×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,249,953
Активни 1,300
Страници 96,239
За един ден 1,302,066

Шуробаджанашкият скандал в Хасково отново разбуни парламента

Елена Йончева
Миналогодишният скандал с приятелско-роднинския кръг около депутата от ГЕРБ Делян Добрев в община Хасково разтърси парламента и в началото на новата му сесия. Елена Йончева от БСП обяви вчера, че внася за проверка в прокуратурата документи, според които фирми, свързани със зетя на Добрев, са спечелили 50 млн. лв. от обществени поръчки. Добрев отхвърли обвиненията и заплаши да съди соцдепутата за набеждаване.

Хасковската афера започна през септември 2017 г. след разрива между местната структура на ГЕРБ, подкрепяна от Добрев, и кмета на града Добри Беливанов. В скандала между тях се включи Елена Йончева, която съобщи, че депутатът е кадрувал в общината, назначавайки своя братовчедка, неин съпруг, свой кумец и съученици. Добрев призна, че е лобирал пред Беливанов за свои фаворити, които определи като "дрийм тийм" (отбор мечта) на Хасково. След това Добрев обяви, че напуска всички заемани от него партийни и политически постове. Структури на ГЕРБ от цялата страна обаче застанаха в негова защита. А управляващото мнозинство в парламента безпрецедентно отхвърли оставката му, което даде повод на БСП да сезира Конституционния съд.

Освен споменатите обществени поръчки сега социалистите настояват прокуратурата да провери Добрев и за участие в офшорни компании. Йончева обяви нежеланието му да напусне парламента за "човешко и политическо нехайство". "Това е начин да се снишиш, когато си обвинен, че свързани с теб фирми източват общински ресурс", заяви тя.

"Аз не съм възложител по смисъла на закона, за да имам конфликт на интереси с когото и да било, и с поръчки, които някой печели", коментира Добрев. И поиска Йончева да подпише сигнала си до прокуратурата, за да има основание да я съди.
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Делян Добрев
1
1047
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Януари 2018 08:44
Снимката на Мамин Бузьо е върховна !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД