на изготвянето на тези текстове."

От община Пловдив заявиха, че имат диалог с рекламния бранш и очакват от компаниите писмено да внесат своите предложения.

2
707
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Януари 2018 22:32
Браво!
Браво!
Браво!
Браво!
Браво!
И така в цялата страна!
Красива България е омърляна от пошли арогантни билбордове [каква чудовищна дума!?]
12 Януари 2018 23:11
Красива България е омърляна от пошли арогантни билбордове [каква чудовищна дума!?]


С кошмарни надписи на новоговорски. Когато са на кирилица де, щот повечето са на латиница.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД