:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
С външните заплахи САЩ ще се справя със стратегията „съревнование, сдържане, победа“
Надяват се Москва да спре офанзивата на Анкара в Северна Сирия
Допустим е съюз между мъж и жена, като половият признак не се дублира с джендър
Те искали да правят дрифт на снега с колите
Причината е навлизането на турски военни части в Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 365,438,897
Активни 1,500
Страници 55,552
За един ден 1,302,066

Безсрочните строителни разрешения за нивите отиват на "поправителен"

Йордан Апостолов
Спорното предложение на "Обединени патриоти" в Закона за опазване на земеделските земи, което създава предпоставки за нов бум на строителството по Черноморието и за узаконяване на стари проекти, се връща за ново разглеждане в комисията по земеделието, след като в четвъртък не успя да събере достатъчно подкрепа в пленарната зала. За това са се договорили парламентарните групи вчера, съобщи за "Сега" зам.-председателят на комисията Светла Бъчварова (БСП). "Предложението бе на Данаил Кирилов от ГЕРБ (шеф на правната комисия), а решението е председателят на нашата комисия Десислава Танева да представи за разглеждане нов доклад по законопроекта", поясни депутатът от БСП.

Лансираните от патриотите промени трябваше да бъдат гласувани в пленарната зала в четвъртък като част от друг законопроект - за посадъчния материал. Те включваха и предложение - направено устно в комисия от Йордан Апостолов от ОП и без мотиви - да се отмени правилото от 2011 г., че който е променил статута на земята си, има шест години да реализира инвестиционното си намерение. Ако не спази срока, теренът остава земеделски.

Сега патриотите искат решенията за промяна на предназначението да станат безсрочни. През декември тяхната идея бе приета в комисията по земеделието. В четвъртък обаче се получи объркване и ГЕРБ и БСП гласуваха против измененията, предложени от Апостолов. След това депутати заявиха, че "текстът е много тежък" и поискаха отлагане на вота, което се прие. Бъчварова поясни вчера, че от доклада на шефа на водещата комисия Десислава Танева ще зависи дали предложението на Апостолов за удължаване на разрешенията за строителство ще се обсъди и гласува повторно или не. Самата Танева не отговори на обажданията на "Сега".
606
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД