×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,250,429
Активни 1,231
Страници 96,715
За един ден 1,302,066

Водачът на протестите в "Пирогов" беше уволнен

 
Водачът на протестите в "Пирогов" от края на миналата година – доц. Стоян Сопотенски, е уволнен от спешната болница. Мотивът е „уронване на престижа” на лечебното заведение в София.

В началото на декември миналата година служители на спешната болница излизаха няколко поредни дни на протести с обвинения към директора Асен Балтов в своеволия и скандални назначения, а здравният министър Кирил Ананиев разпореди проверка на случая. Според министъра и ръководството на “Пирогов“ протестиращите са малка част от персонала на болницата и мнението им не съвпада с общите настроения в лечебното заведение.

Според ръководството на болницата проявите на протестиращите са акт, целящ да се урони престижът на лечебното заведение, тъй като “някой има интерес болницата да не работи“.

Сопотенски е поредният напуснал лечебното заведение със скандал, след като още при идването на новия директор Асен Балтов през февруари миналата година първо напусна водещият детски травматолог Атанас Кацаров, а след него бе уволнена председателката на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ д-р Десислава Кателиева, която излезе да протестира в защита на Кацаров.

През септември със заповед на Балтов беше освободен и дългогодишният кадър на болницата – проф. Милан Миланов.

“С голямо недоумение и безпокойство разбрахме, че на 11 януари 2018г. изпълнителният директор на ”Пирогов” дисциплинарно е уволнил доц. д-р Стоян Сопотенски. Доц. д-р Сопотенски е дългогодишен лекар на “Пирогов” започнал като ординатор, научен сътрудник -до доцент по хирургия. Той притежава три специалности- хирургия, гръдна хирургия и спешна медицина. Бил е заместник директор по лечебната част и началник -поликлиника. Сред колегите си от “Пирогов” е известен с изключителната си работоспособност, като хирург, човечност и отзивчивост“, казаха от Столичната лекарска колегия с председател проф. Миланов.

“Доц. д-р Сопотенски винаги е бил ангажиран със съсловни и обществени проблеми. Той е дългогодишен председател на Контролната комисия на БЛС, член и председател на КТ”Подкрепа” в “Пирогов.” Независимо от заеманите ръководни административни длъжности той винаги е защитавал правата на всички служители на болницата. Активен участник е във всичките преговори по реализация на колективните трудови договори“, посочват от организацията.

“Внимателно следихме протестите на колегите от „Пирогов” и изявите на доц. д-р Сопотенски. Липсваше отправен упрек към квалификацията, дейността и уменията на всички колеги от „Пирогов”. Във всичките си изяви доц. д-р Сопотенски подчертаваше изключително добрата работа на всички работещи в “Пирогов” и упреците бяха насочени към начина на управление на болницата и главно към изпълнителния директор“, казват от организацията.

От самата болница засега отказват коментар.


10
2050
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
12 Януари 2018 20:46
В това съсловие битката е яка , и не ясно кой - с кого е .
От държавна - след обяд практика в частна болница или кабинет , в събота на кабинет в провинцията .
Трудолюбиви хора, пазарници .
Пък тая смъртност от де иде- никой не ти казва ?
12 Януари 2018 20:47
Нищо, те мутрите вече НСО ги вози, охранява, лекуват се в Правителствена.

12 Януари 2018 20:56
Капобастуна 1 милион му се досвиди за ремонт на храм-паметника "Св. Александър Невски" и на манастира "Св.Георги Зограф" в Атон, но за мутретата веднага извади 100 милиона..........Вместо да им отпусне парите от банкомата, който премина незабелязано през кордона от 400 добре закръглени стражари.
12 Януари 2018 20:56
член и председател на КТ”Подкрепа” в “Пирогов.”

Е, щом е така, значи е от добрите... Н'ес па ?
12 Януари 2018 21:01
Баалтооов, ... Ще да се прощаваш с колектива, чини ми се Скоро.
12 Януари 2018 21:08
Е кво?
Не му оставало време за работа от много протести?
Сега ще има достатъчно за синдикална работа!
12 Януари 2018 22:30
Архангел
12 Яну 2018 21:08
Мнения: 1,495
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Е кво?
Не му оставало време за работа от много протести?
Сега ще има достатъчно за синдикална работа!


Гледам , че и Фирмин все по опозиционен става ... Чак до веене на чуждо знаме ...
12 Януари 2018 22:43''Не му оставало време за работа от много протести?''


И това го има. След като не МУуспяха протестите , трябваше сам да си подаде оставката с подходящата формулировка. Натирените никой не ги тачи ...
13 Януари 2018 00:59
За протест оволненен Ако е ползвал работното време за което му е плащано и е протестира е законо да го изръгат.Но ако е след работно време е незаконо и може да ги съди он си знае само.
13 Януари 2018 11:55
Гледам , че и Фирмин все по опозиционен става ... Чак до веене на чуждо знаме ...


Що? Щото му махам за сбогом на протежето на Герджиков ли? На титанката на мисълта Чилова по-добрата половинка? На Мони и Гери Паси семейната дружка?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД