×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,727,997
Активни 878
Страници 23,466
За един ден 1,302,066

Безсрочните строителни разрешения за нивите отиват на "поправителен"

Йордан Апостолов
Спорното предложение на "Обединени патриоти" в Закона за опазване на земеделските земи, което създава предпоставки за нов бум на строителството по Черноморието и за узаконяване на стари проекти, се връща за ново разглеждане в комисията по земеделието, след като в четвъртък не успя да събере достатъчно подкрепа в пленарната зала. За това са се договорили парламентарните групи вчера, съобщи за "Сега" зам.-председателят на комисията Светла Бъчварова (БСП). "Предложението бе на Данаил Кирилов от ГЕРБ (шеф на правната комисия), а решението е председателят на нашата комисия Десислава Танева да представи за разглеждане нов доклад по законопроекта", поясни депутатът от БСП.

Лансираните от патриотите промени трябваше да бъдат гласувани в пленарната зала в четвъртък като част от друг законопроект - за посадъчния материал. Те включваха и предложение - направено устно в комисия от Йордан Апостолов от ОП и без мотиви - да се отмени правилото от 2011 г., че който е променил статута на земята си, има шест години да реализира инвестиционното си намерение. Ако не спази срока, теренът остава земеделски.

Сега патриотите искат решенията за промяна на предназначението да станат безсрочни. През декември тяхната идея бе приета в комисията по земеделието. В четвъртък обаче се получи объркване и ГЕРБ и БСП гласуваха против измененията, предложени от Апостолов. След това депутати заявиха, че "текстът е много тежък" и поискаха отлагане на вота, което се прие. Бъчварова поясни вчера, че от доклада на шефа на водещата комисия Десислава Танева ще зависи дали предложението на Апостолов за удължаване на разрешенията за строителство ще се обсъди и гласува повторно или не. Самата Танева не отговори на обажданията на "Сега".
747
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД